| FUN :) |
|
| Tose Proeski | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Angel Urednik zanimljivosti
Broj poruka : 4464 Datum upisa : 04.04.2008
| Naslov: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:11 pm | |
| Mjesecina
Pusti nocas lose vrijeme i zemaljske sve probleme zaboravi na guzve glasne i letove sto kasne
Stisaj nocas telefone nek nam samo srca zvone ugasit cemo svjetla sva samo mjesec nek nam sja
Nije mjesecina to sto sja u noci to su tvoje oci pune ljubavi nije mjesecina kriva nego okus vina i tvoje usne vrele sto me zavode
Nema nepozvanog gosta da pokuca po sol i secer za moju srecu bice dosta tvoje usne ovu vecer
Nije mjesecina to sto sja u noci to su tvoje oci pune ljubavi nije mjesecina kriva nego okus vina i tvoje usne vrele sto me zavode | |
| | | Angel Urednik zanimljivosti
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:11 pm | |
| Jos i danas zamirise tresnja
Jos i danas zamirise tresnja u proljece kao davno prije jedna tresnja danima daleko tamo gdje me vec odavno nije
Rekao sam kad poci sam mor'o uzmite mi i kucu i njivu samo tresnju ostavite staru kad navratim da je vidim zivu
Sta to ima u ljudima tuzno da ulaze u tudje zivote tko to zivi u proslosti mojoj a jos nije umro od sramote
Rekao sam u vjetar sam pric'o nikog nije bilo da me cuje lijepu pjesmu ne voli bas svatko neko baca kamen na slavuje
Sta to ima u ljudima tuzno da ulaze u tudje zivote tko to zivi u proslosti mojoj a jos nije umro od sramote
Nije nebo ovo sto vam nude nije sunce od zlata i moci kad bi mogli prodali bi Boga njima niko ne moze pomoci
Sta to ima u ljudima tuzno da ulaze u tudje zivote tko to zivi u proslosti mojoj a jos nije umro od sramote ... | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:13 pm | |
| Najljepse moje
Najljepse moje kada rijeci otrovne ubiju njeznost slome najbolje
A strast bez razuma ruku pod ruku bili smo svoji i niciji s kojom lakocom vjerni i nevjerni
Zbog sujete i gluposti nismo uspjeli
Vjeruj mi, nisam namjerno svaku rijec da mogu ja bih povuk'o ponosni dotakli smo dno mogu da te ne volim, ne i da zaboravim neoprostivo si mi duzna zbog tog
Ruku pod ruku bili smo svoji i niciji s kojom lakocom vjerni i nevjerni
Strast bez razuma moram veceras svoj bijes da potrosim jos jednu u nizu mjesto tebe zagrlim
Zbog sujete i gluposti nismo uspjeli
Vjeruj mi, nisam namjerno svaku rijec da mogu ja bih povuk'o ponosni dotakli smo dno mogu da te ne volim, ne i da zaboravim neoprostivo si mi duzna zbog tog ... | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:14 pm | |
| Boze, brani je od zla
Ona ima oci koje znaju moje tajne sve moje tuge sve i moje nemire ona ima ruke i u njima svemir citavi u tom zagrljaju mogu umrijeti
Boze, meni tako malo treba ispod ovog svetog neba topla postelja i njena oka dva
Salji andjele cuvare svoje jer je dusa duse moje brani je od zla, Boze, kad ne mogu ja
Ona ima usne i na njima okus tresanja koje niko ne zna ljubit kao ja
Boze, meni tako malo treba ispod ovog svetog neba topla postelja i njena oka dva
Salji andjele cuvare svoje jer je dusa duse moje brani je od zla, Boze, kad ne mogu ja ... | |
| Da l' si sretnija
Moja si bila ti od glave pa do pete moja si bila, grlila me kao dijete sad od mene oci sakrivas
Tudja si, vise nemam ja na tebe pravo tudja si, sve je propalo sto dao sam ti ja bas kao kula karata
Da l' si sretnija sto ti drugi usne ljubi il' nesretnija sto on se na mom mjestu budi nisam Bog zna sto, al' kako sam te ludo volio
Da l' si sretnija tamo daleko od mene il' nesretnija kad zabole te uspomene nisam Bog zna sto, al' jednom sam te ludo volio
Otkud ti, kojim dobrom tu na pragu mome malena, milja presao sam milione sad vise ti ne spavam sam
Da l' si sretnija sto ti drugi usne ljubi il' nesretnija sto on se na mom mjestu budi nisam Bog zna sto, al' kako sam te ludo volio
Da l' si sretnija tamo daleko od mene il' nesretnija kad zabole te uspomene nisam Bog zna sto, al' jednom sam te ludo volio
Ljubio sam te k'o da nijednu nisam imao na svijetu a spalila si me, pretvorila u dim
Da l' si sretnija tamo daleko od mene il' nesretnija kad zabole te uspomene nisam Bog zna sto, al' jednom sam te ludo volio | |
| Igra bez granica
