:)


  Riblja Chorba

  Delite
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:08 am

  BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA
  1. 11. 1952, Čačak

  Muzičku karijeru započeo je u rodnom Čačku 1965. godine. Bilo je to vreme kad je gotovo svaka druga ulica u Čačku imala grupu. Prvi bend u kom je Bora svirao zvao se HERMELINI. Grupu su činili: Borko Ilić (solo gitara), Prvoslav Savić (ritam gitara), Aca Dimitrijević (bubnjevi) i Bora (bas i vokal). Grupa je uglavnom svirala po Čačku i okolini. Njihov prvi nastup bio je u okviru čajanke u školi, a svirali su klasičan repertoar toga vremena. Bora se potom selio po raznim grupama: DEČACI SA MORAVE, VESNICI LJUBAVI, SAFIRI, ČAČANSKI PLEMIĆI… itd.
  U grupi PORS (Poslednji ostatak romantičnog sveta) radio je zajedno sa R.M.Točkom (kasnije vođom grupe SMAK), koji je svirao gitaru i pevao drugi vokal. Međutim, burne godine odrastanja donosile su i prve nevolje. Bora je sa društvom u to vreme upadao u tuđe, bogataške stanove. Od tako stečenog novca kupovali su instrumente u Beogradu. Posle tri godine podzemnih aktivnosti uhvaćeni su. Bora je sedam dana bio u istražnom zatvoru. Potom je izbačen iz gimnazije. Konačna presuda je glasila: oslobođen uz pojačan nadzor roditelja i povremenu kontrolu organa starateljstva. Za mali Čačak to je bila velika bruka, pa su roditelji odlučili da se presele u Beograd. Godine 1970, Bora se upisao u Petu beogradsku gimnaziju. Pošto je u novinama pročitao oglas u kome su se tražili izvođači rok-opere "Isus Hrist superstar", krenuo je u Dadov na audiciju i - prošao. Zatim je otišao na glavnu audiciju u Atelje 212 i dobio ulogu jednog od apostola. Iste te 1972. godine formirao je akustičarsku grupu ZAJEDNO, gde je pevao i svirao akustičnu gitaru. Pored Bore, grupu su činili: Vukica Stefanović (vokal), Gordana Stefanović (vokal), Ivana Kačunković (vokal) i Đorđe Petrović (klavijature). Kasnije im se pridružio Dragoslav Vučković (akustična gitara).
  Povremeno, s njima je pevao Nenad Stekić, tadašnji evropski rekorder u skoku u dalj. Prvi nastup su imali u Narodnom univerzitetu "Stari grad", a zatim su gostovali na raznim manifestacijama tipa "Hit parada '74". Svoj prvi reklamni singl grupa ZAJEDNO snimila je 1974. godine za Studio B. Na A-strani singla bila je pesma "Ostrvo cvijeća", a na B-strani njena varijanta na engleskom jeziku - "The Island of Flowers". Bora je radio muziku na tekst Zorana Modlija i pevao.
  Iste godine, 24. jula, izašao je njihov zvanični singl sa pesmama "Vizija" i "Goro moja". Bora je pevao sa grupom i radio muziku i tekst za pesmu "Vizija". Singl je objavio PGP RTB.Te godine grupa ZAJEDNO je pevala prateće vokale na prvom albumu beogradskog kantautora Srđana Marjanovića - "Srđan Marjanović i prijatelji". Pored grupe ZAJEDNO, gostovali su i članovi YU GRUPE - Raša Đelmaš, Bata Kostić, Žika Jelić i Dragi Jelić. Album je objavila Produkcuja gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd.Oktobra 1974. godine, Jugoton je objavio prvi singl grupe OPUS, na kome Borina grupa ZAJEDNO gostuje pevajući prateće vokale.Iste godine, Bora, sa grupom ZAJEDNO i grupom S.O.S. snima singl "O, ruk ćale"/"Glavnom ulicom". Singl je 1975. godine objavio PGP RTB.Krajem 1974. godine, Bora je sa grupom ZAJEDNO snimio pesmu "Moj put". Potom je napustio grupu. Početkom 1975. godine, zajedno sa Zoranom Modlijem, Bora je napravio grupu HAJDUK STANKO I JATACI. Grupu su činili: Zoran Modli (vokal), Bora Đorđević (akustična gitara i vokal), Robert Nemeček (bas), Ljuba Sedlar (gitara), Zoran Mugoša (klavijature) i Momčilo Vuković (bubnjevi). Njihov singl prvenac objavio je PGP RTB 1. aprila 1975. godine. Bora je za obe pesme pisao muziku i tekstove.Dvadesetog juna 1975. PGP RTB izbacuje drugi singl grupe ZAJEDNO "Sve će biti bolje"/"Bespuće" na kome je za pesmu "Sve će biti bolje", zajedno sa Đ. Petrovićem Bora radio muziku a tekst je pisao sam.Iste godine, Bora je gostovao na albumu "Veče uz radio". Sa grupom ZAJEDNO pevao je u pesmi "Veče uz radio". Svirali su Laza Ristovski i grupa S.O.S. Album je objavio PGP RTB 1. septembra 1975. godine.U jesen 1975. godine, Bora je započeo novi eksperiment sa grupom SUNCOKRET. Grupu su činili: Nenad Božić, ex - U CVETU MLADOSTI (akustična gitara i vokal), Snežana Jandrlić (vokal), Vesna Rakočević (vokal) i Bora (akustična gitara i vokal). Ta postava snimila je prvi singl "Kara Mustafa"/"Moje tuge", krajem 1975. godine za PKP RTV Ljubljana. Bora je pisao muziku i tekst za pesmu "Moje tuge".Po objavljivljanju ovog singla Vesna Rakočević je prešla u grupu ZDRAVO. Pevačku liniju upotpunile su Biljana Krstić i Gorica Popović (ex - S VREMENA NA VREME), koja je u to vreme diplomirala glumu. Pored brojnih televizijskih nastupa, manjih koncerata i zajedničkih svirki, nastupali su na festivalu "Omladina '76" u Subotici i na "Beogradskom proleću '76". Polovinom 1976. godine prikljičio im se basista Bata Sokić.
  Sa članovima poslednje postave grupe S.O.S., Bora je 15. avgusta 1978. godine napravio novu grupu RIBLJA ČORBA. Grupu su činili: Borisav Đorđević - Bora (vokal), Miroslav Aleksić - Miša (bas), Radislav Kojić - Rajko (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi). Prvi Borin muzički izlet van matičnog benda zabeležen je iste te 1978. godine, kada se na singlu Zdravka Čolića "Loš glas"/"Ne mogu biti tvoj" pojavljuje kao tekstopisac pesme "Loš glas". Singl je objavio Jugoton, 29. oktobra 1978. godine.Krajem te 1978. godine, tačnije 9. novembra RTV Ljubljana objavljuje album grupe Žetva "Vreme žetve". Tu je Bora radio tekst za pemu "Viršle sa senfom" na muziku D. Živića.
  Početkom 1979. godine, Bora se pojavljuje na albumu Đorđa Marjanovića "Hvala vam prijatelji", sa Tekstovima za pesme "Aerodrom" i "Samo dugme na kaputu". Taj album objavio je PGP RTB, 5. februara 1979. godine.Iste godine, za svoju bivšu grupu SUNCOKRET Bora je napisao tekst za singl "Noćna ptica". Taj singl objavio je PGP RTB 1. marta 1979. godine.Zatim na albumu Nede Ukraden - Neda na muziku Kornelija Kovača pisao je tekst za pesmu "Jedino sa tobom". Album je objavila RTV Ljubljana.Na albumu "Mi se čudno razumemo" i singlu "Šta je to s tobom" pevača Miše Markovića, Bora se pojavljuje kao tekstopisac. Na singlu "Šta je s tobom"/"Možda mi se sve ovo učinilo", Bora je pisao tekst za A-stranu. Na albumu, radio je tekstove za pesme "Šta je to s tobom", "Čini mi se", "Pusti da te ljubim", "Umreću", "Ne, ja ne želim da pričam o tome" i "Mi se čudno razumemo". Taj album objavio je PGP RTB.Na singlu "Hronično sam zaljubljen u tebe"/"Neću lažna obećanja" Dragana Mijalkovskog, Bora je napisao tekst za pesmu "Hronično sam zaljubljen u tebe". Singl je objavio PGP RTB.Na albumu "Gradske pesme -Festival Beogradsko proleće '79" Bora je pisao tekst za pesmu "Rano jutro". Pesmu je otpevala i odsvirala grupa NARAKORD. Taj album objavio je PGP RTB.Iste godine, na albumu Olivere Katarine "Osvetnica", Bora je radio tekstove za dve pesme - "Samo kiša, ti i ja" i "Samo ću malo snevati". Taj album objavila je Produkcija gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd.Krajem 1979. godine, Bora se pojavljuje kao tekstopisac na singlu Maje Odžaklievske "Ti si moj sledeći promašaj"/"Daljine". Taj singl objavio je PGP RTB, 18. novembra 1979. godine.Krajem 1989. godine, Bora je sarađivao na dva albuma Željka Bebeka "Niko više ne sanja" i "Pjevaj moj narode". Na albumu "Niko više ne sanja" radio je tekst za pesmu "Sinoć sam pola kafane popio", a na albumu "Pjevaj moj narode" napisao je tekst za pesmu "Gdje će ti duša". Oba albuma objavio je zagrebački Jugoton.Početkom 1990. godine, Bora je gostovao na albumu Bilje Krstić "Loptom do zvezda". Pevao je u pesmi "Napred smelo u vek novi". Album je objavio PGP RTB.Saradnju sa grupom KERBER Bora je nastavio 1990. godine. Na albumu "Peta strana sveta", Bora je autor tekstova za pesme "Nažalost", "Kod Amerikanca", i "Nikad ponovo" (zajedno sa D. Arsenijevićem). Album je objavio PGP RTB.Iste godine, na albumu grupe ŠARMERKE "Kriješ se", Bora je radio tekst za pesmu "Navijač". Taj album objavio je Jugodisk.Na dečijem albumu Vicka Milatovića "Dečaci o devojčicama" Bora peva u pesmi "Ema". Album je objavio Kanal D Production.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:14 am

