FUN :) |
|
| Zdravko Colic | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Angel Urednik zanimljivosti
Broj poruka : 4464 Datum upisa : 04.04.2008
| Naslov: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:39 am | |
| April u Beogradu
Prolaze i vracaju se s lastama Suncani i nasmijani dani opet je u mojoj dusi proljece da l' si djevojka il' zena sada ti?
April u Beogradu uzaludno trazim Usne jedne djevojke sto se divno mazi April u Beogradu miluje joj kosu Ispod Savskog mosta to je mozda ona Al' je drugi ljubi.
Prolaze i vracaju se s lastama Suncani i nasmijani dani opet je u mojoj dusi proljece da l' si devojka il' zena sada ti?
April u Beogradu jedno proslo doba nosim ga u mislima iz vojnickih soba April u Beogradu umorno se smjesi Ispod savskog mosta dok se sumrak sprema vise mene nema. | |
| | | Angel Urednik zanimljivosti
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:39 am | |
| Ti si mi u krvi
Pogledom me miluje k'o da me dodiruje i svaki put kao da je prvi Ja stalno mislim prestat ce iz cista mira nestat ce al' pozuda ne prestaje ti si mi u krvi
Toliko dugih godina uzimanja, davanja ostajem posljednji i prvi Zbog tebe sanjam Cigane i smisljam slatke prevare al' djavo se ne predaje ti si mi u krvi
I ako te odvedu Cigani cergari ili te ukradu strasni haremski cuvari Ako te odvedu ja cu da poludim bez tebe ne umijem vise jutrom da se budim
Ako te odvedu sve ce da se srusi Pamti me k'o prijatelja, cuvaj me u dusi i onda kad mislis da je prekasno za snove za sve
Toliko dugih godina...
I ako te odvedu... | |
| A sta imam ja od tog...
Sa mojih usana ti nikad nisi cula laz, u mojim ocima nisi vidjela zlo, I kad sam padao, i kad sam letio bio sam sa tobom.
Kud plove uspomene nikad neces saznati, gdje god se okrenem svud' se nalazis ti, nekad me bude strah da se probudim, a da te ne vidim.
A sta imam ja od tog kad mi nije dao Bog da te sretnem ranije, da ti kazem sta mi je.
Sve moje pobjede i zlatne medalje nista mi ne znace kad sam bez tebe, sve je drugacije kad si uz mene.
Sa mojih usana ti nikad neces cuti laz, u mojim ocima neces vidjeti zlo. I sve sto bude mi nek' bude sa tobom!
A sta imam ja od tog kad mi nije dao Bog da te sretnem ranije, da ti kazem sta mi je. | |
| Mjerkam te, mjerkam
Koji je ovo grad koje je ovo mjesto gdje sam ja ovo sad tu nisam bio cesto u prvom redu ti u tijesnoj haljini moram te nocas gledati
Bilo bi losije da vide komsije sta bi ti kazali i kad bi saznali ja bih te ukrao ja bih te ubrao ubrao ja, cvijete moj
Ref. Mjerkam te, mjerkam poslije svirke cekam u garderobi pa u mojoj sobi mozda ce biti, mozda biti nece ej da je srece ej da smo zajedno
Putujem ja nedjeljama jedno mjesto, drugo mjesto ko ce da zna putujem ja nedjeljama po hotelima i kolima | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:40 am | |
| Moja draga
Kad bi zivot bio san, Sanjala bi na mom ramenu. Da si kamen jedan dan, Ja bih bio mach u kamenu. Kratko sam te ljubio, Prebrzo izgubio.
Pricham andjelima, liche mi na bebe, Kako nisam sreo miliju od tebe, I da ne postoji na svijetu sila, Mocna kao shto je nasha ljubav bila. Moja draga,moja draga, Jutros iznenada nestala bez traga Moja draga,moja draga, Moja draga nestala bez traga.
Kad bi zivot bio brod, eee... Ti bi bila vjetar povoljan, Da sam s tobom jedan tren, I taj tren bi bio dovoljan. Kratko sam te ljubio, Prebrzo izgubio.
Pricham andjelima, liche mi na bebe, Kako nisam sreo miliju od tebe, I da ne postoji na svijetu sila, Mocna kao shto je nasha ljubav bila. Moja draga,moja draga, Jutros iznenada nestala bez traga. Moja draga, moja draga, Moja draga nestala bez traga.
