| Predrasude | |
|
+5Angelsmiledoll Ninaa ~*~mrkvili~*~ bbabystorie Deliverance 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
Deliverance Moderator
Broj poruka : 1815 Lokacija : Out of the silent planet... Datum upisa : 15.07.2008
| Naslov: Predrasude Pet Avg 29, 2008 12:15 pm | |
| Predrasude su vrsta stavova koji se ne zasnivaju na validnom iskustvu niti na racionalnim argumentima.U socijalnoj psihologiji se naročito proučavaju rasne i etničke predrasude. Ove predrasude ne uključuju samo neutemeljeno negativno misljenje o drugim socijalnim grupama i nekriticko pozitivno o svojoj,nego i mrznju,kao i spremnost na progon,segregaciju i uništavanje pripadnika druge rase ili nacije.
Dakle,sta mislite o predrasudama?Da li postoji nesto ili neko prema kome/cemu gajite predrasudu?Kud nestade tolerancija? | |
|
| |
bbabystorie Glavni moderator
Broj poruka : 4755 Lokacija : tamo daleko Datum upisa : 11.04.2008
| Naslov: Re: Predrasude Pon Sep 01, 2008 10:02 am | |
| Predrasude su NEpotrebne ,nemam predrasuda prema nicemu ni prema nikome... | |
|
| |
~*~mrkvili~*~ Super aktivan clan
Broj poruka : 363 Godina : 34 Lokacija : Becej Datum upisa : 07.12.2008
| Naslov: Re: Predrasude Pon Dec 08, 2008 4:18 am | |
| i ja mislim da su predrasude nepotrebne...evo recimo ja sam romkinja i mene nije sramota da priznam to ali jednostavno se bojim da kazem to u odredjenom drustvu je me je strah od toga da cu biti odbacena...ja zivim u da tako kazem u normalnom naselju,u lepom i udobnom stanu,tata ima dobar posao i dobru platu,svi se kupamo svaki dan,ali opet imam jedno drustvo u kojem svi imaju neke predrasude prema romima,za njih su svi romi prljavi,bezobrazni,lopovi,ubice,nasilnici,itd...a ustvari ne shvataju da su oni ljudi kao i svi ostali...da prljavih,nasilnih,lopova ima medju svim rasama na svetu... u mom drustvu samo njih par sa kojima sam najbolja znaju da sam romkinja...ostali ni ne sumnjaju jer se na meni to upste ne vidi,uopste ne licim na ciganku fizickim izgledom i stalno u mom drustvu pricaju sve najgore o romima,i ja u tim trenucima pozelim da se proderem i da kazem sta sam ali jednostavno se bojim da cu biti odbacena.... | |
|
| |
Ninaa VIP clan
Broj poruka : 2595 Godina : 32 Lokacija : Far Away..;) Datum upisa : 14.07.2008
| Naslov: Re: Predrasude Pon Dec 08, 2008 7:38 pm | |
| Predsude su nepotrebne.. mislim da nemam presude prema nicemu ni nikome! | |
|
| |
Deliverance Moderator
Broj poruka : 1815 Lokacija : Out of the silent planet... Datum upisa : 15.07.2008
| Naslov: Re: Predrasude Sre Dec 10, 2008 1:07 am | |
| - ~*~mrkvili~*~ ::
- i ja mislim da su predrasude nepotrebne...evo
recimo ja sam romkinja i mene nije sramota da priznam to ali jednostavno se bojim da kazem to u odredjenom drustvu je me je strah od toga da cu biti odbacena...ja zivim u da tako kazem u normalnom naselju,u lepom i udobnom stanu,tata ima dobar posao i dobru platu,svi se kupamo svaki dan,ali opet imam jedno drustvo u kojem svi imaju neke predrasude prema romima,za njih su svi romi prljavi,bezobrazni,lopovi,ubice,nasilnici,itd...a ustvari ne shvataju da su oni ljudi kao i svi ostali...da prljavih,nasilnih,lopova ima medju svim rasama na svetu... u mom drustvu samo njih par sa kojima sam najbolja znaju da sam romkinja...ostali ni ne sumnjaju jer se na meni to upste ne vidi,uopste ne licim na ciganku fizickim izgledom i stalno u mom drustvu pricaju sve najgore o romima,i ja u tim trenucima pozelim da se proderem i da kazem sta sam ali jednostavno se bojim da cu biti odbacena.... potpuno te razumem...naravno da ce te neobrazovani i netolerantni ljudi odbaciti jer nisu svesni toga da su romi: 1.ljudi od krvi i mesa kao i oni sami 2.ljudi koji su proterani iz svoje zemlje 3.ljudi koji nisu imali izbora tvojim precima svaka cast,isto i svim romima koji uspeju u zivotu,rade sve-od ciscenja ulica do prodavanja cveca kako bi sebi i svojoj deci obezbedili bolju buducnost.ipak,moras znati da se predrasude zasnvaju na misljenju samo o onim romima koji kradu i rovare po kontejnerima. svakome ko ti nesto prigovori iznesi ove argumente i nece moci nista da ti kazu protiv njih. ne boj se da budes ono sto si vec budi ponosna na to! | |