Da se bar mogu probuditi u svijetu ljubavi bez starih drugova i ovih nakaza sto su me stalno pratili da te bar mogu poljubiti bez losih sjecanja na hladna proljeca bez slike stradanja sto se bas na nas zalijepe
Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise
Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane
Da te bar mogu probuditi, kavu ti skuhati, u krevet donjeti pa te poljubiti, al' toga nema i ne postoji da se bar mogu zaljubiti u malu seljanku na nekom proplanku gore u svemiru tako da dolje ne vidim
Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise
Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane | |
| Pola duse, pola srca
Dobro mi izgledas i cini se ozdravljas ma neka ti krene daleko od mene da ne znas da propadam
Vise me ne trebas kad prodjes ne pozdravljas a svemir je bio u oku tvome to ne dam nikome
Na pola duse zivim ja tu pokidat se nema sta na pola srca jos sam njen a napola umirem
Nemas sto vidjeti produzi, ne zastani u meni led i mecave viju i jesen je, kise liju
Na pola duse zivim ja tu pokidat se nema sta na pola srca jos sam njen a napola umirem ... | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:15 pm | |
| Ostala si uvijek ista
Odavno vec nisam mislio o tebi medju nama dani i godine stoje nikada te vise pronasao ne bi da se jucer nismo vidjeli nas dvoje
Stigao sam kasno stajao na cesti i slucajno tebe ugledao tada ni slutili nismo da cemo se sresti pod svjetlima ovog bezimenog grada
Pricas mi o svemu hodamo polako odavno se nismo isplakali tako
Ostala si uvijek ista i ove suze na licu tvom ostala si uvijek ista jedina zena na putu mom ostala si uvijek ista
Stigao sam kasno stajao na cesti i slucajno tebe ugledao tada ni slutili nismo da cemo se sresti pod svjetlima ovog bezimenog grada
Pricas mi o svemu hodamo polako odavno se nismo isplakali tako
Ostala si uvijek ista i ove suze na licu tvom ostala si uvijek ista jedina zena na putu mom ostala si uvijek ista ... | |
| Sreco, ne krivi me
Odlutam ponekad preko necijega ramena do tebe odlutam i znam da imas sve i tebi dobro je bez mene ovo je preduga noc, da l' ikad jutro ce doc'
Bjezeci od sebe ovaj zivot cesto tebi me ponese jos sam samo slijepi putnik koji nema ime, ni adrese pristajem, duso, na sve, tako sam slab na tebe
Sreco, ne krivi me, javi se i ozivi me ne mogu cekati, zbog nas lud sam od ljubavi daj da ti cujem glas, molim te, spasi nas sreco, ne krivi me, jer ti si mi sve
Odlutam ponekad preko necijega ramena do tebe odlutam i znam da imas sve i tebi dobro je bez mene ovo je preduga noc, da l' ikad jutro ce doc'
Sreco, ne krivi me, javi se i ozivi me ne mogu cekati, zbog nas lud sam od ljubavi daj da ti cujem glas, molim te, spasi nas sreco, ne krivi me, jer ti si mi sve ... | |
| Ubijas me usnama
Tvoje ime necu spomenuti nikad vise a bila si svjetlo, moja duga poslije kise sve je bilo bajka, kao dodir tvoga tijela sada igras kvarno, a to stvarno ne bi smjela
Kao ti, niko tako jako ne ljubi priznajem bojim se, opet necu znati s tobom biti i prestati
Ubijas me usnama, znam te ja za to si rodjena ne znam da ti odolim i oprostim bar da te ne volim
Uzalud me trazis, mene vise nema za te dao sam ti sebe, cekao te duge sate boljelo me jako, al' ti nikad necu reci to je stara prica kada dodje neko treci
Kao ti niko tako jako ne ljubi priznajem, bojim se, opet necu znati s tobom biti i prestati
Ubijas me usnama, znam te ja za to si rodjena ne znam da ti odolim i oprostim bar da te ne volim ... | |
| Kad srce plati stari dug
Kucnes u sitni sat ne znas da nisam sam njen je dah pored mene sad spava mi na grudima
Zelis da budem tvoj suza u oku sjaj idi kad te molim, nisam covjek ja koga si zamisljala
Kad srce plati stari dug kad laste odlete na jug ja mogu s vremena na vrijeme da ti budem samo drug
Kad srce plati stari dug, i kada shvatis da sam njen ti ljubav pocjepaj i znaj da sve je tren ... | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:16 pm | |
| Ledena
U nasem starom zutom soliteru price idu u istom smjeru svi govore da si ledena
A kad te vide ti si uvijek sama neces ni da pricas s nama bas si slatka i vrlo dosadna
I ne znam ko je lud da se na tebe pali kad ti nesto u glavi fali
Ne zanosim se jako cesto i dobro znam gde mi je mjesto, a mjesto je moje kraj tebe.