  MIROSLAV MILATOVIĆ - VICKO
  9. 5. 1959, Beograd

  Muzičku karijeru započeo je 1976. godine u Beogradu. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se BORN, a činili su je: Željko Nikolić - kasnije član grupa ZEBRA i ROZE POZE (gitara i vokal), Vladimir Klipa (bas), Miodrag Živadinović - kasnije član VICKO BENDA (klavijature), i Vicko (bubnjevi). Grupa je u početku vežbala kod Gorana Milekića - Limuna, kultnog beogradskog bluz-gitariste, u Kumodraškoj ulici, a kasnije se prebacila u mesnu zajednicu, diskoteku "Palma" na Voždovcu, gde su i održavali igranke svakog vikenda. Pored Beograda grupa je svirala i po Vojvodini (Padina, Samoš, Starčevo). Krajem 1976, došlo je do promene članova, tako da je druga postava BORN-a izgledala ovako: Dušan Lazarević (bas), Željko Nikolić (gitara i vokal) i Vicko (bubnjevi).Posle nekoliko meseci, početkom 1977. godine, vratio se klavijaturista Miodrag Živadinović, a novi pevač postao je Goran Milošević, kasnije član grupe GENERACIJA 5. Ta postava je uglavnom svirala rock'n'roll standarde po Vojvodini i okolini Beograda, ali se bavila i autorskim radom. Iz tog perioda postoji snimak sa probe iz diskoteke "Palma", sa pet njihovih autorskih pesama na engleskom jeziku. To bootleg izdanje zove se BORN - Demo '77.Ubrzo se grupa raspala. Laki, Željko i Goran odlaze u grupu Raše Đelmaša ZEBRA, a Vicko se - zajedno sa Rajkom Kojićem - pridružio grupi S.O.S. U leto 1977. godine, Miroslav Aleksić - Miša (bas i vokal), Radislav Kojić - Rajko (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi) počeli su da sviraju koncerte po manjim mestima u okolini Beograda. Tada već postepeno pristupaju autorskom radu, tako da u tom periodu nastaju kosturi nekih kasnijih pesama Riblje čorbe. Posle nekih šest meseci rada, grupa S.O.S. promenila je koncepciju.Miša je odlučio da pojača program sa dva ženska vokala. Sredinom 1977. godine, grupa je krenula u zajednički rad sa Snežanom Kepa (sestrom bubnjara grupe SMAK) i Oliverom Krpan, pod nazivom S.O.S. I SNOLI.U tom sastavu grupa je imala veliki broj nastupa. Posle četiri meseca rada, SNOLI odlaze. Zbog večitog nedostatka frontmena, grupa je stalno tragala za muškim ili ženskim vokalom. Jedno vreme Miša je pregovarao sa Anom Merlini (ex-ZEBRA), ali pregovori nisu dali rezultata. Iz ovog perioda grupe S.O.S. ne postoji nijedan diskografski zapis.U ovakvom sastavu grupa S.O.S. je svirala sve do 15. avgusta 1978. godine, kada je oformljena RIBLJA ČORBA, u sastavu: Borisav Đorđević - Bora (vokal), Miroslav Aleksić - Miša (bas), Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi) i Radislav Kojić - Rajko (gitara). Od tog dana Vicko postaje stalni član Riblje čorbe. Prvi Vickov muzički izlet bio je 1982. godine, kada je sa Dušanom Nikolićem - Splićom oformio hevi-metal sastav RATNICI (WARRIORS). Grupu su činili: Dušan Nikolić - Splića, ex - KOTA 19 (vokal), Slobodan Svrdlan - Sloba, ex - GORDI (bas), Dragan Deletić - Delta (gitara), Zoran Konjević - Zoki (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi). Po Vickovoj zamisli, trebalo je da RATNICI načine dva demo-materijala - jedan na srpskom, a drugi na engleskom jeziku. Materijal na engleskom jeziku je urađen, a na srpskom je samo započet, jer je Vicko otišao u vojsku.Odmah po Vickovom odlasku, RATNICI (WARRIORS), bez Dragana Deletića - Delte, pojačani kanadskim gitaristom Douglasom Plattom, snimili su maksi-singl sa dve pesme na engleskom i dve na srpskom jeziku, a zatim i LP-ploču. Oba izdanja 1983. godine izbacuje PGP RTB. Zadovoljni ugovorom koji su dobili od Attic recordsa, WARRIORS - bez Vicka i Delte - odlaze u Kanadu. Godinu dana kasnije, snimili su kanadsku verziju albuma. Raspali su se 1986. godine. Iz tog perioda postoje sledeći tonski zapisi (Vicko je svirao samo na demo snimcima iz 1982. godine)
  Sredinom 1984. godine, Vicko je izašao iz vojske i nastavio rad sa izmenjenom postavom Riblje čorbe. Vickov solistički prvenac, album "U ritmu srca malog dobošara" pojavio se u prodaji 28. oktobra 1986. godine. Na ovom albumu Vicko je pevao, a svirali su: Miodrag Živadinović - Mićko (gitara), Dragan Deletić - Delta (gitara), Dragan Gajić - Gaja, kasnije član grupe ROZE POZE (bas), Zoran Radovanović - Baki, kasnije član grupe GENERACIJA 5 (bubnjevi), a Kornelije Bata Kovač snimio je klavijature i uradio produikciju albuma. LP je objavljen kao prvenac izdavačke kuće Komuna, u sklopu PGP RTB-a.Vicko je promovisao album sa desetak manjih svirki u okolini Beograda i nastupima na raznim manifestacijama (Hit Beograda 202 i dr.). Za tu priliku oformio je sviračku postavu VICKO BAND-a koju su činili: Gaja (bas), Vicko (vokal), Toma Babović (klavijature), Mićko (gitara), Baki (bubnjevi), a kasnije se priključio i Zoran Veljković - Kiza, ex-U ŠKRIPCU (gitara).Posle tri meseca, Vicko je raspustio grupu zbog obaveza prema Ribljoj čorbi. Godine 1989, na albumu grupe KARIZMA pod nazivom "Vreme je za nas", zajedno sa Đorđem Davidom i Draganom Deletićem - Deltom, Vicko je pevao prateće vokale. Album je objavljen u izdanju PGP RTB-a.Vickov sledeći muzički izlet zabeležen je 1990. godine, na projektu koji je nosio radni naziv DELTA PROJECT. U toj grupi su bili: Dragan Deletić - Delta (gitara), Željko Marinović, kasnije član grupe KS AND SUNSHINE BAND (vokal i klavijature), Slavko Radosavljević, kasnije član grupe INDIJANCI (bas) i Vicko (bubnjevi). Tokom 1990. godine grupa je vredno vežbala u prostorijama beogradskog Doma omladine i ubrzo napravila demo-snimke. Pošto je odsvirao bas na tim demo-snimcima, basista Slavko odlazi u DI LUNA BLUES BAND a na njegovo mesto došao je Stevan Nimčević - Steva (ex - VIKTORIJA, ANA STANIĆ, BORKO, itd).Iz tog perioda postoje demo-snimci, najpre sa basistom Slavkom a onda sa basistom Stevom. Nedugo potom, Delta i Željko odlaze za Ameriku, i grupa se raspada.Od februara 1994, grupi se pridružila basistkinja Olivera Dragićević - Skvo, namesto Slavka Radosavljevića.OLD SPICE su svirali rock'n'roll standarde: BLACK SABBATH, DEEP PURPLE, JIMI HENDRIX, itd. To su bile uglavnom klupske svirke. Sredinom 1994. godine, Riblja čorba je imala veliku turneju po bivšoj SR Jugoslaviji. Kao predgrupa, svirala je grupa BABE Žike Milenkovića. Pošto Čavke nije mogao da dođe na svirku 5. maja 1994. u Novom Sadu, Vicko ga je zamenio. Taj koncert je snimljen na bootleg izdanju BABE “Uživo, Novi Sad 1994”.Godine 1994, 19. jula, Vicko je napravio novu grupu, kojoj je dao ime INDIJANCI. Krajem godine INDIJANCI su napravili demo-snimak u Studiju Adam za svoj prvenac. Snimatelj i producent bio je Vlada Barjaktarević - koji je iste te godine postao član Riblje čorbe. Prva postava Indijanaca izgledala je ovako: Vicko (Poglavica) - vokal, Miljko Radonjić (Jež koji sedi, član grupe BLOCK OUT) - bubnjevi, Slavko Radosavljević (Orlov kljun) - bas i Goran Repinc (Pustinjski skočimiš) - gitara. Godine 1995, 16. aprila, INDIJANCI su ušli u Studio Vesa u Košutnjaku, da snime album "Indijanci". Gosti na albumu su bili: Rajko Kojić, koji je odsvirao solo u pesmi "Čuvaj svoju pticu od mene", i Igor Milatović (Vickov sin), koji je pričao u pesmi "Tra la, la". Vicko je u to vreme izjavljivao da INDIJANCI sviraju jedan novi pravac u rok-muzici koji je nazvao hevi-prc-rok, a to je hevi svirka sa erotskim Tekstovima. Izdavač albuma bio je ITMM iz Beograda. Posle nekoliko održanih svirki, basista Slavko Radosavljević napustio je bend, a na njegovo mesto došao je Zoran Miletić (Kurje oko), bivši član grupe KARIZMA.Sa novim basistom, INDIJANCI su otišli u Suboticu, i u Studiju K23 počeli snimanje drugog albuma pod nazivom "Ne može biti veselije". Album je objavio HI FI Centar 4. juna 1997. godine. Tom prilikom održana je promocija u SKC.-u, gde su INDIJANCI - zajedno sa KRALJEVSKIM APARTMANOM i INSTRUKTOROM NELETOM - promovisali album uživo. Iz tog perioda postoje sledeći tonski zapisi.Godine 1996, na solo-albumu B. Đorđevića "Njihovi dani", Vicko je imao dve pesme na Borine tekstove: "Seljačine" i "Zabela" i učestvovao je u aranžmanima i pevao prateće vokale. Album je objavio SIM Radio Bijeljina, a kasnije reizdala produkcija One Records.Početkom 2002. godine, na trećem albumu Kraljevskog Apartmana "Rocker", Vicko je potpisan kao autor teksta pesme "Crni konjanici". Album je izdao Rock Express Records.Sredinom 2002. godine, u studiju "London", Vicko je započeo snimanje dečijeg albuma "Dečaci o devojčicama". Pozvao je devet svojih kolega da gostuju na albumu - Đorđa Davida, Bajagu, Boru Čorbu, Bilija Kinga, Žiku Milenkovića, Inspektora Blažu, Pileta (Alisa), Đuleta (Van Gogh) i Dejana Cukića. Na albumu se nalazi deset pesama (deset ženskih imena) i svako od njih pevao je po jednu pesmu. Desetu je otpevao Vicko, koji je bio autor svih tekstova i muzike. Klavijature je svirao Vasil Hadžimanov, a gitare i produkciju je radio Danilo Pavićević. Sredinom 2003. godine, album je objavljen u izdanju Kanal D Production.Mada je celokupan materijal snimljen još 2006 – 2007 godine, album ’’ Samo pokušavam da živim’’, Beogradske rokerke Olivere Dragićević – Skvo, početkom 2008. objavljuje Beogradska izdavačka kuća ’’Rock Express Records ’’ . Na tom albumu Vicko je radio muziku i tekst zajedno sa Oliverom za dve pesme : ’’Kao kapi kiše’’ i ’’Dobra stara vremena’’. U tim pesmama je i svirao bubnjeve.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:16 am