Pricham andjelima, liche mi na bebe, Kako nisam sreo miliju od tebe, I da ne postoji na svijetu sila, Mocna kao shto je nasha ljubav bila. Moja draga, moja draga, Moja draga nestala bez traga. | |
| Ajde, ajde Jasmina
Kreni nek zemlja se zadrma kreni i asfalt i kaldrma
Kreni pokreni me bedrima njedrima, njedrima kao sa jedrima
Kreni jer meni se dopalo kreni bezobrazno pomalo
Kreni nek vazduh zamirise mirise, mirise da me inspirise
Ref. 2x Ajde, ajde Jasmina znam ti ukus karmina rade crvi u krvi i ritam te mrvi a ti me se tu pravis fina
Kreni nek zemlja se zadrma kreni i asfalt i kaldrma
Kreni pokreni me bedrima njedrima, njedrima kao sa jedrima | |
| Juce jos
Svijet, nas je svijet bio plavo nebo cisto poslije tebe nista nece biti isto Jos trenutak sa mnom budi drugi dani, drugi ljudi vec sutra bice tu nijemi, pored nas.
Dan, nas je dan bio samo luda igra poslije tebe na mom licu prva briga Ti jos nista nisi rekla ali suza vec je pekla i sutra bices ti sama k'o i ja.
Juce jos, juce jos nismo znali sta nas ceka jer je nosila nas rijeka juce jos, ja i ti
Juce jos, juce jos kako godine prolete ti si bila samo dijete juce jos, juce jos
Juce jos, juce jos nisam znao sto su suze al' mi ljubav neko uze juce jos, ja i ti
Juce jos, juce jos ali blizila se zima pramen magle, pramen dima juce jos, juce jos... | |
| Madjarica
Jos se nisam ni brijao zivot mi je vec prijao kad sam krenuo amidzi starim drumom ka Ilidzi
Sreca il' cudo sta li je da je bogdo i ranije Mase zove me curica kaze da je Madjarica
Hajde, hajde reci ziva bila otkud ovde Hajde, bona slatka ko bonbona
Nisam ni ja od kamena kad se takla mog ramena pitam mala u cemu je stvar kaze trazi put za Mostar
Ne znam dal' se zaljubila kao divlja me ljubila kad sam krenuo amidzi starim drumom ka Ilidzi | |
| Hotel Balkan
Suncana strana, sunce budi me e, nema te, tu kraj mene Sad nemam kome da se povjerim a srce bi da otvorim
Sutim, sta da pricam nemam s kim jer kad pricam ja se rastuzim
Svaka bez tebe soba mirise il' premalo, il' previse Zene su lijepe, al' drugacije il' nicije, il' svacije
Soba ima raznih, ima svih al' najvise praznih momackih
Hotel Balkan, rano ujutru, a mi vise nismo tu Hotel Balkan, sluzba budjenja nisam tu, nisi tu, nisam tu, nisi tu, u hotel Balkan se vracam u snu
E, kad mi druga kafu nalije sve prolije dok nalije A, kad mi tvoja ruka dolije milina me svog oblije
Pijem, al' ne pijem nemam s kim jer kad pijem ja se rastuzim | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:41 am | |
| Cija je ono zvijezda
Ref. Cija je ono zvijezda ljepsa nego danica ono je moja zvijezda sto mi lezi kraj srca
Ja cekam mrak, mjesecinu ja cekam finu nocnu paucinu ja poznam korake ripa, rapa, rap kad cujem cipele cinge, cange, cang odlazis, dolazis ko da ne vidis, ej
Ti gasis sve sijalice i palis samo zvijezde smijalice a kad se upale ripa, rapa, rap kao da zavzvone cinge, cange, cang
Sve su na nebu samo jedna ne evo je kraj mene
Ref.
Ja poznam korake ripa, rapa, rap kad cujem cipele cinge, cange, cang odlazis, dolazis ko da ne vidis, ej
Ti gasis sve sijalice i palis samo zvijezde smijalice a kad se upale ripa, rapa, rap kao da zavzvone cinge, cange, cang
Sve su na nebu samo jedna ne evo je kraj mene | |
| Balerina
Oci male balerine slucajno sam juce sreo cekao kroz godine i volio
Prolazila duga ljeta al' sam znao da ce doci procvjetati poput cvijeta jedne ludo tople noci
Jednu malu balerinu koja u mom srcu plese cekao sam kroz godine i volio
Prolazila duga ljeta al sam znao da ce doci jedne ludo tople noci
Samo ne znam da l' bi htjela onu igru koju ne sm'je il' je mozda zavoljela tuzne rime moje pjesme
Samo ne znam da l' me hoce da li ona mene zeli u tom svijetu od samoce gdje smo cudom mi se sreli | |