A ja sam opet lud pa se na tebe palim, jer samo ja ti u glavi falim
Obuci cu sve bijelo, cisto, bijelo, providno uz tijelo a tvoje crne oci, oci crne gledat ce me vrelo
Ubrat cu dve ruze majske, ruze da ti kosu zlate pozvat cu svirace da nas nocas kroz grad prate
Ni ledena ni dosadna ti neces biti do jutra ces sa usana ti mojih piti | |
| Mala
Ne znam adresu ni broj a gdje si ti ostajem zauvijek tvoj a gdje si ti
Mala uspomene izjedaju spreman na predaju otkacen, odbacen zivim od sjecanja
Ref. Srca nam puna a jutro nas budi na istome uzglavlju i kao praznik tako nam pocinje dan poljubac, zagrljaj djelimo srecu sa osmjehom i ljubavlju suvise lijepo naglo je prekinut san
Tvog srca podstanar a gdje si ti obicna potrosna stvar a gdje si ti
Mala, ja na sve pristajem krivicu priznajem povrijedjen, pobjedjen zivim od sjecanja
Ref. 2x | |
| Jedina
Magla na mom prozoru mirise na nevolju nocas sam ti tako sam kisa pere ulice gdje si moja ludice jos bi nesto da ti dam
I neka nocas grmi i nek se dusa mrvi samo da ti cujem glas priznajem pred svima lutam vjekovima trazim tebe, trazim nas
Jedina, sta si mi uradila srce mi je pustinja ljubav je presusila jedina, sto me nisi pustila kad me nisi ljubila, jedina
I neka nocas grmi i nek se dusa mrvi samo da ti cujem glas priznajem pred svima lutam vjekovima trazim tebe, trazim nas
Jedina, sta si mi uradila srce mi je pustinja ljubav je presusila jedina, sto me nisi pustila kad me nisi ljubila, jedina | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:17 pm | |
| Lose ti stoji
Lose si precutala u cije ruke sinoc si zalutala kao pepermint laz slatka je al'ukus onaj hladan krije najgore
Lose si varala zalud pokrivas se preko usana crni sal nece sakriti a oci govore to sto cutis ti
Lose ti stoji sve to kad se pravdas a cekas da odes za njim kako ti zavidim jer ti ne pristaje ni da brises od kaput te suze za kraj a i dalje si prelijepa, znaj
Lose ti stoji sve to kad se pravdas a cekas da odes za njim kako ti zavidim jer ti ne pristaje ni da brises od kaput te suze za kraj a i dalje si prelijepa, znaj | |
| Rane na usnama
Niko te, niko ne zna bolje od mene kada tako dignes obrve nesto pripremas
Niko me, niko kao ti ne poznaje znas ti moja slabost, koja je al' se pretvaras
Kosa ti na nevjeru mirise i fali ti dugme s' kosulje
Rane na usnama brojim u mukama jer nisu od mene a s njim nek ti krene prezivjet cu suze u ocima, varas me nocima al' uzalud krijes i lazno se smijes, izdrzat cu
Rane na usnama brojim u mukama jer nisu od mene a s njim nek ti krene prezivjet cu suze u ocima, varas me nocima al' uzalud krijes i lazno se smijes, izdrzat cu
Al' uzalud krijes i lazno se smijes izdrzat cu | |
| Nesanica
Na srcu mi lezi jedna stara rana koja nece iz njedara nigdje pa se srce pita moje bez nje zivjeti kako li je, kako li je
Idi, idi nesanice da ne vidim tvoje lice da mi zora bol ne stvara idi, pusti me da je odsanjam
Na srcu mi lezi jedna stara rana daj opusti srce je moli a rekla je da ga dugo nece boljeti ali boli, ali boli
Idi, idi nesanice da ne vidim tvoje lice da mi zora bol ne stvara idi, pusti me da je odsanjam
