| Kako resiti pms problem.... | |
|
+18^^CaCa^95^^ *Sladja* Fun Girl Gossip girl Mara ~*~mrkvili~*~ BlueFairy Deliverance ~Dora~ smile_girl Ikac&Njanja **jaca** rebel93 Angelsmiledoll bbabystorie volley Piink.Ladyy Angel 22 posters |
Autor | Poruka |
---|
Angel Urednik zanimljivosti
Broj poruka : 4464 Datum upisa : 04.04.2008
| Naslov: Kako resiti pms problem.... Sub Apr 05, 2008 7:38 pm | |
| Neke zene PMS dozivljavaju kao veliki problem u svom zivotu, dok druge ne razumeju cemu tolika nervoza u vezi sa tim. Istina je da su ljudi razliciti pa u samim tim razlicita i njihova iskustva.
Tvoje telo reaguje: Osetljivost grudi, osecaj nadutosti, oteceno lice, stomak, prsti, glavobolja, promene apetita, zatvor ili diareja, drhtavica, poremecaj sna, somacni bolovi-grcevi, migrene
Tvoje emocije: Depresija, neraspolozenje, uznemirenost, umor, letargicno stanje, nelagodnost, nervoza, uzbudjenost, nemoc, problemi sa koncentracijom
PMS resenje
Predji na zdraviji nacin ishrane-bolje 5 ili 6 manjih obroka dnevno nego tri velika. To ce ti odrzati stabilan nivo secera u krvi pa nece doci do smanjenja energije.
Jedi dosta hrane bogate ugljenim hidratima poput hleba, testenine, krompira ili povrca.
Manje jedi masnu hranu.
Neka ti sto vise obroka bude bogato vitaminom B6 kojeg najvise ima u zitaricama i ribi.
Smanji kolicinu solikako bi predupredila zadrzanje suvisne vode.
Smanji kolicinu secera jer moze da izazove rast opsteg nivoa secera u organizmu.
Smanji kolicinu kofeina-pij sto manje caja, kafe ili kola napitaka.
Pij sok od pomorandze jer on pomaze da tvoje telo apsorbuje gvozdje iz hrane i tako sprecava malaksalost.
Jedi hranu koja sadrzi vitamin E (ima ga najvise u psenicnim klicama i maslinovom ulju) jer on smanjuje osetljivost tvojih grudi
Izbegavaj alkohol, on samo naglasava tvoje trenutno raspolozenje, pa ako se osecas lose, ucinice samo da se osecas losije. | |
|
| |
Piink.Ladyy Administrator
Broj poruka : 6762 Godina : 29 Lokacija : U penziji Datum upisa : 05.04.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sub Apr 05, 2008 8:54 pm | |
| Super,taman sam nasla ono sto sam trazila ... ja sam vec odustala bila od svake dodatne pomoci,jer stvarno sta god da sam pokusala,NIJE mi pomoglo.. bolovi me pojedose,a jos sam premlada,kako ce tek biti kad budem starija...a ne izdrzljivo je,postala sam imuna na tablete...haos.. pokusacu nesto odavde,ce vam javim rezultate | |
|
| |
volley Super aktivan clan
Broj poruka : 371 Godina : 34 Lokacija : kod Bokija :)))) Datum upisa : 01.04.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sre Apr 09, 2008 3:01 pm | |
| Ma samo opusteno... | |
|
| |
bbabystorie Glavni moderator
Broj poruka : 4755 Lokacija : tamo daleko Datum upisa : 11.04.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sub Maj 24, 2008 9:34 am | |
| ma to sve zavisi do osobe,kako ona podnosi to ja na primer nemam nikakvih problema prvi dan osecam da me malo fiska,ja legnem,utoplim se i prodje ne treba puno raditi i kretati se prva dva dana ostalo dodje i prodje samo od sebe | |
|
| |
Angelsmiledoll Moderator
Broj poruka : 1691 Godina : 33 Lokacija : Where are the angels... Datum upisa : 07.04.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Uto Jun 10, 2008 10:54 am | |
