FUN :) |
|
| Magazin...:)) | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Angel Urednik zanimljivosti
Broj poruka : 4464 Datum upisa : 04.04.2008
| Naslov: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:53 pm | |
| Kad bi bio blizu
Ja se osjecam lose na dane ko bi sa mnom zamjenio strane moja morska suza ranjena jos se nije povukla
Ja te sretnoga sanjam na dane pa mi kapa samoca na rame kako samo mi nedostajes ni ne pitas se da l' smijes
Ko led u kosti ljubav se uvukla zelja za tobom skroz me dotukla
Ref. Kad bi bio blizu bio blizu kraj mene jednu noc bez suza dugujes mi najmanje
Ja se ponadam tebi na dane sirom otvorim oci ko lane onda biram ruz i haljine koje volis najvise | |
| | | Angel Urednik zanimljivosti
| Naslov: Re: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:53 pm | |
| Da li znas da te ne volim
Teska srca priznajem kao da te izdajem cijeli dan mi proleti da te se i ne sjetim na prste ja izbrojim sve to sto od nas ostalo je
Dugo nisam stopala grijala na tvojima i vec dugo tebi sam okrenuta ledjima i gdje su sad ta lika dva nasmijana na slikama
Ref. Da li znas da te ne volim cujes li, tebi govorim trosi se sve zao mi je, al' tako je
Da li znas da te ne volim gdje je puklo, to i ne pamtim trosi se sve zao mi je, al' tako je zao mi je, ali tako je
Sve na svijetu mijenja se na bolje il' na gore neke vatre dogore sto ljubis me u krivi cas nije do nas, nije do nas
Ref | |
| Naslov: Re: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:54 pm | |
| Suze Biserne
Ne zovite me Nemam ja nemam ime svoje Jer odnio je Ime i svjetlo i lice moje Ohhhh...
Ne zovite mene ne mene ne zovite I recite mu da me mene nema nema me Ne zovite mene ne mene ne zovite Da ga moje oci nevide Dok su u njima suze biserne Dok su u njima suze biserne
Da ga moje oci nevide Dok su u njima suze biserne
Ja smijat cu se Nek vide drugi da ja to mogu I radovat se Spustiti sunce u moju sobu
Bacio je nebo ispod mojih nogu Nocas ljudi moji Sa vama ne mogu
Ja smijat cu se Nek vide drugi da ja to mogu I radovat se Pustiti sunce u svoju sobu
Bacio je nebo ispod mojih nogu Nocas ljudi moji Sa vama ne mogu | |
| Ko Me Zove
Zora mi tjera noc na noge staje dan hocu li ikada moc da ti ne pripadam. Lica bez tjela od akvarela razvodnio ih san neke se niti ne mogu skriti bojim se nije san.
Ko me zove, ko me zove ko me zove kroz snove moje, koje boje, koje su boje oci bile tvoje.
Molim da pomognu, bjezim al' ne mogu hladne se sjene lijepe za mene bojim se nije san.
Ko me zove, ko me zove ko me zove kroz snove moje. Koje boje, koje su boje oci bile tvoje.
Kao da budim se ali ne pristajem, oci ne otvaram jer jos te milujem. Lica bez tjela od akvarela razvodnio ih san neke se niti ne mogu skriti bojim se nije san.
Ko me zove, ko me zove ko me zove kroz snove moje Koje boje, koje su boje oci bile tvoje..... | |
| Pisi mi
Pisi pisi mi, da jos me volis ti pisi pisi mi, jos ove jeseni, kazi ko kazi ko, ljubi te ko mi krade te, krade od mene, uzima mi sve?!
Pisi pisi mi kad vise nemas kom pisi pisi mi, ko prijatelju svom Kazi gdje, kazi gdje da trazim te, gdje da nadem te, sakrijem od nje, sakrijem od nje!
pisi pisi mi, ne ostavljaj me ti pisi pisi mi, o svemu pisi mi kazi ko, kazi ko, laze sve, lazi i meni, samo ostani, samo ostani kazi ko, kazi ko, ljubi te, kazi ko, laze sve lazi i meni, samo ostani, samo ostani
lazi i meni, samo ostani, samo ostani | |
| Naslov: Re: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:55 pm | |
| Kad u vojsku podjes
Na stanici 100 perona nigdje nema tvog vagona ja u vojsku odlazim truba trubi prije zore oci ti se sa snom bore svoju dragu pozelim
A onda spavanje njena kosa plava na mene misli lijeva, desna, jedan, dva, tri
Ref. Kad u vojsku podjes ljubit cu te ja a kad kuci dodje moja jedina drugovi mi stari pismo pisali da me moja draga ne voli
Pokraj save voda tece pozani si svako vece moju sliku izljubi kad u jutro postar prodje ko na pamet tebi dodje svoju dragu pozeli
Ref.