Idi, idi nesanice da ne vidim tvoje lice da mi zora bol ne stvara idi, pusti me da je odsanjam | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:18 pm | |
| Srce nije kamen
Ne zaboravi nikad, na tvojoj sam strani da volis me niko ti nece zabranit' jos minut pa ponoc i suza za kraj al' tu sam za tebe, znaj
Ref. Jer srce nije kamen ne, srce nije kamen da ga samo bacis iz kaputa kao kartu poslije puta
Srce nije kamen ne, srce nije kamen kad pukne na dva dijela nije vrijedno jer vise ne kuca ko jedno srce nije kamen
Tebi je lako proglasit' me greskom skupit' sve stvari i otic' sa smijeskom sad ti je lako, a lose kad krene onda se sjetis mene
Ref.
U dusu me tvoj pogled tak'o lomim se, pucam ko staklo kako da kazem ti zbogom kad sve gubim s tobom
Ref. | |
| Sto si otisla
Ljubav nasa, ikona, bila nam je svetinja i u nju se kleli ti i ja letjeli smo srecni mi, nosili nas vjetrovi samo Bog zna, najdraza, sto si otisla, sto si otisla
Ref. I tonem u san, duboki da nadjem sebi mir bezim od ruzne stvarnosti, al vidim te tamo opet s njim pored mene prolazis kao da me ne znas odlazis, odlazis
Rijeci bole najvise, al' tisina gora je da si mi bar poljubac dala ti to bi dugo trajalo, zauvijek bi ostalo makar da si rekla sto si otisla
U meni vatra gori, znas, al' ti me ostavljas sav moj je zivot samo laz, ne mogu dalje sam ne, ne, ne
Ref. | |
| Meni hvala ni jedno
Nikad nisi mi rekla da mene si se odrekla ni kojim znakom niti pogledom ni dahom da sam nekad ti znacio bar tren
Tvoj kad sam bio jedan san tad samo snio sne za nas danas kad odlazis neces da izustis rijec
Ref. Meni hvala ni jedno sto sada cutim, tiho sapcem nemo patim bol da skratim
Meni hvala ni jedno sanjam proslost, a sat stao uklet usud po meni pao
Meni hvala ni jedno kad vec ides vec je vreme dusi mojoj smrtno breme meni hvala ni jedno
Meni hvala ni jedno ni jedno bravo kad sve sam dao sto sam te na smrt milovao
Meni hvala ni jedno za gorko vreme ako svene a bez tebe i bez mene
Meni hvala ni jedno ni jedna rijec ni koji osmeh pohvala jedna, pa ni podstrek ja te volim ni jedno
Ruku nisi mi dala plasila se da bi pala da l' da se smijem, il' da placem ili boli me jos jace sto bi sada marila
Nemam nedoumice sapni mi bar, kazi u lice danas kad odlazis neces da izustis rijec
Ref.
Ref. | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:19 pm | |
| Ima li dan za nas
Prazan je grad, a u dusi si ti tuzno pas me gleda sacuvaj bar jedan kofer za sne a ja srce ne dam
Ponos je zid, ko da pokuca sad tesko je kad molis svaka je rijec nova pjesma za nas a jos uvijek te volim
Ref. Ima li dan za nas da otkrijem zasto sam ziv da bacim veo od tuge i zla da potpisem da sam ja kriv, proslosti
Nestaje dah, vrata otvaras ti ocima trazim pozelim da je sve isto ko pre sta da kazem | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Pon Apr 07, 2008 7:19 pm | |
| Jos jedan stepenik
Jos jedan stepenik samo, najtezi korak da sad, uz stare stepenice. Jer znam da ceka me tamo tvoj gresni osmeh i tvoje lazne trepavice. Bar se za usnu ugrizi i bice dosta da znam da sam ti znacio, nasa je ljubav u krizi. Na njemu lancic je tvoj i sve sam shvatio.