| ja sam uzasno nervozna...i mogu da se izderem na svakog u sec! ne boli me stomak...ali uzasno mnogo krvi izgubim i bude mi muka...ma haos sa zenama :S | |
|
| |
rebel93 Novi član
Broj poruka : 25 Datum upisa : 07.06.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Ned Jun 15, 2008 1:34 am | |
| pa mozda sam ponekad nerasplozena.....ali nadjem neku zanimaciju da zaboravim na nervozu | |
|
| |
**jaca** Super aktivan clan
Broj poruka : 359 Godina : 29 Lokacija : ub Datum upisa : 10.08.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Pon Avg 11, 2008 1:24 pm | |
| ja sam dosta nervozna i u stanju sam da se izderem na svakoga. ali zato nemam nikakve probleme mislim to da me boli stomak ili slicno ne ne ne tih problema nemam hvala bogu! | |
|
| |
Ikac&Njanja Moderator chata
Broj poruka : 2221 Godina : 37 Lokacija : iza zute zgrade kod obdanista, malo levo Datum upisa : 06.04.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Pon Avg 11, 2008 1:34 pm | |
| Mene samo taj dna kad treba da dobijem bolucka stomak.. ali nista strasno.. i nisam nervozna ista sam kao i uvek.. samo mozda malo vise jedem tada.... bila sam nervozna samo sada kad sam dobila jer mi je smetao ulozak i bilo mi je vrucina... pa mi jso poceli i treninzi i zato... | |
|
| |
smile_girl VIP clan
Broj poruka : 5052 Godina : 31 Lokacija : Gde snovi prelaze granicu... Datum upisa : 13.07.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Pet Avg 15, 2008 1:18 am | |
| Nemam neki vecih problema,ponekad me malkice zaboli stomak ali to brzo prodje... | |
|
| |
~Dora~ Veran forumu
Broj poruka : 556 Godina : 29 Datum upisa : 20.08.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Čet Avg 21, 2008 4:17 pm | |
| Ja nisam nervozna ni to,ali imam uzasne bolove tokom menstruacije..Pila sam tablete i nista nije pomoglo...
Poslednji izmenio ~Dora~ dana Sub Avg 23, 2008 7:03 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Deliverance Moderator
Broj poruka : 1815 Lokacija : Out of the silent planet... Datum upisa : 15.07.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Pet Avg 22, 2008 1:50 am | |
| kod mene pms glatko prolazi...jedino sto mi se desava tokom pms-a jeste da mi izadje ogromna bubuljcaga(i to uglavnom na nekom mestu gde se ne vidi) i grudi me pomalo bole...ostalo je ok...a stomak me retko boli,samo prvi dan kada dobijem... | |
|
| |
BlueFairy Uvek prisutan clan
Broj poruka : 2376 Godina : 29 Lokacija : pusto ostrvo Datum upisa : 10.08.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Pet Avg 22, 2008 8:41 pm | |
| Izbegavati ceo svet i resen problem... | |
|
| |
~*~mrkvili~*~ Super aktivan clan
Broj poruka : 363 Godina : 34 Lokacija : Becej Datum upisa : 07.12.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sub Mar 07, 2009 1:34 am | |
| - Citat :
- Predji na zdraviji nacin ishrane-bolje 5 ili 6 manjih obroka dnevno nego tri velika. To ce ti odrzati stabilan nivo secera u krvi pa nece doci do smanjenja energije.
ja dnevno pojedem 5-6 velikih obroka...Ako bih jela manjih ostala bih gladna i smrsala bih a i ovako imam manjka kilograma - Citat :
- Manje jedi masnu hranu.
Neka ti sto vise obroka bude bogato vitaminom B6 kojeg najvise ima u zitaricama i ribi.
Smanji kolicinu solikako bi predupredila zadrzanje suvisne vode.
Smanji kolicinu secera jer moze da izazove rast opsteg nivoa secera u organizmu.
Smanji kolicinu kofeina-pij sto manje caja, kafe ili kola napitaka. tesko da cu ovo uspeti - Citat :
- Izbegavaj alkohol, on samo naglasava tvoje trenutno raspolozenje, pa ako se osecas lose, ucinice samo da se osecas losije.
vikendom u gradu je alkohol obavezan... Uffff....Tesko da ce meni ista od ovoga pomoci | |
|
| |
Mara Moderator
Broj poruka : 1032 Godina : 31 Lokacija : Munze Datum upisa : 11.08.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Čet Mar 12, 2009 5:57 pm | |
| Ja nemam nikakvih problema jedino sam malo vise nervozna i nista vise, ponekad mi izlaze bubuljice malo vise po licu ali to je jednom u sest meseci, stvarno ni jednom nisam uzimala nikakve tablete niti bilo sta drugo, nemam potrebe | |
|
| |
Gossip girl Administrator
Broj poruka : 1139 Godina : 30 Lokacija : Munze Konza Datum upisa : 06.05.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sub Mar 14, 2009 2:34 am | |
| ja tablete rapten k...i pomazu...presla sam na panadol...i nisu tako dobre kao rapten | |
|
| |
Fun Girl Banovan član
Broj poruka : 81 Godina : 29 Datum upisa : 24.05.2009
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Ned Maj 24, 2009 8:58 pm | |
| | |
|
| |
*Sladja* Novi član
Broj poruka : 12 Godina : 28 Lokacija : Leskovac Datum upisa : 19.06.2009
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sre Jun 24, 2009 6:07 pm | |
| - Angelsmiledoll ::
- ja sam uzasno nervozna...i mogu da se izderem na svakog u sec!
ne boli me stomak...ali uzasno mnogo krvi izgubim i bude mi muka...ma haos sa zenama :S Jooj i ja...ne boli me stomak ali gubim dosta krvi pa mi je muka.. | |
|
| |
^^CaCa^95^^ Super aktivan clan
Broj poruka : 288 Godina : 29 Datum upisa : 24.06.2009
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sre Jun 24, 2009 11:58 pm | |
| Ja stw nemam nikakwih problema... Swe ziwo mogu da radim kad dobijem,wozam rolere itd... | |
|
| |
BlueFairy Uvek prisutan clan
Broj poruka : 2376 Godina : 29 Lokacija : pusto ostrvo Datum upisa : 10.08.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Pet Jun 26, 2009 5:43 pm | |
| Ja koristim pamol ako me bas boli stomak... Dobar je i kada boli zub, glava ili sl. Umem da budem nervozna i dosta napadna... Desava se nekad da nedelju dana pre toga budem nervozna i tek kasnije dobijem xD ... mada mene boli prvi i drugi dan a ne tokom pms-a... ako vas boli stomak pomazu lagane fizicke aktivnosti, setanje, trckaranje, mada je bolje bez skakanja... A ako ste lenji, utoplite se xD ... i to pomaze | |
|
| |
Mara Moderator
Broj poruka : 1032 Godina : 31 Lokacija : Munze Datum upisa : 11.08.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sub Jun 27, 2009 6:54 pm | |
| [quote="*Sladja*"] - Angelsmiledoll ::
ne boli me stomak...ali uzasno mnogo krvi izgubim i bude mi muka...ma haos sa zenama :S Isto... | |
|
| |
_RePeRkA Moderator
Broj poruka : 371 Godina : 27 Lokacija : pravo do ludnice,pa kroz prva vrata desno pa ona severno i tak Datum upisa : 16.01.2009
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Sub Jun 27, 2009 10:14 pm | |
| Ja jos nemam tih problema | |
|
| |
*TASHA* Aktivan clan
Broj poruka : 166 Godina : 30 Datum upisa : 29.07.2009
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Pet Jul 31, 2009 5:55 pm | |
| ma samo COOOOKOOOOLADAAAAAA!!!!!! sve se resi... mmm | |
|
| |
Ninaa VIP clan
Broj poruka : 2595 Godina : 32 Lokacija : Far Away..;) Datum upisa : 14.07.2008
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Pet Jul 31, 2009 6:43 pm | |
| - Angelsmiledoll ::
ne boli me stomak...ali uzasno mnogo krvi izgubim i bude mi muka...ma haos sa zenama :S isto tako i kod mene. | |
|
| |
** barbie brown** Napredan clan
Broj poruka : 56 Godina : 29 Datum upisa : 15.11.2009
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... Ned Nov 15, 2009 11:55 pm | |
| hwala bo0gu nemam nikakwih pro0blema... ne bo0oli me sto0omak nisam nerwo0ozna... =)) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kako resiti pms problem.... | |
| |
|
| |
| Kako resiti pms problem.... | |
|