Na zidu kalendar stoji kako idu dani tvoji ja nemogu sporije vojska ide sa terena na kapiji puno zena kad u vojsku dodjem ja
Ref. | |
| Kokolo
Kokolo, kokolo, kokolo kokolo moj kokolo, kokolo, kokolo kad si bio moj
Mozda te se ne bih vise nikad sjetila da bas ovih dana kucu nisam sredila
I u mnostvu starih odbacenih stvari nasla jedan predmet prasnjav ali drag
Spomenar je skrio nase tajne male u njemu su mnoge slatke rjeci stale ali od svih onih pisanih imena samo tvoje znam
Ref. Kokolo, kokolo, kokolo kokolo moj ispod tog stoji potpis moj kokolo, kokolo, kokolo kad si bio moj
Onih dana kad je bio tvoj kokolo, kokolo, kokolo kokolo moj ispod tog stoji potpis moj kokolo, kokolo, kokolo kad si bio moj
Voljeli smo duge setnje sasvim sami brzo su nam tada prolazili dani
Sjecanje na tebe i sad mi se javi toga ljeta ti si bio onaj pravi
Od tebe sam tada nadimak ja dobila ko u nakoj prici ludo te zavoljela ali to su bili nasi zadnji dani proslost sad smo mi
Ref.
To, to, to si mi nekad saputao la, la, la, la, la, la sad, sad, sada bi mogli vratit one dane kad smo bili sretni
Ref.
Kokolo, kokolo, kokolo kokolo moj kokolo, kokolo, kokolo kad si bio moj
Ref. | |
| Oko moje sanjivo
Oko moje sanjivo davno se razdanilo podji, tajno ljubim te da nam netko ne dodje
Nikom nemoj odati svu noc smo se ljubili nema tajne, tajnije od mene i od tebe
Ref. O davno mjesec, mjesec je pobjegao jutro je moramo i mi nema vremena da me diras usnama netko dolazi
Mjesec, mjesec je pobjegao jutro je moramo i mi ne bi bilo pametno da nas nadju zajedno
Nikom nemoj odati svu noc smo se ljubili nema tajne, tajnije od mene i od tebe
Ref.
Mjesec, mjesec je pobjegao jutro je moramo i mi ne bi bilo pametno da nas nadju zajedno (3x) | |
| Slatko, ljuto, kiselo
Ne rode u sto godina oci na koje padam ja na koje nakaci se sva nevolja iz tvojih ruku prognana od tvojih usta izdana morat cu tako dalje sva ranjena
Sada pogledaj me, znam te sad smo sami ja i Dante i ova komedija sto smo bili mi
Ref. 2x Bilo je to slatko, ljuto, kiselo sto se s tobom desilo s tobom desilo bilo je to vrijeme kad se voljelo al' od svega malo je malo, malo ostalo
Zasto ustvari ides ti kad smo se lijepo smjestili u ovo malo par kvadrata ljubavi radis li to iz objesti il' mislis svijet ce propasti ako se sa mnom previse vezes ti | |
| Naslov: Re: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:56 pm | |
| Magazin Amadeus
A Amadeus sladak k'o curica i svu noc svira da me fascinira Amadeus radi sto ne treba i ne zna on, da mene ne dira to
A stan je prazan, sansa stopostotna da bude blesav makar nek' pokusa Amadeus radi sto ne treba i ne zna on da mene ne dira to ja bih se, ja bih se
Ref. Ja bih se ljubila s njim ali srece nema tu kad on voli, voli nju dosadnu muziku
A Amadeus svira po notama umjesto da me dira po usnama i opet radi, radi sto ne treba i nezna on, da mene ne dira to ja bih se, ja bih se
Ref. | |
| Bol
Od jucer sve mi nije isto i kidam strane umjesto da te sacuvam kako najbolje to znam trudicu se osobno, pamtit' ono posebno
A ti mi gasis svijetlo, dan je od kog se nadam najmanje ali vostanice moje srece tope se idi, pamticu ti sve, al' da je lako, nije, ne
Ref. Nije vrijeme olovno svi se ljube odavno samo meni raste bol, bol, bol samo bol, samo bol u srcu mom
Srce mi je polovno kazu da je normalno kad u meni raste bol, bol, bol samo bol, samo bol u srcu mom | |
| Boli me
Sad pitaj me, pitaj kako mi je kad prolazis mene i ne vidis
Ref. Jer boli me kad govore da moram te drugoj dati, duso jer boli me, boli, da znas boli me sto samo tebe ljubim a ti ne znas to
Sad pitaj me, pitaj kako mi je kad zastanem, tebi se okrenem
Ref.