Ref: Shvatio sam kome nocas zvona zvone i s' kim spavas ti u Zetskoj osam kroz tri..
Jos jedan stepenik samo. Noga bi krenula znam, al srce nazad hoce jer zna da ceka ga tamo , minut do dna i jos dva minuta do samoce. Bar pusti njegovu ruku, dok sa mnom pricas da znam da sam ti znacio Sad tvoju napustam luku, jer ja sam slucajno tu, i sve sam shvatio.
Ref:2x
Jos jedan stepenik samo. Najtezi korak do sad uz stare stepenice. | |
| | | smile_girl VIP clan
Broj poruka : 5052 Godina : 31 Lokacija : Gde snovi prelaze granicu... Datum upisa : 13.07.2008
| Naslov: Re: Tose Proeski Uto Avg 19, 2008 5:50 pm | |
| Cija si
Ponovo si nocas mila lagala da nisi bila s njim - ja to osetim. I ponovo su usne tvoje drhtale k'o da se boje da ti ne oprostim.
Zasto ti je to trebalo, zar nisi mogla ti priznati.
Jos su ti usne umorne i sve sto kazes znam da nije, jos su ti suve cipele, napolju znam da kisa lije, jos su ti vreli obrazi, u oku sjaj ne prolazi, jos ti na licu pise cija si, samo moja nisi.
Jos su ti usne umorne...
Uzalud mi krijes lice znam te oci izdajice - sve si odglumila. Isprljana poljupcima, otrovana dodirima znam da si lagala.
Zasto ti je to trebalo zar nisi mogla ti priznati.
Jos su ti usne umorne... | |
Broj poruka : 5052 Godina : 31 Lokacija : Gde snovi prelaze granicu... Datum upisa : 13.07.2008
| Naslov: Re: Tose Proeski Uto Avg 19, 2008 5:51 pm | |
| Iluzija
Ti si tajna beskrajna kako srna skriena, nokj, ko more, bran sto doagja Rodena samo za mene si ti i za vecnost darena Neka svirat kavali, neka pejat poeti, pak si tuka dusa ogrea Volsebna kako nekogas si ti ti od nebo dadena
Iluzija vo misla videna Na son sozdadena, za mene cuvana, samovila vo belo mi doagjas pak ko magija Ti dzvezda skitnica vo magli skriena za mene izbrana ko iluzija si ti
Ti si prikazna bez kraj, moja plima oseka, ti si patot pocetok i kraj Rodena samo za mene si ti mene si mi sudena
Iluzija vo misla videna Na son sozdadena, za mene cuvana, samovila vo belo mi doagjas pak ko magija Ti dzvezda skitnica, vo magli skriena za mene izbrana ko iluzija si ti
Ti si beskrajna kako srna skriena, nokj, ko more, bran sto doagja | |
| Naslov: Re: Tose Proeski Uto Avg 19, 2008 5:51 pm | |
| Krajne vreme
Ljudi mi se javljaju a ja ne znam i da li ih poznajem, u masi drugih glasova jedino tvoj muk prepoznajem,mmmm ne znam da li sam to ovdje ja ili je sve ovo san,mmmm vidim te a nisi tu u tebe svijet je maskiran-kako da te nadjem!?
REF: krajnje vrijeme je da neku drugu zavolim krajnje vrijeme je da da mi svane, krajnje vrijeme je da stari kompas promijenim krajnje vrijeme je da krenem dalje u novo svitanje,mmmmm.
Lazima kupili smo mir srebrom i zlatom skoro svaki hir,svaki hir, a ljubav se ne kupuje tamo gjde se i vrijeme prodaje,prodaje, i ko da sada bude pametan kad je lakse biti lud,aaaaa hiljadu je raskrsca a ja sa sobom ne znam kud-kako da te nadjem!?
REF: 2x | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Tose Proeski | |
| |
| | | | Tose Proeski | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |