Robert Bredford postao je poznati "umetnik igračaka" prodajući svoje kreacije i za 12.000 funti po komadu, prenosi "Dejli Telegraf".
"Buljio sam u sanduk moje dece pun igračaka jednog dana i mislio kako su izgledale stvarno lepo", rekao je Robert koji je pohađao časove slikanja i za film ali je takođe radio kao psihoterapeut za odrasle.
"Igračke su imale kombinaciju boja, oblika i sastava i dok sam ih posmatrao onako pomeašne došao sam na ideju ideju da ih zalepim jedne za druge i pretvorim u nova "bića" ili vrste".
Prvo delo Roberta Bredforda bio je Alzaški pas, kog je napravio pre četiri godine od dečjih igračaka.
"To je bio eksperiment i sada mi se ne sviđa toliko, ali mi se dopao čitav taj proces, pa sam nastavo da pravim i dalje", kaže Bredford koji živi sa svojom partnerkom Peni Mekbet i dvoje dece u selu Ledok u Kornvelu.
Robert danas iza sebe ima na desetine velikih skultpura, a svaka od njih napravljena je od oko 3.000 igračaka. Počeo je sa plastičnim figurama i proširio se na plišane igračke i neke kućne predmete kao što je četkica za nokte. On zarađuje i od vlasnika pasa koji žele njegovu verziju svojih kućnih ljubimaca.
Njegovi najveći radovi su "Vojnik" i "Anđeo" za koje mu je trebalo dva meseca da napravi i slojevi figura i delova različitih igara koje je precizno birao na rasprodajama. Neki od radova ovog neobičnog umetnika mogu se videti ne njegovom sajtu
www.robertbradford.co.uk.