  RADISLAV KOJIĆ - RAJKO -
  12. 4. 1956, Jarkovac - 11. 4. 1997, Beograd

  Muzičku karijeru započeo je u Jarkovcu 1973. godine. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se DEMONI, a činili su je: Stevan Karandž (ritam gitara i vokal), Spasoje Sredanov (bubnjevi) i Rajko Kojić (solo gitara). Basistu nisu imali, tako da su i Rajko i Stevan povremeno svirali bas-deonice na gitari. Ta grupa je uglavnom svirala igranke u Jarkovcu i okolnim mestima srednjeg Banata (Sečanj, Krajišnik, Jaša, Botoš, Neuzina). Sredinom 1974. godine, u organizaciji Borivoja Kneževića - Bobe (ex SVILEN KONAC) i Rajka, u Jarkovac je došla beogradska grupa MBG da svira igranke u jarkovačkom Domu omladine. U grupi su svirali: Tane (bas i vokal), Dragan (bubnjevi), Boba (gitara i vokal), Miki (gitara i vokal) i Milan (klavijature). Tada je Miki spavao kod Rajka u kući, tako da su po ceo dan svirali gitare, pa je Rajko dosta naučio od njega. Ubrzo, Miki je napustio MBG, a Rajko je došao na njegovo mesto. U toj postavi, MBG je svirao tri koncerta, i to u Botošu, Padini i Tomaševcu. Krajem 1975. i početkom 1976. godine, Rajko se preselio u Beograd, gde je - opet sa Bobom - napravio MBG II. Taj bend su činili; Milan (klavijature), Tane (bas i vokal), Dragan (bubnjevi), Željko (gitara), Boba (gitara i vokal) i Rajko (gitara).
  Ovaj bend je uglavnom svirao igranke po raznim mestima u Beogradu, kao što su Sportski Centar Šumice, Dom kulture Rakovica, maturske večeri u beogradskom Domu omladine, itd. Početkom 1977. godine, Rajko je od jednog basiste dobio poziv da se priključi njegovoj grupi koja još nije imala naziv. Sastali su se u Domu omladine. Tako je upoznao Momčila Bajagića - Bajagu. Te godine, Bajaga i Rajko su napravili bend GLOGOV KOLAC. Grupu su činili: Dragan Đerić - Đera (bubnjevi), Dragan Pliško (klavijature), Bajaga (bas i vokal) i Rajko (gitara). Svoj prvi i jedini nastup održali su u Uljmi (Vojvodina), a zatim se grupa razišla. Iste godine, Rajko, po preporuci Željka Nikolića (ex ZEBRA, ROZE POZE) - zajedno sa Miroslavom Milatovićem - Vickom (bubnjevi) - odlazi u grupu S.O.S, koju je vodio basista Miroslav Aleksić - Miša. U toj postavi grupa je svirala po manjim mestima u Jugoslaviji. Tu već polako pristupaju autorskom radu, pa u tom periodu nalazimo kosture nekih kasnijih pesama Riblje čorbe.
  Posle pola godine rada, grupa je promenila koncepciju. Miša je odlučio da pojača program sa dva ženska vokala. Sredinom 1977. godine, grupa S.O.S. je krenula u zajednički rad sa Snežanom Kepa (sestrom bubnjara SMAK-a) i Oliverom Krpan, pod nazivom S.O.S. I SNOLI.U tom sastavu grupa je imala puno raznih nastupa. Posle četiri meseca rada, duo SNOLI odlaze a grupa S.O.S. je nastavila sa radom. Zbog stalnog nedostatka frontmena, grupa je stalno tragala za muškim ili ženskim vokalom kako bi popunila tu prazninu. Miša je pregovarao sa Anom Merlini, ali svi pregovori završili neuspehom. Iz ovog perioda grupe S.O.S. ne postoji nijedan diskografski zapis.
  U ovakvom sastavu grupa S.O.S. je svirala sve do 15. avgusta 1978. gdoine. Tada je napravljena nova grupa RIBLJA ČORBA, koju su činili Borisav Đorđević - Bora (vokal), Miroslav Aleksić - Miša (bas), Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi) i Radislav Kojić - Rajko (gitara). Rajko je u Ribljoj čorbi bio od 15. avgusta 1978. do jula 1984. godine. Njegov prvi i jedini muzički izlet van matičnog benda zabeležen je 11. oktobra 1983. godine, kada objavljuje solo-ploču, mini-album za PGP RTB pod nazivom "Ne budi me bez razloga". Taj album je sadržao četiri pesme. Za pesmu "Ne budi me bez razloga" tekst je napisao Bajaga, a za pesme "Lažeš", "I to sve iz ljubavi" i "Grešnik pod nebeskom kapom" Bora Đorđević. Na albumu su svirali: Laza Ristovski (klavijature), Vladimir Golubović (bubnjevi), Nenad - Neša Japanac (bas), Bora Đorđević (vokal) i Rajko Kojić (gitare). Album je sniman u Studiju 5 PGP RTB-a.
  Godine 1986, Rajko je gostovao Bajagi na albumu "Jahači magle". Svirao je solo-deonicu u pesmi "Strah od vozova". Album je objavio PGP RTB.Godine 1987, na albumu "Stari Lipov lad" grupe SVILEN KONAC Rajko je komponovao uvodnu temu u pesmi "Sad ljubavi nema više". Muziku je radio S. Knežević. Album je objavio PGP RTB.Rajkov poslednji zapis zabeležen je 1995. godine, kada je gostovao na Vickovom albumu "Indijanci" istoimene grupe, gde je svirao solo u pesmi "Čuvaj svoju pticu od mene". Taj album je objavio ITMM iz Beograda.
  Rajko je umro 11. aprila 1997. godine u Beogradu. Sahranjen je u rodnom Jarkovcu.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:21 am