| Majsko sunce
Godo, godino, ti put putujes a kamoli ja, a kamoli ja nogu pred nogu, da se ne cujes a kamoli ja, a kamoli ja ah draga, ah draga
Ref. Majsko sunce, pomraci se moja draga, ne brini se eto mene kad zvijezde dogore eto me do zore
Zlatnim koncem da se spoje srce moje, srce tvoje srce moje tvoje obasjalo eto me jos malo
Kiso, kisice, ti se rasplaka a kamoli ja, a kamoli ja boli bolujes, ispod oblaka a kamoli ja, a kamoli ja ah draga, ah draga | |
| Tabakera
A sada laku noc, prazna je tabakera pomalo vara me ova atmosfera u utorak na srijedu sve cini se u redu sve cini se k'o prije, a nista nije
A sada laku noc, poljubac u letu dajes mi ga k'o zadnju cigaretu sad spavaj tabakero i ni za cim ne zali jer na tebi su njeni inicijali
Ref. 2x Tu tabakeru zauvijek mi ostavi tu tabakeru, mali zalog ljubavi tu tvoju zlatnu tabakeru, Dano nek' truje me lagano | |
| Jako, jako slabo srce zavodis
Miris benzina mandarina pismo na brisacu tvoje stope na mom otiracu
Bacas cini ili mi se cini negdje u zraku zamirises mi u polumraku
Ref. 2x Jako, jako slabo srce zavodis sekund mi fali, sekund mali zar ne vidis
Nocno sunce mjesec kao srce biber na kolacu tvoje stope na mom otiracu
Bacas cini ili mi se cini negdje u zraku zamirises mi u polumraku
Ref. 2x
Miris benzina mandarina pismo na brisacu tvoje stope na mom otiracu
Bacas cini ili mi se cini negdje u zraku zamirises mi u polumraku | |
| OSTANIMO PRIJATELJI (Album Ti i ja 1975.godina)
Nekad su gorela srca dok smo se u ljubav kleli, iako nasa sreca bledi,ostanimo prijatelji.
Nasa je cvetala ljubav a mi od srece sa njome, ko je mog’o da se voli,tako silno ko nas dvoje?
Niko ne zna sta smo bili,niko ne zna nasu zelju, nasmesi se kad me sretnes kao dragom prijatelju.
Niko ne zna sta smo bili, niko ne zna sta smo hteli, nasmesi se kad me sretnes, ostanimo prijatelji!
Jedina Zdravko Colic | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:42 am | |
| Samo ona zna
Ovo je moja noc i ti mi ne govori ko si za tebe cu da izludim citav svijet da ti poklonim
Al' ne diraj me kad vidis da gubim ko da nisam tu, ko da nekog ljubim i pusti me da poludim sasvim jer ne mogu da zaboravim
Ref. Samo ona, samo ona zna samo ona, ona lazljiva samo ona, samo ona zna sto mi je dusu ukrala
Ovo je moja noc i ti me ne pitaj sta je ni zasto hocu svim silama da vino potece zilama
Da casama ne znam broja da glava ne bude moja i pusti me da poludim sasvim jer nocas hocu da zaboravim | |
| Zvao sam je Emili
Poci cu u sume da je opet trazim Uz tisinu rijeke da je mirno sanjam I dok mesec sija gledacu u zvijezde Ne bih li je sreo sretnu i daleku. Aha, aha,aa..
Zvao sam je Emili U moj je san ko u svoj usla dom Zbog nje se dan pretvorio u noc I pjesme sve poludjele zbog nje kao kise proljecne.
Zvao sam je Emili U danima kad voljesmo se mi Od proljeca do kasne jeseni Zbog nje, zbog nje, izgubio sam sve Cak i dobre drugove. Zvao sam je Emili... | |
| Cini ti se grmi
Kao prvo, da kucnem u drvo kao drugo, trajalo je dugo kao trece, bolje biti nece odlazis na srecu prezivjecu
Ref. Cini ti se grmi, cini ti se sijeva izgore planeta bice propast svijeta pice za mladice, banku za igranku a svijet nek propadne nije neka steta
Kao cetvrto, mi srce ne lomi jer ko peto, ne bih ni ja tebi nije to do tebe ni do mene to je losa godina za zaljubljene | |
| Ljubav je samo rijec
Ljubav je samo rijec i nista vise, ljubav se uvijek isto cita i pise ruka u ruci je vec nesto drugo i sapat njeznih rijeci uz kapi kise...
Ljubav je samo rijec i nista vise, obicna slova svakog lista papira, tajna i strepnje su vec nesto drugo, to je i prvo pismo sto rijeci bira, ljubav je samo rijec i nista vise...
