| Crvena jabuka | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
bbabystorie Glavni moderator
Broj poruka : 4755 Lokacija : tamo daleko Datum upisa : 11.04.2008
| Naslov: Crvena jabuka Sub Nov 22, 2008 3:55 pm | |
| Da znas da me bolis
ispisaću po nebu riječi za tebe vjekova mir vraćaš mi ti smiruješ vode nabujale moj šapat i krik ćeš pomiriti pijem ti dah kao lijek svaku noć, prije no što usnim ja i taj tren i zauvijek samo ti, ti si mi u mislima i kad nisi tu, kraj mene da znaš da me boliš i noćas ja ću da te čuvam dok spavaš i ljubim tamo gdje najviše voliš dok sanjaš hodao sam ja bos po oštrici kavez samoće život mi gradio i stalno čekaš lopova da karte otvori hiljadu puta dosad me uvalio ljubim ti oči k'o u bunilu svaku noć tu boju usnim ja ti si izvjesnost u ovom ludilu i jedino sunce što mi sja | |
|
| |
| Naslov: Re: Crvena jabuka Sub Nov 22, 2008 3:56 pm | |
| Bjezi kiso s prozora
Pada kisa napolju, kaplje mi po prozoru a ja sama kod kuce, sjedim, placem i tugujem ne znam sta cu od sebe
Ref. Bjezi kiso s prozora, bjezi kiso s prozora, bjezi kiso s prozora, da te nije sad bih ja svoga dragog ljubila
Kisa joj govorila, kisa joj govorila, sjedi curo kod kuce jer on nije za tebe on je sada kod druge
Ti si kiso lazljiva, ti si kiso lazljiva mene dragi ne vara, ja sam njemu najdraza, bjezi kiso s prozora | |
|
| |
| Volio bih da si tu
Volio bih da si tu ove noci tako trebas mi kao more mornaru nemam s kim nadu dijeliti dijeliti i sacuvati
Volio bih da si tu nocni program je na radiju pustaju neku dragu muziku moje misli tebi putuju putuju da te pronađu
Nocas zvijezde padace jedna od njih nasa je jedna nosi utjehu k'o u snu volio bih da si tu
Volio bih da si tu ove noci da pricas mi slavili bi do zore svu bi njeznost svijeta popili popili pa se ljubili | |
|
| |
| Bacila je sve niz rijeku
Stajala je usred baste ko najljepsi cvijet Kao da je dio maste i muzike te
Slusala je pjesmu moju, posljednju sto pjevam njoj Sad joj kazem, zbogom draga, a bila je zivot moj.
Prosla je kroz moje snove i bila je tren Cijelim tijelom bila moja, ja bio sam njen
Nosila je nasu ljubav, nasu srecu, prvi cvijet Bacila je sve niz rijeku i posla u drugi svijet.
Al' nocas ako slusa, nek cuje bol U pjesmi koju pjevam njoj, samo njoj
Zauvijek neka nosi na srcu znak Zivot je jedan ona bacila | |
|
| |
| Naslov: Re: Crvena jabuka Sub Nov 22, 2008 3:57 pm | |
| Bivse djevojcice, bivsi djecaci
Koliko ima od maturske noći večeras smo novo društvo mi daleki i sasvim nepoznati ne pomaže ni to što ste sriktani svi bivši hladni frajeri svi bivši hladni frajeri sad rijetko vas zovu ulice stvarno ni one šatro dobre nisu više ... ,nisu curice vidim i ti nešto snimaš malo radio, štampa, malo tv, izlaziš li još na ista mjesta i da ne zaboravim da pitam te: dal' još imaš ploče Beatlesa i Stonesa i štepove od Keitha kao on od horsa i tebe je dušo poslao tata da studiraš u Americi doneseš diplomu od suhog zlata ne bi li je ponovno otkrili i dobro te udali evo i ja nešto snimama malo radio, štampa, malo TV al' izlazim još na ista mjesta tamo za mene dobro je i volio bi' umrijeti prije nego ostarim i volio bi' umrijeti samo da ih ne vidim kako pričaju priče kao naši starci bivše djevojčice, bivši dječaci | |
|
| |
| Naslov: Re: Crvena jabuka Sub Nov 22, 2008 3:57 pm | |
| Dirlija
Na stolu su prazne čaše rakija se popila. gdje li nam se jutrom budiš ko te snenog pokriva?
Ovdje je baš sve po starom znaš kad sića natjera da pazimo, razvlačimo sve do prvoga Sjetimo se onda tebe u toplim noćima kada stari svirač onu tvoju zasvira i pjeva:
Dirli, dirli, dirlija nemoj dizat' graju para ima hadžija i za sitnu raju Tvoje lice gledamo samo na slikama daj navrati bar na tren popij jednu s nama Sjetiš li se i ti nas u toplim noćima kada stari svirač onu tvoju zasvira i pjeva: Dirli, dirli dirlija .. | |
|
| |
| Naslov: Re: Crvena jabuka Sub Nov 22, 2008 3:58 pm | |
| Nek te on ljubi (kad ne mogu ja)
Prođe avgust srećo moja vrijeme da se rastane bilo je izgleda previše lijepo da nam tako ostane mislim da bi ono veče kad si otputovala da mi nije žao svijeta isplak'o tri potopa Evo sjedim, nagovaram mjesec da u tvoju sobu zaviri i neka te 'mjesto mene probudi i zagrli I nek' te čuva neka ti priča nek' te on ljubi kad ne mogu ja Kada prođu dani kiša i iscure snjegovi a djeca kradu prve trešnje ti na mene pomisli A kad dođu bijela ljeta i donesu noći nemirne on će meni da te vrati sad nek' bude kraj tebe I nek' te čuva neka ti priča nek' te on ljubi kad ne mogu ja | |
|
| |
| Naslov: Re: Crvena jabuka Sub Nov 22, 2008 3:58 pm | |
| Sve sto imas ti
Jutros kroz prozor odskrinut tiho se pjesma provukla, taj lopov stari nadje put i vreme kad da doskita.
Moja ljubavi, ljubavi...
I bar za trista godina mrtvog mraka u sebi, sreca do mojih dlanova uredno ne dolazi.
Moja ljubavi, ljubavi...
Zelja svanula, sa mog jastuka, govori...
Sve sto imas ti nada zove se, Sve sto imam ja moli za tebe, Sve sto imas ti cista je hemija koja treba mi sada k'o nikada. | |
|
| |
Micika_:)_:) Aktivan clan
Broj poruka : 100 Godina : 30 Lokacija : U ludnici :) Datum upisa : 13.02.2009
| Naslov: Re: Crvena jabuka Uto Feb 17, 2009 2:56 am | |
| "TUGO NESRECO" Ona dolazi,jednostavno osetim. Mozda mi sapne sneg sa grana. I sta mi donosi,kusur od ljubavi. I malo srece,minulih dana Ne znam kako,al ZNAM-ona dolazi... Dok suze govore,istina razvaljuje i svaka rec me obori s nogu. To sto si varala- to bih ti oprostio, al sto si mene-to ne mogu... TUGO,TUGO NESRECO. NIKOGA NISAM TAKO VOLIO... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Crvena jabuka | |
| |
|
| |
| Crvena jabuka | |
|