  MIROSLAV ALEKSIĆ - MIŠA
  16. 8. 1953, Beograd

  Muzičku karijeru započeo je u Beogradu 1970. godine. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se ROYALI, a činili su je: Saša (klavijature), Spasa (bubnjevi), Srle (ritam gitara) i Miša (bas i vokal). Ovoj postavi se kasnije pridružio i gitarista Dragan Štulović - Štuks, kasnije član grupe S.O.S. Svirali su, uglavnom, na školskim igrankama u Jednaestoj beogradskoj gimnaziji. Godine 1970, u organizaciji emisije "Veče uz radio" održano je takmičenje školskih bendova na kojem su ROYALI zauzeli drugo mesto. Pobedila je grupa HRIST I LUCIFER, u kojoj su svirali Boris i Tucko, danas poznati režiseri. Sledeće godine Miša odlazi u Ameriku preko organizacije "American Field Service", da tamo završi četvrti razred gimnazije (Pikesville High School). Vrlo brzo se upoznao sa drugim muzičarima koji su pohađali istu školu, i tako je nastao rokabili bend pod nazivom SHI-MA-FUH (Ši-ma-fa) - što je bila skraćenica najčešće američke psovke (shit mother fucker).Bend je svirao samo rock'n'roll obrade, i to uglavnom pesama tada veoma popularnog američkog benda ŠA-NA-NA. Miša nije bio oduševljen ovom svirkom jer je tada bio fasciniran tvrđim zvukom i muzikom grupa GRAND FUNK, LED ZEPPELIN, DEEP PURPLE. Zato je, po povratku u Jugoslaviju 1972. godine, oformio bend S.O.S. Mnogi su ovaj bend zvali "Sos", iako je ideja bila da naziv benda bude skraćenica za poziv u pomoć. Čak je i na reklamnim plakatima bio slogan: "Ako vam je hitno potrebna pomoć u vidu dobre muzike, pozovite u pomoć grupu S.O.S."Bend je svirao svuda - po Vojvodini, na socijalističkim slavama, na raznim smotrama, dobrotvornim koncertima, gitarijadama (Trstenik '73, Tesla '74, Hit paradi '74)… Miša je u to vreme komotno mogao da bude profesor geografije, s obzirom da je često svirao u mestima koja postoje samo na vojnim kartama.U jesen 1975. godine, na albumu "Veče uz radio", zajedno sa Lazom Ristovskim i grupom ZAJEDNO, grupa S.O.S. je odsvirala jednu pesmu koja se zvala kao i album - "Veče uz radio". Miša i Laza su pisali muziku na Glišićev tekst, a Bora je pevao sa grupom ZAJEDNO. Pesma je snimana u Studiju 5 PGP RTB-a. Izdavač je Produkcija gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd.Godine 1976, grupa S.O.S. je svirala sa Srđanom Marjanovićem po mestima oko Beograda, a dva meseca su svirali (gotovo svakog dana) u dansing sali Doma omladine. Iz tog perioda postoji jedan singl Srđana Marjanovića i prijatelja. Na A strani pesma "Mala Maja" a na B strani pesma "Leptir". Na tom singlu su svirali Stiv (bubnjevi), Srđan (gitara i vokal) i Miša (bas). Objavio ga je 12. februara 1976. godine PGP RTB.Ta saradnja sa Srđanom se posle godinu dana prekida a Miša dolazi na ideju da za prvi LP grupe S.O.S. koji je imao radni naziv "Prvi poziv" a koji je trebalo da izađe početkom 1977. godine, pozajmi pevača (kolegu) Boru Đorđevića. Materijal je snimljen u Studiju 5 PGP RTB-a. Album nikada nije objavljen jer se trakama izgubio svaki trag. Samo se na bootleg izdanju "S.O.S. - Anthology '73 - '76" nalazi pesma "Trag", jedina sačuvana sa tog nestalog albuma.Iz ovog perioda grupe S.O.S. ne postoji nijedan diskografski zapis. U ovakvom sastavu grupa je imala znatan broj nastupa. Posle četiri meseca rada, Snežana i Olivera su otišle, a S.O.S. je nastavio sa radom kao trio. Zbog večitog nedostatka frontmena, grupa je neprekidno tragala za vokalom. Jedno vreme je Miša pregovarao sa Anom Merlini (ex-ZEBRA), ali pregovori nisu dali rezultata.U ovakvom sastavu grupa je svirala sve do 15. avgusta 1978. godine, kada je, na sastanku u "Šumatovcu" napravljena nova grupa RIBLJA ČORBA. Novi bend činili su: Borisav Đorđević - Bora (vokal), Miroslav Aleksić - Miša (bas), Radislav Kojić - Rajko (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi). Od tog dana Miša je stalni član Riblje čorbe. Mišin prvi muzički izlet zabeležen je 1983. godine, kada je - zajedno sa Bajagom - učestvovao u pravljenju pesama za album Zdravka Čolića "Šta mi radiš". Tom prilikom uradili su dve pesme: "Afrika" i "Tvoje oči". Muziku su radili zajedno, a tekstove je pisao Bajaga.Krajem 1983. godine - zajedno sa Bajagom - pisao je pesme za album Biljane Petrović "Pesme sa autoputa". Miša je radio muziku za pesmu "Čekajući taksi", na Bajagin tekst, a muziku za pesmu "Nemoj da misliš da je ova pesma za tebe" uradio je zajedno sa Bajagom. Tekst je radio Bajaga. Album je izašao u izdanju produkcije Sarajevo disk. Sledeće godine - ponovo zajedno sa Bajagom - Miša je pisao pesme za album Biljane Petrović "Ne veruj muškarcima". Miša je pisao muziku a Bajaga tekstove za pesme "Zasviraj mi rock'n'roll" i "Mrzim sećanja". Album je sniman u studiju "Druga maca", a izdao ga je Diskos.Sledeći Mišin muzički izlet zabeležen je na albumu "Tao" pevačice JAZZY BELL. Pisao je muziku za četiri pesme: "Nemoj" (tekst Bajaga), "Bitlsi" (tekst G. Janković), "Znam" (tekst G. Janković) i "Jesen" (tekst G. Janković). Pored muzike radio je i aranžmane za pesme "Ljubav" i "Magle", a bio je i muzički producent albuma. Album je objavio PGP RTS.Iste godine sarađivao je sa Mandom radeći muziku za dečiji album "Životinje i ljudi". Na tekstove Bore Đorđevića, Miša je radio četiri pesme: "Beli meda", "Bube", "Ale i bauci", a jednu - "Slonovska" - napisao je zajedno sa Džindžerom. Album je objavio ZAM.Godine 1998, na albumu RUN GO-a "Daleko je ljubav i mir", Miša je radio muziku na Borine tekstove, i to u pesmama: "Ti me uništavaš", "Znaj" i "Od Đavola crnja". Miša je bio producent albuma. Album je objavila produkcija City Records.Tokom leta 2006. godine Miša zajedno sa ostalim članovima Riblje čorbe svira i peva na albumu "Pesme severa" koji su osmislili zvezdini navijači - delije sever. Album je sniman u studiju "Riblja Čorba" a objavili su ga lično navijači samo za svoje potrebe.2007. Miša svira bas u pesmi ’’Kroz trnje do zvezda’’za koju je Bora radio muziku i tekst a koju je odpevao Najda - pevač grupa: SMAK, GENERACIJA 5, itd...). Ona se nalazi na albumu ’’Radijski festival 2007-Vol.1’’ a izdavač tog albuma je ’’FERAS S, S MUZIKA’’. Orijentacioni datum izlaska je kraj 2007. godine.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:24 am

  MOMČILO BAJAGIĆ - BAJAGA
  19. 2. 1960, Bjelovar

  Muzičku karijeru započeo je u Beogradu 1974. godine. Njegova prva grupa zvala se T.N.T. Ime je dobila po družini iz kultnog stripa "Alan Ford", koga su članovi benda obožavali. Grupu su činili: Svetozar Čortan - Čoki (gitara), Zoran Stanarević - Čupko (bas), Dragan Đerić - Đera (bubnjevi) i Momčilo Bajagić - Bajaga (vokal). Prvi koncert grupa T.N.T održala je za Dan mladosti 25. maja 1974 u Beogradu. Ta svirka je bila i jedini nastup T.N.T-a u toj postavi. Basista je uskoro otišao, pa je Bajaga, pored vokala, preuzeo i bas gitaru. Posle raspada T.N.T-a, Bajaga se u leto 1976. godine našao u grupi OFI. Grupa je dobila ime po svom "idejnom vođi" Tomislavu Stojkoviću, zvanom Toma Ofinger. Toma je svirao klavijature, Đera bubnjeve a Bajaga je bio basista. Ova postava je imala prizvuk onoga što su u to vreme svirali EMERSON LAKE & PALMER. Ubrzo su u grupu došli novi pevač Živorad Milenković Žika i gitarista Kendža. U toj postavi grupa OFI je održala jedini koncert u Žikinoj Dizajnerskoj školi. Za tu priliku Žika je obrijao glavu, posuo je belim puderom i stavio bele rukavice. Pošto je Toma Ofinger ubrzo napustio bavljenje muzikom, grupa OFI se raspala, a Bajaga, Đera i novi orguljaš Dragan Pliško dali su se u potragu za gitaristom. Gitaristu su pronašli u Domu omladine, a čovek se zvao Radislav Kojić - Rajko. Po njegovom dolasku grupa je dobila novo ime GLOGOV KOLAC. Svoj prvi i jedini koncert održali su u Uljmi (Vojvodina) 1977. godine. Krajem 1978. godine, Rajko je doveo Bajagu u svoju novu grupu - Riblju čorbu. Bajaga je prešao sa bas-gitare na ritam-gitaru. Nova postava Riblje čorbe izgledala je ovako: B. Đorđević - Bora (vokal), M. Aleksić - Miša (bas), M. Milatović - Vicko (bubnjevi), R. Kojić - Rajko (gitara) i Bajaga (gitara). Bajaga je u Ribljoj čorbi bio od januara 1979. do jula 1984. godine. Za to vreme, dosta je radio i van matičnog benda. 1980. godine, pisao je tekstove za prvi singl grupe BULEVAR "Moje bezvezne stvari"/"Nemam ništa važno da te pitam". Izdavač singla bio je Jugoton.
  Krajem 1980. godine, ponovo je radio za grupu BULEVAR na njihovom drgom singlu, i to tekstove za sledeće pesme: "Nestašni dečaci" i "Moja lova tvoja lova". Ploča je izašla u prodaju 11. decembra 1980. godine u izdanju Jugotona.Naredne, 1981. godine, pisao je tekst za pesmu "Vesele devojčice" na prvom albumu grupe BULEVAR "Loš i mlad". Album je objavio PGP RTB 5. oktobra 1981. godine.Sredinom 1981. godine, na albumu POP-ROK - Beogradsko proleće '81, Bajaga se pojavljuje kao tekstopisac pesme "Rodbina" grupe BRAĆA. Album je objavio PGP RTB 11. maja 1981.Bajagin sledeći muzički izlet zabeležen je 1983. godine, kada na albumu "Pesme sa autoputa" Biljane Petrović radi tekstove za tri pesme - "Čekajući taksi" (na muziku Miše Aleksića), "Pesma sa autoputa" (na muziku Biljane Petrović) i "Nemoj da misliš da je ova pesma za tebe" (na svoju i Mišinu muziku). Album je objavila produkcija Sarajevo disk.Sredinom 1983. godine, na albumu Zdravka Čolića "Šta mi radiš", napisao je dva teksta na svoju i Mišinu muziku - "Afrika" i "Tvoje oči". Album je objavio Jugoton.Iste godine, Bajaga je pisao tekstove za album Slađane Milošević "Neutral design". Tu je uradio tekstove za pesme "Das licht von Kairo" (Svetla Kaira), "Klovn i smrt" i "Neko je tu". Taj album, i propratni singl "Miki, Miki"/"Das licht von Kairo", objavio je Jugoton.Na mini-albumu grupe WARRIORS - mada to nigde ne piše - Bajaga je napisao tekstove za pesme "Kad me ljubiš" i "Skini tu ploču". Album je objavio PGP RTB 5. jula 1983. godine.Krajem 1983. godine, Bajaga je napisao tekst za naslovnu pesmu mini-albuma Rajka Kojića "Ne budi me bez razloga". Rajkov mini-album objavio je PGP RTB 11. oktobra 1983. godine.Godine 1984, 26. januara, PGP RTB je objavio Bajagin prvi solo-album "Pozitivna geografija". Bajaga je kompletan autor svih pesama, svira gitaru i peva. Na albumu su svirali: Vlada Golubović (bubnjevi), Krle i Nele (gitare), Neša Japanac (bas) i Kornelije - Bata Kovač (klavijature). Trombon je odsvirao Kire Mitrev a Ivan Švager je svirao klarinet. Prateće vokale su pevali: Cukić, Cvele, Bora Longa, Kovač i Nele. Album je sniman u Bajaginom stanu i u Studiju 5 PGP RTB-a, novembra i decembra 1983. godine.Iste godine, Bajaga je opet radio za Biljanu Petrović na albumu "Ne veruj muškarcima", i to u sledećim pesmama:, "Ne veruj muškarcima" (muziku i tekst), "Zasviraj mi rock'n'roll" (muzika Miša Aleksić, tekst Bajaga), "Ne daj se za novce" (muziku i tekst), "Mrzim sećanja" (muzika Miša Aleksić, tekst Bajaga) i "Vračara" (muzika i tekst - Bajaga). Album je objavio Diskos 1984. godine.Sredinom 1984. godine radio je sa Zdravkom Čolićem na albumu "Ti si mi u krvi". Napisao je dva teksta na muziku Kornelija Kovača - "Ti možeš sve ali jedno ne" i "Cura iz Zenice". Album je objavljen u koprodukciji Kamarad - Diskoton.Tokom 1984, Bajaga se pojavio kao gost na albumu "Uhvati ritam" zagrebačke grupe PARNI VALJAK. Pevao je prateće vokale u naslovnoj pesmi. Album je objavio Jugoton.Od jula 1984. godine, Bajaga više nije član Riblje čorbe.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:26 am

  VLADIMIR GOLUBOVIĆ - VLAJKO
  4. 1. 1957, Beograd

  Muzičku karijeru započeo je 1970. godine u Beogradu. Prvi bend u kome je svirao bio je pionirskog karaktera, napravljen za probe školskih priredbi. Već u prvom razredu gimnazije ušao je u grupu MAX. S njima je svirao po okolini Beograda, što im je sledećeg leta donelo angažman na moru. Svirali su uglavnom aktuelne domaće i svetske hitove. U to vreme Vlajko je svirao i u orkestru FOLKSDOJČERA u seriji "Salaš u malom ritu". Godine 1973, napustio je grupu MAX i prešao u grupu TILT. Grupu TILT su činili: Dejan Cukić (vokal), Nele Stamatović (gitara), Miroslav Cvetković (bas), Dušan Bezuha (gitara) a Predrag Jakovljević - Bata i Vlajko su se menjali za bubnjevima u različitim fazama. TILT je tada bio jedan od najpopularnijih beogradskih bendova.Grupa je tada dosta svirala i po Srbiji. Dugo su svirali igranke u beogradskom Domu omladine, a jedno vreme su nastupali i kao prateći bend Branka Marušića - Čuture. Grupa je 1977. godine prestala sa radom. Duda Bezuha i Vlajko prelaze u SUNCOKRET a Miroslav Cvetković - Cvele u POP MAŠINU. Tadašnja postava grupe SUNCOKRET izgledala je ovako: Snežana Jandrlić (vokal), Dušan Bezuha (gitara), Bata Sokić (bas), Duško Nikodijević (klavijature) i Vlajko (bubnjevi). Jedno vreme bubnjeve je svirao Ivica Vdović - VD.Sa grupom SUNCOKRET Vlajko je snimio tri singl ploče: "Imam pesmu za sve ljude"/ "Čovek koga znam" (PKP RTV LJ -1978), "Dlakavo čudo"/"Noćna ptica" (PGP RTB -1979) i "Sviće novi dan"/"Tvoja mama gunđa protiv mene" (PGP RTB -1979).Godine 1978, Vlajko je svirao polovinu jugoslovenske turneje sa grupom SUNCOKRET, i sa njima nastupao na BOOM festivalu. Krajem 1979. godine, otišao je u JNA, u Bjelovar. Kada se 1980. godine vratio, paralelno je svirao narodnjake i jazz. Godine 1982, svirao je sa Zlatkom Pejakovićem turneju po Sovjetskom Savezu. Godine 1983, na poziv R. Kojića, došao je u Riblju čorbu da bi zamenio Vicka Milatovića dok ovaj služi vojni rok. U Ribljoj čorbi je svirao od 9. aprila 1983. do 2. juna 1984. (kraj jugoslovenske turneje '84). U tom periodu, sa Ribljom čorbom je snimio album "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju". 1983. godine svirao je bubnjeve na Rajkovom solo - mini - albumu "Ne budi me bez razloga" koji je 11. oktobra objavio PGP RTB.Zatim krajem iste godine i početkom 1984. godine svira na Bajaginom prvom solo albumu "Pozitivna geografija" koji je objavljen 26. januara 1984. godine. Kao izdavač potpisan je PGP RTB. Ubrzo posle tog albuma Vlajko postaje stalni član Bajaginih Instruktora.
  Od juna 1984. godine, Vlajko više nije član Riblje čorbe.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:30 am