Ponekad je samo pogled uzrok bezbroj budnih noci, uzalud se nekad moli, to je ljubav, to se voli, i kad oci suze vlaze i nevjesto kad se laze ili kada tijelo boli, to je ljubav, to se voli... | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:43 am | |
| Niciji i svaciji
Dan je ostao bez kremena tinja svitanje i zov je pticiji drugaciji sa one strane vremena staro pitanje da l' sam niciji il' svaciji
San je kao ladja ukleta tamom nosena preko prevoja i planina ko mirnu luku ugledam polja kosena krune seboja i malina
Da, opet sam snio kosute sedefne vode i jablana red o da, mjesec u mjeni pozude i poljubac njen ko bagremov med
Dlan je kao mapa lutanja srce skitnice traga citav vijek za cudima kad zapadnem u cutanja talas zitnice nosim kao lijek u grudima
Da, opet sam snio kosute sedefne vode i jablana red o da, mjesec u mjeni pozude i poljubac njen ko bagremov med
San je kao ladja ukleta tamom nosena preko prevoja i planina ko mirnu luku ugledam polja kosena krune seboja i malina
Dan je ostao bez kremena tinja svitanje i zov je pticiji drugaciji sa one strane vremena staro pitanje da l' sam niciji il' svaciji | |
| Ti mozes sve, al jedno ne
Mozes da mi okrenes ledja mozes da mi zatvoris vrata mozes da me kupis sa toplim suzama
Mozes da me varas sa svima svako moze tebe da ima necu da te ostavim njima ti si mi takva sudjena
Spalio bih sve svoje pjesme radio bih i sto se ne smije prodao bih zvijezde za tvoje poljupce
Mozes da me varas sa svima svako moze tebe da ima necu da te ostavim njima ti si mi takva sudjena
Ref. 2x Ti mozes sve, al' jedno ne to nemoj da mi branis, molim te da ovu pjesmu ne volim da te zaboravim i ostavim
Spalio bih sve svoje pjesme radio bih i sto se ne smije prodao bih zvijezde za tvoje poljupce
Mozes da me varas sa svima svako moze tebe da ima necu da te ostavim njima ti si mi takva sudjena | |
| Ostanimo prijatelji
Nekad su gorijela srca dok smo se u ljubav kleli ako nasa sreca blijedi ostanimo prijatelji
Nasa je cvijetala ljubav a mi od srece za njome ko je mog'o da se voli tako silno ko nas dvoje
Niko ne zna sta smo bili niko ne zna nasu zelju nasmijesi se kad me sretnes kao dragom prijatelju
Niko ne zna sta smo bili niko ne zna sta smo htjeli nasmijesi se kad me sretnes ostanimo prijatelji | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:44 am | |
| Balerina
Oči male balerine slučajno sam juče sreo, čekao kroz godine i volio. Prolazila duga ljeta al' sam znao da će doći, procvjetati poput cvijeta jedne ludo tople noći.
Jednu malu balerinu koja u mom srcu pleše ček'o sam kroz godine i volio. Prolazila duga ljeta al' sam znao da će doći jedne ludo tople noći.
Samo ne znam da l' bi htjela onu igru koju ne sm'je, il' je možda zavoljela tužne rime moje pjesme.
Samo ne znam da l' me hoće, da li ona mene želi, u tom svijetu od samoće gdje smo čudom mi se sreli. Nanana nanana nanananananana... | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:45 am | |
| Pisacu joj pisma duga
Moj mjesece, evo pada vece a gdje si ti svuda tama, moja draga sama, vidis li cvijece, trava, bas sve nocas spava hej gradovi, kud' li me vode ovi drumovi
Zvijezdo sjajna, koga l' nocas sanja, pitaj je ruke njene, cekaju li mene ili ne dusi kazi, srcu malo slazi hej gradovi, kud' li me vode ovi drumovi
Ref. Pisacu joj pisma duga iz Zagore, iz Drnisa razglednice tople s juga iz Banata, Bosne, Nisa
Poslacu joj slike svoje gde se vide Istra, Pula nek bar nesto ima moje da je tesi, da je brani, da je cuva | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:45 am | |
| Svadbarskim sokakom
Skrenem katkad slucajno il' ne u onaj sokak kojim svadbe prolaze do tog ugla brojim korake a od tog ugla dalje brojim poraze
Obicno s jeseni i kad je oblacno odbjegla sjenka mi se vrati konacno uzalud mijenjam adrese sam crni vrag mi je donese tu
I vjesto smislim nesto utjesno u tom sam dobar, kazu, to najbolje znam trudim se, ne uvijek uspjesno tragove svoje da sam sebi zavaram
Obicno nocu kad je vjetrovito samoca napusti svoje korito ta mutna rijeka poplavi poljane sjecanja u glavi svud
Ref. I naprosto se tuga desi jer naprosto si tu gdje jesi i naprosto je trista cuda predrasuda sad izmedju nas
Kad ljubav umre jedan zali kad ljubav umre jednom fali i bome nije lako kad naidje sokakom kojim svadbe prolaze
Ponekad jos osjetim tvoj dah kao nekad kad se okrenes u snu kao lahor dirne me na mah kad smo i casa i ja prilicno pri dnu
Obicno uvijek i slicnim danima proslost se navali kao planina na tom cu vrhu da sazrem jer samo s njega nekad nazrem nas
Ref.
Ref. 2x | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zdravko Colic | |
| |
| | | | Zdravko Colic | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|