:)


  Ljubav pocinje od stopala

  Delite
  avatar
  bbabystorie
  Glavni moderator
  Glavni moderator

  Broj poruka : 4755
  Lokacija : tamo daleko
  Datum upisa : 11.04.2008

  Ljubav pocinje od stopala

  Počalji od bbabystorie taj Ned Jul 20, 2008 3:32 pm

  Legenda kaže da je egipatski bog sunca Ra birao svoje ljubavnice prema obliku njihovih stopala, a hiljadama godina poslije još uvijek postoje poklonici umijeća čitanja iz stopala koje im pruža informacije o karakteru osobe, njezinim sposobnostima i mogućnostima

  ... te služi i za proricanje budućnosti..

  Prije više od 2000 godina, stari Babilonci koristili su umjetnost čitanja iz stopala (stručni naziv za to umijeće je PEDOMANTIKA) kako bi predvidjeli budućnost novorođenčeta.

  Priča se da je i Kleopatra vrlo često koristila moći stopala, a gatalo se i na obalama Sredozemlja, Dalekom istoku... U Europi se umijeće čitanja iz stopala pojavilo u Francuskoj, u doba Luja XIV.

  Istodobno, ženska stopala se smatraju i erotskim zonama, što je povezano s činjenicom da žlijezde koje se u njemu nalaze ispuštaju iste feromone kao i spolne žlijezde i druge erogene zone, poput pazuha i područja iza uha. Stoga mnogi tvrde kako ljubav započinje upravo od stopala.

  Stanam otkrivaju nozni prstici

  Nožni palac
  Predstavlja naš karakter, način razmišljanja te pokazuje kako se suočavamo s problemima. Uzak i koščat palac otkriva osobu koja se oslanja na razum više nego na osjećaje, dok okrugao i mesnat palac ukazuju na osjećajnu i umjetnički orijentiranu osobu. Ako je palac odmaknut od drugih prstiju, to znači da vam treba više vremena da drugima otkrijete svoja razmišljanja i osjećaje.

  Drugi prst
  Predstavlja vaše nade i snove te pokazuje kakvi su vaši osjećaji. Ako je prst kratak, znači da ste organizirana osoba, a dugačak prst govori da se u donošenju odluka više oslanjate na instinkt i trenutno raspoloženje.

  Srednji prst
  On objašnjava kojim smjerom idete u životu. Kratak srednji prst znači da ste skloniji lagodnijem i mirnijem životu, a dulji da ste više aktivni i sportski tip osobe.

  Četvrti prst
  Mnogima je najvažniji jer predstavlja ljubav i odnose prema drugim ljudima. Iskrivljen prst otkriva da ste zaljubljive prirode, a ravan i ispružen da u ljubavnim pitanjima odluke ne donosite na prečac.

  Mali prst
  Iako je najmanji, simbolično je da upravo ovaj prst pokazuje naše samopouzdanje i sigurnost te objašnjava kako mi vidimo druge i mislimo da drugi doživljavaju nas. Ako je okrugao i bucmast, to znači da ste spontana i impulzivna osoba, dok stisnut i šiljast mali prst ukazuje da ste promišljeni i samouvjereni.

  I JOŠ NEŠTO...
  Ako je palac stisnut ispod četvrtog prsta, to je znak da nemate dovoljno samopouzdanja te da ste nepovjerljivi prema drugima. Ako su nožni prsti nagnuti prema palcu, otkrivaju da ste osoba koja je više usmjerena prema prošlosti, a ako su nagnuti prema malom prstu, vas definitivno više zanima budućnost.