  VIDOJA BOŽINOVIĆ - DŽINDŽER
  3. 10. 1955, Beograd

  Muzičku karijeru započeo je u Beogradu 1974. godine. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se DIM BEZ VATRE. U grupi su svirali: Laza (gitara i vokal), Svetozar (bubnjevi), Aleksa (bas) i Džindžer (gitara). Grupa je imala samo par nastupa, među njima jedan u klubu "Simonida" (Zvezdara teatar) u Beogradu. Posle godinu dana rada grupa se rasformirala. Godine 1975, Džindžer prelazi u grupu MIRJAN. Bend su činili: Pane (gitara), Marinko (bubnjevi), Zoran (bas) i Džindžer (gitara). Bend je postojao godinu dana. Već krajem 1976. godine Džindžer pristupa grupi POP MAŠINA, u kojoj je svirao njegov rođeni brat Svetozar Božinović - Zoran. Tadašnja postava POP MAŠINE izgledala je ovako: Dušan Petrović - Duda (bas), kasnije član GENERACIJE 5, Dušan Đukić - Đuka (bubnjevi), Zoran Božinović (gitara i vokal) i Džindžer Božinović (gitara).
  Godine 1977, POP MAŠINA je u toj postavi snimila singl ploču za PGP RTB, sa numerama "Moja pesma" i "Uspomena". Singl je objavljen 25. marta 1977. godine.Iste godine, POP MAŠINA je nastupala na POP PARADI -1. Na dvostrukom albumu sa snimcima sa te manifestacije - pored DEMONA, TAČA, ZLATNIH PRSTIJU, TIME-a, PARNOG VALJKA i DRUGOG NAČINA - nalaze se i dve pesme POP MAŠINE - "Moja pesma" i "Sećanje". Album je objavio PGP RTB.Već krajem 1977. godine, POP MAŠINA je prestala sa radom. Početkom 1978, Džindžer prelazi u grupu DAH koju je još održavao Goran Manojlović, brat Zlatka Manojlovića. Ta postava grupe DAH izgledala je ovako: Goran (klavijature), Zdenko (bas), Đuka (bubnjevi), Latke (vokal) i Džindžer (gitara).Grupa je u toj postavi svirala godinu dana. Godine 1979, Džindžer se priključio poslednjoj postavi grupe OPUS: Miodrag Okrugić - Mive (klavijature), Slobodan Orlić - Boba (bas), Vladan Dokić (bubnjevi), Zoran Dašić (gitara), Dragan Baletić (vokal) i Džindžer (gitara).Bend se raspao posle šest meseci. Iz tog perioda postoje demo-snimci rađeni u Studiju 6 Radio-Beograda. Opus je tom prilikom snimio tri pesme.Iste te, 1979. godine, kao gost GENERACIJE 5, Džindžer je snimio pet pesama za potrebe PGP RTB-a, za Titove sletove. Pored Džindžera, u projektu su učestvovali: Goran Milošević (vokal), Dušan Petrović - Duda (bas), Boban Đorđević - Boža (bubnjevi) i Dragoljub Ilić - Ilke (klavijature). Taj materijal se nalazi na bootleg izdanju GENERACIJA 5 - Pesme o Titu.Početkom 1993. godine, Džindžer je gostovao na prvom albumu grupe BABE "Slike iz života jednog idiota". Svirao je u pesmama "Noć bez sna" i "Ruska serija". Album je objavila beogradska izdavačka kuća ITV MELOMARKET (kasnije ITMM).Krajem 1995. godine, Džindžer se pojavljuje kao gost na albumu "Lažne slike o ljubavi" grupe BABE. Taj album je sniman u studiju Vesa u Košutnjaku. Tu je Džindžer svirao gitare u devet pesama: "Lažne slike o ljubavi", Rob love (Himna radu)", Ko me tero", "Mesnica"", "Parodija života (Rolna)", "Ćuretina (Da sam znao da se igram ludom glavom)", "Luda žena", "Bluz iz Srbije" i "Neću treći svetski". Album je objavio PGP RTS.Sledeći Džindžerov muzički izlet beležimo 1996. godine, kada je gostovao na albumu Bore Đorđevića "Bora Čorba - Njihovi dani". Tu je svirao sve gitare. Izdavač albuma bio je SIM Radio Bijeljina. Kasnije, reizdala ga je produkcija ONE Records.Iste godine, Džindžer je gostovao u pesmi Saše Dragića "Sumnjam", koja je rađena za MESAM Pop Festival '96, na tekst G. Jankovića, a koju peva Snežana Jandrlić. Kao aranžer potpisan je Vlada Barjaktarević, a kao izdavač PGP RTS.U jesen 2003. godine, Džindžer je gostovao na albumu "Ja da ti pevam" grupe THE BREND. Svira je gitaru u dve pesme - "Neke su stranke lagale birače" i "Avionu sklepaću ti krila". Izdavač tog albuma je PGP RTS.Na koncertu grupe Alogia održanog 13.05.2005. godine u beogradskom SKC-u, Džidžer se zajedno sa Vickom pojavljuje kao specijalni gost i svira u pesmi "Gde si u ovom glupom hotelu" za koju je on radio muziku. Taj živi album početkom 2006. godine objavljuje One Records.Tokom leta 2006. godine Džindžer zajedno sa ostalim članovima Riblje čorbe svira i peva na albumu "Pesme severa" kojeg su osmislili navijači - delije sever i realizovali ga uz pomoć Riblje čorbe. Taj album je sniman u studiju "Riblja Čorba". Producirao ga je Bora Đorđević a navijači su ga objavili za svoje potrebe.2007. Džindžer svira gitare u pesmi ’’Kroz trnje do zvezda’’ za koju je Bora radio muziku i tekst a koju je odpevao Najda - pevač grupa: GENERACIJA 5, SMAK, itd...). Ona se nalazi na albumu ’’ Radijski festival 2007 – Vol. 1’’ a izdavač tog albuma je ’’ FERAS S, S MUZIKA ’’. Orijentacioni datum izlaska je kraj 2007. godine.Mada je celokupan materijal snimljen još 2006 – 2007 godine, album ’’ Samo pokušavam da živim ’’, Beogradske rokerke Olivere Dragićević – Skvo, početkom 2008. objavljuje Beogradska izdavačka kuća ’’Rock Express Records ’’. Na tom albumu Džidžer je svirao gitare u dve pesme : ’’ Kao kapi kiše ’’ i ’’ Dobra stara vremena ’’.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:33 am