Sve, mogu sve, samo bez tebe ne sto nema te sad kad najteze je
Ref. | |
| Briga me
Briga me, dragi, briga me sto te volim jutrom, navecer danas ko i prekjucer
Briga me, dragi, briga me sto ja nosim posred srca svog razglednicu srca tvog briga me, dragi, briga me ti donesi osmijeh u kucu a za drugo lako cu
Ref. Hej, voli me, voli me, voli me barem upola ko sto tebe volim ja s ove strane svemira hej, godine, godine, godine dobre dolaze dodji i ti srcem svim da ih s tobom podijelim | |
| Cekala je jedna zena
Ne teku rijeke, ptice ne lete jos nekog ceka nevjesta jedna nevjencana nedjelja nedocekana jedna dusa uboga
Ne sumi vijetar, ne disu ruze jos nekog trazi jedna ruka neprosena jedna mladost potrosena jedna dusa u Boga
Ref. Cekala je jedna zena jedna zena nevoljena cekala je, cekala nebo zemlji salje dugu da sakrije njenu tugu mirise pelin u polju
Kad bi struna bila zena plakala bi pjesma njena hej, a nocas napolju bagremi cvijetaju
I svako vece zena u bijelom jos nekog zove kosa joj duga necesljana haljina bijela izguzvana jedna dusa uboga
Ref. | |
| Naslov: Re: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:57 pm | |
| Doslo vrijeme
Jesil mala ljubila do sada vrijeme ti je dok si tako mlada doslo vrijeme da se momci zene stiglo doba da se ljubav proba
Kosuljicu izvezla mi mati u njoj cu se svome dragom dati doslo vrijeme da se momci zene stiglo doba da se ljubav proba
Jer ako me neces dabogda patio bice ti kasno kad budes shvatio
Da ja cekam na te po cijeli dan i noc sto ce mi rosa rasuta kosa ako mi neces doc | |
| Naslov: Re: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:57 pm | |
| Dobro jutro
Dobro jutro, moja zoro plava mjesto mene jutros ustani moje zlato s nekom drugom spava zivot mi se vise ne mili
Dao mi je i sunce i kisu sad kraj druge lezi umoran moje grudi jos za njega disu zbogom sreco, tugo, dobar dan
Dobro vece, moje drustvo staro cijelu noc mi drustvo pravite ako legnem ja se dici necu vi mu nikad to ne recite
Dao mi je i mjesec i zvijezdu nema vise nade da ce doc' drugu ljubi sada u svom gnijezdu zbogom sreco, tugo, laku noc
Opio mi i dusu i tijelo vilo mora, oduzmi mu noc ako legnem ja se dici necu zbogom sreco, tugo, laku noc | |
| Naslov: Re: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:58 pm | |
| Dani su bez broja (duet Esma Redzepova)
Basale romale iljave corale neka rovad korkori neka merad corori
Nisam nikom sve do danas rekla ovo, sad cu naglas sad cu vikat nek' se cuje neka svijetom odvjekuje
Ne znam da l' sam mrtva il' ziva od kad si mi skinuo krila ne sjecam se da sam sretna bila
Ref. Dani su bez broja imena i boja od kad nisam tvoja ja
Pjesma galebova mora preko mora a bez tebe ja ne mogu ni koraka
Ljubav vice na sva zvona sve da hoces, nece ona nece proci svjetom sutke svuda nosim njene zvuke
Ne znam da l' sam mrtva il' ziva od kad si mi skinuo krila ne sjecam se da sam sretna bila
Ref. | |
| Besane noci
Besane mi noci sve besane mi zbog tebe besane mi noci sve jer ti nisi kraj mene
Ref. Zivim, a kako, slutis li ti sto me ostavi zivim, a ne znam cemu to kada nismo zajedno suzo moja malena mladosti moja ranjena
Besane mi noci sve besane mi zbog tebe kad te samog svi ostave ti se vrati, vrati se
Ref. | |
| Dusa juznjacka
Moje jedino srce ti medeno kao grana puna zrelih tresanje
Na tvojim usnama secer do secera a u oku topla suza s ledena
Moje sladjano svi se mi radjamo na tom svijetu kao zlatne pahulje
Svi nekad zelimo da s nekim djelimo svoje tajne u dnu srca skrivene