|
| |
~*~mrkvili~*~ Super aktivan clan
Broj poruka : 363 Godina : 34 Lokacija : Becej Datum upisa : 07.12.2008
| Naslov: Re: Predrasude Sre Dec 10, 2008 1:31 am | |
| - Deliverance ::
- ~*~mrkvili~*~ ::
- i ja mislim da su predrasude nepotrebne...evo
recimo ja sam romkinja i mene nije sramota da priznam to ali jednostavno se bojim da kazem to u odredjenom drustvu je me je strah od toga da cu biti odbacena...ja zivim u da tako kazem u normalnom naselju,u lepom i udobnom stanu,tata ima dobar posao i dobru platu,svi se kupamo svaki dan,ali opet imam jedno drustvo u kojem svi imaju neke predrasude prema romima,za njih su svi romi prljavi,bezobrazni,lopovi,ubice,nasilnici,itd...a ustvari ne shvataju da su oni ljudi kao i svi ostali...da prljavih,nasilnih,lopova ima medju svim rasama na svetu... u mom drustvu samo njih par sa kojima sam najbolja znaju da sam romkinja...ostali ni ne sumnjaju jer se na meni to upste ne vidi,uopste ne licim na ciganku fizickim izgledom i stalno u mom drustvu pricaju sve najgore o romima,i ja u tim trenucima pozelim da se proderem i da kazem sta sam ali jednostavno se bojim da cu biti odbacena.... potpuno te razumem...naravno da ce te neobrazovani i netolerantni ljudi odbaciti jer nisu svesni toga da su romi: 1.ljudi od krvi i mesa kao i oni sami 2.ljudi koji su proterani iz svoje zemlje 3.ljudi koji nisu imali izbora
tvojim precima svaka cast,isto i svim romima koji uspeju u zivotu,rade sve-od ciscenja ulica do prodavanja cveca kako bi sebi i svojoj deci obezbedili bolju buducnost.ipak,moras znati da se predrasude zasnvaju na misljenju samo o onim romima koji kradu i rovare po kontejnerima. svakome ko ti nesto prigovori iznesi ove argumente i nece moci nista da ti kazu protiv njih. ne boj se da budes ono sto si vec budi ponosna na to! da,potpuno si u pravu...i hvala ti na tim recima...sada se mnogo bolje osecam | |
|
| |
Angelsmiledoll Moderator
Broj poruka : 1691 Godina : 33 Lokacija : Where are the angels... Datum upisa : 07.04.2008
| Naslov: Re: Predrasude Pet Jan 30, 2009 3:17 pm | |
| Predrasude? Ako nesto zaista ne podnosim to su one... Nemam ih ni prema cemu i ni prema kome. Zaista su nepotrebne u ovom,vec surovom svetu. | |
|
| |
Mara Moderator
Broj poruka : 1032 Godina : 31 Lokacija : Munze Datum upisa : 11.08.2008
| Naslov: Re: Predrasude Pet Jan 30, 2009 10:02 pm | |
| | |
|
| |
SEPULTURA Muzicki urednik
Broj poruka : 1866 Godina : 32 Datum upisa : 10.01.2009
| Naslov: Re: Predrasude Sub Jan 31, 2009 2:25 am | |
| Imam predrasude prema ljudima s predrasudama | |
|
| |
smile_girl VIP clan
Broj poruka : 5052 Godina : 31 Lokacija : Gde snovi prelaze granicu... Datum upisa : 13.07.2008
| |
| |
SEPULTURA Muzicki urednik
Broj poruka : 1866 Godina : 32 Datum upisa : 10.01.2009
| Naslov: Re: Predrasude Sub Feb 21, 2009 6:16 pm | |
| Mogu i te kako,sa mnom se nije bas lako druziti,hoce oni al ja ne dam da mi se priblize zato sto vidim kakvi su,u ocima mogu da vidim coveku kakav je. | |
|
| |
^^CaCa^95^^ Super aktivan clan
Broj poruka : 288 Godina : 29 Datum upisa : 24.06.2009
| Naslov: Re: Predrasude Pon Jul 06, 2009 6:55 pm | |
| Msm da ljudi imaju predrasude prema emosima!!! A da ja imam prema nekome,narawno da ne bih bila swesna toga!omg,lol. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Predrasude | |
| |
|
| |
| Predrasude | |
|