  NIKOLA ČUTURILO - ČUTURA
  9. 7. 1962, Banatski Karlovac

  Muzičku karijeru započeo je 1976. godine u Beogradu. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se KREDIT, a činili su je: Igor Popović, kasnije član grupe JAKARTA (vokal), Časlav Stanković, kasnije član grupe LAKI PINGVINI (gitara), Srđan Đurić, kasnije član grupe LAKI PINGVINI (bas), Milan Bubalo, kasnije član grupe LAKI PINGVINI (bubnjevi) i Čutura (gitara).
  Ova grupa se brzo raspala. Godine 1977, Čutura i društvo formirali su novu grupu koju nazivaju PAVILJON. Bend su činili: Igor Popović (vokal), Srđan Đurić (bas), Sloba Jurišić - kasnije član MAMA CO CO, TOČAK BEND, DEJAN CUKIĆ I SPORI RITAM BEND (bubnjevi), Saša Lokner - kasnije član INSTRUKTORA (klavijature) i Nikola Čuturilo (gitara). Posle godinu dana rada, Čutura prelazi u grupu BICIKL. Bend su činili: Jovan Stojiljković (vokal), Dragan Spasić (bas), Čeda Petrović - kasnije član grupe GORDI (bubnjevi), Sloba Jurišić, koji se povremeno menjao sa Čedom, i Nikola Čuturilo (gitara).Grupa BICIKL je 15. maja 1981. godine objavila singl ploču "Palanačka hronika"/"Dečja pesma" za koji je muziku i tekstove radio Jovan Stojiljković. Izdavač je bio PGP RTB.Godine 1981, Čutura odlazi u vojsku. Po povratku, 1982. godine, postaje član grupe SILUETE. Tadašnja postava SILUETA je izgledala ovako: Zoran Miščević (vokal), Čeda Petrović (bubnjevi), Mračko (bas), Čutura (gitara) i Joca - Džozi (gitara).Godinu dana kasnije, 1983. godine, Čutura prelazi u grupu ZAMBA. Taj bend su činili: Bogdan Dragović - Bogi (vokal i bas), Aleksandar Radulović - Futa (vokal i gitara), Predrag Jakovljević - Bata (bubnjevi) i Čutura (vokal i gitara). Album "Udarac nisko" grupe Zamba objavio je Jugoton 11. jula 1983. godine. Pored albuma, objavljen je i propratni singl "Zašto ideš s njim"/"Nesvesno zaljubljen". Materijal za album i singl sniman je u beogradskom studiju Aquarius, aprila i maja 1983. godine.Posle godinu dana rada, grupa se raspala a Čutura prihvata poziv od Gileta - ELEKTRIČNI ORGAZAM da svira turneju s njima. Godine 1984, ELEKTRIČNI ORGAZAM u postavi: Gile (gitara i vokal), Ljuba (klavijature), Grof (bas), Bata (bubnjevi) i Čutura (gitara), kreću na turneju po gradovima ex-Jugoslavije. Septembra 1984, Čutura zauzima Bajagino mesto u Ribljoj čorbi. Van Riblje čorbe, radio je dva teksta za grupu KERBER i njihov album "Seobe". To su pesme "Blagi Bože podigni me" i "Još samo ovu noć mi daj". Album objavljuje PGP RTB.Te godine učestvovao je na snimanju Vickovog solo-albuma "U ritmu srca malog dobošara", gde je, zajedno sa Đorđem Davidom, pevao sve prateće vokale. Album je objavljen u koprodukciji Komuna - PGP RTB.
  Iste godine, Čutura sa B. Đorđevićem piše songove za Indexovo Pozorište 202, i pojavljuje se na albumu PEDJE D'BOY-a "Laku noć ti mala", kao tekstopisac pesme "Obećo sam drugu", na muziku K. Kovača. Album je objavila TRZ Komuna, zajedno sa PGP RTB-om.Godine 1987, Čutura, Džindžer i Stjepan Mihaljinec sviraju na koncertu Arsena Dedića i Bore Đorđevića u beogradskom Teatru T. Sa tog koncerta postoji bootleg izdanje pod nazivom "Arsen & Bora Čorba - Unplugged '87".
  Godine 1987, 19 novembra, objavljen je album YU GRUPE "Od zlata jabuka". Čutura je napisao šest tekstova: "Pogled sa šanka", "Zvuk na vratima", "Neko mi treba", "Ulica kestena", "Ti si otrov moj" i "Slomljen od istine". Čutura je na tom albumu pevao i prateće vokale. Album je objavila ZKP RTV Ljubljana.Nekoliko meseci kasnije, Čutura je objavio solo-ploču pod nazivom "9 lakih komada". Na tom albumu on je autor kompletnog materijala, peva i svira gitaru, a u snimanju su učestvovali: basista Bodan Arsovski (LEB I SOL), basista Žika Jelić (YU GRUPA), bubnjar Dragoljub Đuričić (LEB I SOL, KERBER), bubnjar Ivan Ranković (EKV), klavijaturista Saša Lokner (Instruktori) i gitarista Vlada Negovanović (TUNEL). Specijalni gost u pesmi "Kad je Lojpur svirao" bio je sam Mile Lojpur, legenda beogradske scene s kraja pedesetih i početka šezdesetih godina prošlog veka. Album je objavljen u izdanju ZKP RTV Ljubljana, 16. februara 1988. godine.Krajem iste godine, objavljen je album YU GRUPE pod nazivom "Ima nade". Na tom albumu, Čutura je ponovo napisao šest tekstova: "Zaboravi", "Divlja mašina", "Mornar", "Dunavom šibaju vetrovi", "Vodi me kući anđele" i "Moj stari band". Album je objavio PGP RTB 13. oktobra 1988. godine.Te godine Čutura je radio muziku za pozorišnu predstavu "Najbolj nori dan" ("Najbolji ludi dan") za pozorište u Novoj Gorici. Režiser te predstave bio je Paolo Mađeli. Početkom 1989. godine, učestvovao je na snimanju albuma Dejana Cukića "Zajedno". Napisao je muziku za jednu pesmu i tekstove za sedam pesama, i još je pevao prateće vokale. Za pesmu "Bez tebe" radio je muziku, za pesme "Moja devojka" i "Pruži mi ruke" radio je tekstove sa Vasom, za pesmu "Žute cipele" radio je tekst sa Dejanom Cukićem, a za pesme "Tvoje oči", "Letnje kiše" i "Ustani", tekstove je radio sam. Album je objavio PGP RTB 27. februara 1989. godine.
  Drugi Čuturin solo-album "Raskršće" objavljen je 20. septembra 1989. godine. Čutura je formirao svoju grupu, u kojoj su svirali gitarista Zvonimir Đukić (VAN GOGH), bubnjar Dragoljub Đuričić (LEB I SOL) i basista Dejan Grujić (RUŽ). Producent ploče je bio Saša Habić, a na snimanju su užestvovali: Laza Ristovski, Saša Lokner, Vlada Negovanović i Dejan Cukić, koji je pevao prateće vokale. Sve pesme Čutura je pisao sam, a bio je i koaranžer zajedno sa Habićem. Album je objavio PGP RTB.
  Od 14, septembra 1989. godine, Čutura više nije član Riblje čorbe.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:35 am

  VLADIMIR BARJAKTAREVIĆ - VLADA
  22. 5. 1961, Beograd

  Muzičku karijeru započeo je u Beogradu 1978. godine sa grupom ŽIZON. Grupu su činili: Živko Odabašić (bubnjevi) i Zoran Odabašić (vokal i bas), osnivači grupe, zatim Dragan (gitara) i Vlada (klavijature). Ova grupa je uglavnom svirala po mesnim zajednicama Čukarica i Banovo Brdo. Posle dve godine rada, Vlada je otišao u vojsku i grupa se raspala. Kada se vratio iz vojske, 1981. godine, počeo je da radi sa grupom ETEN, u kojoj su svirali: Vule (bas), Savo (gitara i vokal), Miša (bubnjevi ) i Vlada (klavijature). U studiju 13 Radio Beograda, grupe je napravila demo-snimke za dve pesme. Svoju jedinu svirku imali su na Brucošijadi u Beogradu, pored raznih drugih izvođača. Ubrzo potom, grupa se raspala, a Vlada je počeo da se bavi studijskim radom u studiju Andre i Gospe (A & G) i studiju Ratka Ostojića (Akvarius). Svoj prvi projekat, album "Uz rijeku" riječke grupe FIT, radio je 1988. godine. Na tom albumu Vlada je bio snimatelj, a producent je bio Milan Mladenović (EKV). Taj album objavio je PGP RTB.Sledeće, 1989. godine, radio je celu turneju, oko šezdeset koncerata, grupi OKTOBAR 1864, kao ton-majstor na ozvučenju. Iste godine snimao je i producirao prvi album beogradske grupe KARIZMA, koji se zvao "Vreme je za nas". Album je objavio PGP RTB 1989. godine.Zatim Srba odlazi i svira sa Giletom (EL. ORGAZAM) na njegovom solo-albumu. Godine 1991, Vlada je postao član grupe VAN GOGH. Ta, takozvana "obnovljena" postava izgledala je ovako: Zvonko Đukić - Đule (gitara i vokal), Aleksandar Barać - Aca (bas), Vladan Cvetković (bubnjevi) i Vlada (klavijature).Tokom 1991. godine, ova postava svirala je turneju po Srbiji. Na drugom albumu grupe KARIZMA, koji se zvao "U snovima", Vlada je opet radio kao snimatelj i producent. Album je objavio PGP RTB.Krajem 1993. godine, uoči albuma "Zbogom Srbijo", Bora je radio muziku za pozorišnu predstavu "Tamna je noć". Zvao je Vladu da mu bude programer, snimatelj, aranžer i klavijaturista na tom projektu. Pošto mu se dopalo kako je Vlada to uradio, pozvao ga je na snimanje albuma "Zbogom Srbijo", a posle toga i u bend. Vlada je postao zvanični član Riblje čorbe 20. februara 1994. godine, na svirci u Bačkoj Palanci.Van Riblje čorbe, Vlada je sarađivao i sa Bajagom. Godine 1994, na Bajaginom albumu "Ni na nebu ni na zemlji", Vlada je radio kao snimatelj u sedam pesama: "Naslovna tema" (verzija I), "Ni na nebu ni na zemlji", "Moji drugovi" (verzija I), "Beograd '93", "Ni na nebu ni na zemlji" (instrumentalna verzija), "Moji drugovi" (verzija II) i "Naslovna tema" (verzija II). Taj album objavio je PGP RTS.Na drugom albumu grupe MINĐUŠARI Vlada je radio kao ton-majstor i programer. Taj album objavili su WIT i PGP RTS. U to vreme radio je i kao tonac na koncertu grupe VAMPIRI u Sava centru, na Dan zaljubljenih. Sa tog koncerta postoje snimci koji do sada nisu objavljeni.Godine 1998, na albumu pevača RUN GO-a "Daleko je ljubav i mir", Vlada je radio muziku za tri pesme: "Matorac", "Majstori" i "Zona sumraka", aranžmane za osam pesama "Matorac", "Prijatelju dovedi svirače", "Majstori", "Ljubav i mir", "Balkan", "Od đavola crnja", "Zona sumraka" i "Miris Dunava". Programirao je sve instrumente sem gitara, i svirao klavijature. Album je objavio City Records.Godine 2002., na albumu "Dr. Under" grupe VAN GOGH svirao je klavijature u pesmi "Klupko", programirao neke instrumente, radio kao snimatelj i producent. Album je objavio HI FI Centar.
  Od 1. septembra 2002. godine, Vlada više nije član Riblje čorbe.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:37 am