  Poslednji put izmenio bbabystorie dana Ned Jul 20, 2008 3:35 pm, izmenio ukupno 2 puta


  _________________
  "Volim da volim i budem voljena " :))))
  avatar
  bbabystorie
  Glavni moderator
  Glavni moderator

  Broj poruka : 4755
  Lokacija : tamo daleko
  Datum upisa : 11.04.2008

  Re: Ljubav pocinje od stopala

  Počalji od bbabystorie taj Ned Jul 20, 2008 3:33 pm

  Šta nam kaze oblik stopala

  Veliko stopalo
  Kada govorimo o velikom stopalu, pod tim podrazumijevamo stopala broj 46 i više kod muškaraca, te 42 i više kod žena. Takvim ljudima je uspjeh obveza. Jednom postignut cilj ih ne zadovoljava jer su već okrenuti prema drugom cilju, pa se ovdje radi o osobama koje su stalno nezadovoljne i traže nove stimulanse i uspjehe. Među astrološkim znakovima često su takve Vage, Blizanci, Ovnovi i Vodenjaci.

  Malo stopalo
  Dečki s brojem stopala do 38 i cure do 36 smatraju se osobama s malim stopalom. Za takve osobe se tvrdi kako su problematične: sklone mržnji i nezadovoljstvu, uvijek u sukobu bilo na ljubavnom, poslovnom ili društvenom planu. No ohrabruje objašnjenje da su takve osobe sposobne razjasniti stvari i svaki se put, ako i padnu, dočekaju na vlastite noge. To dobro znaju Jarci, Ovnovi i Djevice.

  Spljošteno stopalo
  Osobe sa spuštenim stopalom posvećenu su radu, spremne na solidarnost, a prirodno su sklone avanturama. Kažu da su ove osobe vjerne svojoj nevjeri, a s osobama sličnih osobina vjerojatno će se dobro seksualno slagati, dok će ljubavne iskre 'frcati' na sve strane. Tu spadaju Ovnovi, Rakovi, Lavovi, Strijelci i Vodenjaci.

  Tanko stopalo
  Sklone letenju u visine i snovima, ove osobe ne drže stabilnu vezu s kopnom. Planiranje i programiranje uopće im nisu jaka strana, ali kad je riječ o zabavi i razonodi, u prvim su redovima pa im nikad nije monotono. Prema knjizi znakova Zodijaka, ovakvi su najčešće Blizanci, Rakovi, Vage i Ribe.

  Stopalo s visokim ristom
  Sinonim je za mirnoću. Ovakve su osobe sklone traženju vedrine u svim životnim područjima, ali s vrlo jasno postavljenim ciljevima i s velikom snagom i sposobnošću da ih slijede. Oni nemaju problema u potrazi za svojim mjestom u društvu jer žive u savršenom skladu s obavezama i potrebama koje to podrazumijevaju. Ovakvi sretnici su Strijelci, Lavovi i Bikovi.

  Zdepasto stopalo
  Sinonim je velike intimnosti. Takve su osobe vrlo šutljive, zatvorene u sebe i prilično egocentrične te u potrazi za nemogućim ljubavima. Nažalost, najčešće se zaljubljuju u pogrešne osobe, pa im je potrebno jako puno vremena da bi skupili ostatke slomljenog srca. No ovakve se osobe ne daju zavarati samo vanjštinom, a sretne su jer se smatraju tvorcima vlastite sreće. Ovdje se nalaze Bikovi, Škorpioni i Vage.


  _________________
  "Volim da volim i budem voljena " :))))
  avatar
  Angelsmiledoll
  Moderator
  Moderator

  Broj poruka : 1691
  Godina : 26
  Lokacija : Where are the angels...
  Datum upisa : 07.04.2008

  Re: Ljubav pocinje od stopala

  Počalji od Angelsmiledoll taj Pet Avg 08, 2008 1:40 pm

  He he da znas Saro da ima istine u ovom xD
  avatar
  Deliverance
  Moderator
  Moderator

  Broj poruka : 1815
  Lokacija : Out of the silent planet...
  Datum upisa : 15.07.2008

  Re: Ljubav pocinje od stopala

  Počalji od Deliverance taj Pet Avg 15, 2008 10:46 am

  Angelsmiledoll ::He he da znas Saro da ima istine u ovom xD

  moja stopala niko ne voli,od njih ljudi ginu xD


  _________________
  Pingvini...Ili mozda pasulj?Hmmm...

  Sponsored content

  Re: Ljubav pocinje od stopala

  Počalji od Sponsored content


   Sada je Ned Maj 27, 2018 6:14 am