Jer ja sutra moram poc kada prodje ova noc sve ono sto smo bili mi zaboravi
Moje najdraze nista ne pomaze kad u glavi ludi vijetar javi se
Tada usluvaju svercima sviraju niko ne zna kako tada zove se
Jer ja sutra moram poc kada prodje ova noc sve ono sto smo bili mi zaboravi
Ref. Daj mi daj mi daj poljubac na kraj ja cu slagat sve recih volim te
Ti si ti si ti ja sam ja sam ja takva ti je ta dusa juznjacka
Ref. | |
| Ginem
Ja na koljenima sam i bicu tako znam dok se budem sjecala tebe pod prstima ja izgubila sam vid i koje je boje zid iza kojeg sanjas ti
Ref. Ginem za tobom, ljubavi, ginem ko vojnik na nocnoj strazi ko covjek koji srecu trazi idem, samo za jedno jos brinem sto priznacu si sve ja kad ubiju me sjecanja | |
| Grana zimzelena
Ja sam na te bila ponosna dragi, samo o tebi bila ovisna ti si grijeh sa plavim ocima samo, miris ljubavi koji prevari na, na, na, na, na, na, na, na, na na, na, na, na, koji prevari
Znala sam da bicu sretna ja onda, kad se otrijeznim od tvog pogleda kad se rijesim svoje zablude da sam tu na svijetu ja samo zbog tebe na, na, na, na, na, na, na, na, na na, na, na, na, samo zbog tebe
Ref. Jer ti bio si grana zimzelena sto ne pozuti vjerovala sam ti u ime prve ljubavi sad je vrijeme da ti kazem da sam spremna ja zivjeti bez tvoga dodira plakati bez tvoga ramena
Ref. 2x
Zivjeti bez tvoga dodira plakati bez tvoga ramena | |
| Naslov: Re: Magazin...:)) Pon Jul 21, 2008 3:59 pm | |
| Idi i ne budi ljude
Sad otvori vrata ti nek te vjetar isprati idi i ne budi ljude kreni sporim korakom da te pratim pogledom idi i ne budi ljude
Nemoj se okrenuti nebo se zanijemiti idi i ne budi ljude plavu zoru pozdravi ja je necu cekati idi i ne budi ljude
Zivi, zivi, zivi se nije lako, mora se s tobom ili bez tebe rano je za umrijeti umrijeti od ljubavi bez nje tesko zivjeti | |
| Kad bi bio blizu
Ja se osjecam lose na dane ko bi sa mnom zamjenio strane moja morska suza ranjena jos se nije povukla
Ja te sretnoga sanjam na dane pa mi kapa samoca na rame kako samo mi nedostajes ni ne pitas se da l' smijes
Ko led u kosti ljubav se uvukla zelja za tobom skroz me dotukla
Ref. Kad bi bio blizu bio blizu kraj mene jednu noc bez suza dugujes mi najmanje
Ja se ponadam tebi na dane sirom otvorim oci ko lane onda biram ruz i haljine koje volis najvise | |
| Luna
Luna, luna, luta luna, luta luna za lunom lutam, lutam ja jer cili zivot sta' mi je u par minuta i srica me napustila
A misec pun je ka i nekad srce moje pa mi jos teze pada to jer svitli kada mene gleda lice tvoje nesto me divlje spopalo
Nitko me ne, ne, ne, ne cuje da sa mnom, da, da, da putuje
Ref. A mene prati moja luna i svitli ka u meni bol ti drzis cetiri kantuna od mog srca zgazenog
A mene prati moja luna prati me kada neces ti ja idem polomljenih struna di idu i ostavljeni svi | |
| Ako poludim
I u dobru i u zlu Ljudi jedva cekaju Da ti zemlju pomaknu Grijeh za srce zataknu
Na daleko cuje se Da si brat od nevolje Nevolje Ali, ali meni si Med i mlijeko ljubavi
Ako poludim i podjem za tebe Reci ce ljudi sve o meni najgore Jer ne znaju da ti za me bio si Za me bio si jedino jutro ljubavi
Ako poludim i podjem za tebe Jer ne znaju da ti za me bio si Za me bio si jedino jutro ljubavi
Stavi ruku na mene da me prodju brige sve Ruka tvoja miluje nosi prst od sudbine
Nadaleko cuje se Da si brat od nevolje Nevolje Ali, ali meni si Med i mlijeko ljubavi | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Magazin...:)) | |
| |
| | | | Magazin...:)) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|