  ZORAN ILIĆ - ILKE
  8. 9. 1959, Beograd

  Muzičku karijeru započeo je u Beogradu 1981. godine. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se BEZOBRAZNO ZELENO, a činili su je: Bojan Vasić - Vasa (bas), Dragoljub Spasić - Điđi (bubnjevi), Katarina Benedetić (vokal), Vojislav Bešić - Beške (gitara i vokal) i Ilke (gitara). Svoje prve objavljene snimke ("Bežim niz ulicu" i " Beograd") imali su na albumu ARTISTIČKA RADNA AKCIJA. Album je objavio Jugoton 1981. godine.Debi-LP grupe Bezobrazno zeleno, koji je producirao Momčilo Bajagić - Bajaga izašao je krajem 1983. godine, kada je Ilke otišao u vojsku. Na tom albumu Ilke nije svirao, ali je zato komponovao muziku za pesmu "Irma". Na albumu su svirali: Van Dall (bas), Vuk (gitara), Banana (gitara), Žika (bubnjevi), Beške (vokal) i Vlada (vokal). Na albumu je trebalo da se pojavi pesma "Long live moja Srbijo", ali su je u PGP RTB -u zabranili. Album Bezobrazno zeleno - 1 objavio je PGP RTB 20. oktobra 1983. godine. Album je sniman u studiju M u Novom Sadu, kod Ivice Vlatkovića.Povratnički LP "Neonske bajke" snimaju: Bojan Vasić - Vasa (bas), Saša Komadinović - Džeger (vokal), koji je otpevao dve pesme: "Ljuljaj se" i "Nebo", Ivan Kljajić (gitara), Điđi Spasić (bubnjevi) i Zoran Ilić (gitara i vokal), koji je otpevao sve ostale pesme, ali to, zbog svađe s bendom, nije zabeleženo na omotu. Pored toga što je svirao gitaru i pevao, Ilke je napisao muziku za pesme "Buldozi", "Deca sa meseca" i "Letnje veče". Album je objavio PGP RTB 9. oktobra 1989. godine.Od 1. novembra 1989. godine Ilke, po Džindžerovoj preporuci, postaje stalni član Riblje čorbe. Prvi Ilketov muzički izlet van Čorbe zabeležen je 1993. godine, kada - zajedno sa Bojanom Vasićem (bas), Žikom Milenkovićem (gitara i vokal) i Goranom Čavajdom (bubnjevi) - pravi grupu BABE. Ubrzo Vasić odlazi u Afriku, a na njegovo mesto dolazi Dejan Škopelja (bas). Njihov prvi album "Slike iz života jednog idiota" objavio je 1993. godine ITV Melomarket iz Beograda. Album je snimljen u studiju "Akademija" tokom prva četiri meseca 1993. godine. Na albumu su gostovali: Magi (EKV), Džindžer, Banana (EL. ORGAZAM), Nele (INSTRUKTORI) i drugi. Ilke je pisao muziku za pesme "Noć bez sna", "Lili", "Ruska serija" i "Piksla od kristala".Krajem 1994 godine objavljen je mini-album grupe BABE "4 BABE - 4 PESME". Album sadrži četiri pesme iz 1993. godine, koje nisu objavljene na albumu "Slike iz života jednog idiota". Ilke je učestvovao u snimanju kao gitarista. Taj mini-album objavio je ITV Melomarket kao čestitku za Novu 1995. godinu.Početkom 1995. godine na živoj kompilaciji snimljenoj u Domu Omladine 1994. godine "Gruvanje - live vol. 1" pored ostalih bendova Babe su se pojavile sa obradom pesme grupe Azra "Lepe žene". Izdavač tog albuma je bio LVO rec.Krajem 1995. godine, Ilke je snimio drugi album sa grupom BABE, koji se zvao "Lažne slike o ljubavi". Na albumu je gostovao veliki broj beogradskih muzičara. Ilke je svirao gitare i pisao muziku za pesme: "Šankerica kolo (Ljubav iz interesa)", "Luda žena" (zajedno sa Ž. Milenkovićem) i "Oluja" (zajedno sa Ž. Milenkovićem). Album je objavio PGP RTS.
  Od 16. juna 1996. godine, Ilke više nije član Riblje čorbe.
  avatar
  scared
  Aktivan clan
  Aktivan clan

  Broj poruka : 194
  Godina : 23
  Datum upisa : 27.10.2008

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od scared taj Sub Nov 01, 2008 1:39 am

  NIKOLA ZORIĆ - NIDŽA
  5. 3. 1981, Pančevo

  Muzičku karijeru započeo je 1997. godine u Beogradu. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se KAZNENI PROSTOR, a činili su je: Ana Mijušković (vokal), Bojana Vukadinović (vokal), Dušan Alagić (gitara), Srđan Vesić (bas), Aleksandar Radulović (bubnjevi) i Nidža (klavijature). Grupa je samo vežbala u studiju Zozon i nije održala nijednu svirku. Posle dva - tri meseca vežbanja postava benda se promenila. Ana i Bojana odlaze a Dušan preuzima ulogu glavnog vokala. Ova postava Kaznenog prostora je imala par nastupa u Beogradu, i to u Domu omladine i SKC-u.Poslednja svirka ovog benda održana je 1999. godine u klubu St. James, u beogradskom Domu omladine. Posle toga, bend se raspao. Pored već pomernutog, Nidža je od februara 1997 godine član hora Braća Baruh. Sa tim horom je učestvovao na raznim festivalima, takmičenjima i koncertima. Obišli su Grčku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Italiju, itd. Pored ovog hora pevao je i u horu Muzičke Gimnazije Mokranjac, horu FMU kao i u horu "Krsmanović - Obilić".Nidža je došao u Riblju čorbu 7. septembra 2002. godine, na mesto Vlade Barjaktarevića. Prvi njegov muzički izlet izvan matičnog benda zabeležen je krajem 2003. godine, kada se pojavljuje na albumu grupe THE BREND "Ja da ti pevam". Svirao je klavijature u pesmi "Avionu sklepaću ti krila". Album je objavio PGP RTS.Tokom leta 2006. godine Nidža zajedno sa ostalim članovima Riblje čorbe svira, peva i radi kao tonski snimatelj na albumu zvezdinih navijača - delije sever "Pesme severa". Album je sniman u studiju "Riblja Čorba". Sadrži 11. pesama, a izdali su ga navijači samo za svoje potrebe.Početkom 2007. godine, zajedno sa Vickom Milatovićem, Hanom Vučićević i Draškom Jankovićem, Nidža radi na dečijem albumu “ Ekološka žurka “ beogradskog dečijeg hora “ HORISLAVCI “. Tu je uradio muziku i tekst za pesmu “ Šume “.Snima; producira i aranžira, zajedno sa Vickom i Hanom prvih pet pesama a u njima i svira klavijature.Taj album, krajem Marta 2007. godine, objavljuje One Records samo za potrebe E.P.S. - a.Zatim iste godine Nidža svira klavijature na albumu ’’ RADIJSKI FESTIVAL 07 – VOL. 1 ’’ u pesmi ’’Kroz trnje do zvezda’’ za koju je Bora radio muziku i tekst a koju je odpevao Najda - pevač grupa: SMAK, GENERACIJA 5,itd ...). Izdavač tog albuma je ’’ FERAS S, S MUZIKA ’’. Orijentacioni datum izlaska je kraj 2007. godine.Krajem 2007. godine u Studiju “O” Nidža snima četrnaest instrumentala,obrada, starogradskih pesama za CD pod nazivom “Tiho Noći”.Izdavač tog projekta je Mascom records iz Beograda.Mada je celokupan materijal snimljen još 2006 – 2007 godine, album ’’ Samo pokušavam da živim ’’, Beogradske rokerke Olivere Dragićević – Skvo, početkom 2008. objavljuje Beogradska izdavačka kuća ’’ Rock Express Records ’’. Na tom albumu Nidža svira klavijature u dve pesme : ’’ Kao kapi kiše ’’ i ’’ Dobra stara vremena ’’.

  Sponsored content

  Re: Riblja Chorba

  Počalji od Sponsored content


   Sada je Uto Dec 11, 2018 8:30 pm