FUN :) |
|
| Zdravko Colic | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Angel Urednik zanimljivosti
Broj poruka : 4464 Datum upisa : 04.04.2008
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:45 am | |
| Pjesmo moja
Pjesmo moja, zakiti se cvijetom, Pjesmo moja, zamirisi svijetom, jos sva srca ohladnjela nisu poznace te pjesmo po mirisu.
Poznace te da si cedo milja, da ti ljubav majka i dadilja, da si rada pjevati o slasti razumijece sto ne umijes kasti.
Pjesmo moja vec si na poletu, pozdravi mi sve na ovom svijetu, pozdravi mi slavlje i golube i sva srca sto se silno ljube. | |
| | | Angel Urednik zanimljivosti
| Glavo luda
Glavo luda, sve se mijenja sta ce nama izmirenja ako nije srce vruce sve je nemoguce
I tko ne zeli da se mijenja vole ga iz sazaljenja pamti to za ubuduce jer sad je nemoguce
Ref. Promijenila riba more rob cuvara, zvijerka gore kozu zmija, duga boje a ti samo tjeras svoje i zavede me u bespuce zivjeti je nemoguce nemoguce znaj | |
| Adam i Eva
Ti zivis k'o u raju pozelis- imas sve al' jabuka te mami ubrala bi je
Hajdemo odavde sapuce tvoj glas suvise je mirno isuvise za nas
Vidim veceras ti bi izabrala pakao prije nego dosadan raj
Bicemo k'o Adam i Eva k'o Adam i Eva isti peh k'o Adam i Eva prognani za samo jeda grijeh | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:46 am | |
| Zavicaj
Avlija i stara zahrdjala kapija u mome snu zaskripi probudi me, podsjeti me da si, mila, kroz nju nekad prolazila
Kajsija tuzno se usred baste savija nema za kog da raste Holandija sve hladnija mnogo vrata, nijedna kapija
Ref. Moja je kuca na prodaju ovdje me ljudi ne poznaju srce mi kaze sve daj nije ti to zavicaj
Sjecanje na tebe dolazi tvoja me suza pronalazi reci mi „dodji“ i kraj vrati me u zavicaj
Desi se ponesto lijepo ovdje ne traje ni sutra do popodne osjetim te na ramenu kao opet me ljubis, al' samo u snu
Carlija vjetar sa Juga pa se prenosi u mene neka tuga Holandija sve hladnija mnogo vrata, nijedna kapija
Ref. | |
| Zivis u oblacima, mala
Ukrascu te jednog dana iz tvog tako lijepog stana odvescu te u svoj skromni dom ni bogatstvo, ni srecu ja ti nuditi necu ali ljubav ces nac' u srcu mom
Povescu te putem svojim da poljupce s tobom brojim da ti vatre svoga srca dam ako ti neces njih ako ti ne zelis to i dalje ja cu biti sam
Ref. Zivis u oblacima mala i do tebe ne dopire moj glas ljubav jos nikom nisi dala i ne slutis kakva sreca ceka nas
Ti zivis u oblacima bijelim dodji blize da cujes pjesmu tu s tobom bih zelio da dijelim one male radosti u snu
Ref.
Kakva sreca sada ceka nas | |
| Prava stvar
Jedna za drugom takav zivot je moj nisam ljubio stvarno vazan bio je broj
Jedna za drugom svakoj bio sam drag al' duboko u nama to ne ostavlja trag i ustvari srce spava sve do casa kad se javi prava
Ref. S tobom je nesto drugo ti si za mene par s tobom to traje dugo ja sam probao sve ja sam prosao svud s tobom, s tobom je prava stvar
Jedna za drugom vjecno s cvijeta na cvijet ti me vracas na zemlju ti mi prekidas let i ustvari srce spava sve do casa kad se javi prava
Ref. 2x | |
| Na adresi ti pise
Da li je dobro tu Da l` je dobro na sjeveru Da l` mirise na tugu Da l` mirise na jugu.
Javi se,pojavi se, ako kasnis najavi se javi se svom drugu ovdje dole na jugu.
Podji,prodji, pa kuci dodji.
Na adresi ti pise Sarajevo,Sarajevo Jedno sjediste vise za Sarajevo,Sarajevo S ove stanice autobusi voze desno i lijevo da li ijedan ide za Sarajevo.
Zemlja se okrece kad mirise na proljece kad ne cvjeta cvijece tad ni zemlja nece. | |
| Pusti, pusti modu
Pusti, pusti modu
Izgledas mi kao lutkica iz trsta opeglana nocu, opeglana danju cipelice, bluzice, kompletici, sesiri bas je glupo biti zaljubljen u damu
Pomalo si kao dunja sa ormara mirises bez veze i nocu i danju viklercici, cesljici pomadice, parfemi bas je glupo biti zaljubljen u damu bas je glupo biti
Ref. 2x Kud bi' s tobom osim u teatar za setanje visoka ti peta za plesanje haljina ti smeta, pusti, pusti modu pusti, pusti modu
Izgledas mi kao lutkica iz trsta opeglana nocu, opeglana danju cipelice, bluzice, kompletici, sesiri bas je glupo biti zaljubljen u damu
Pomalo si kao dunja sa ormara mirises bez veze i nocu i danju viklercici, cesljici pomadice, parfemi bas je glupo biti zaljubljen u damu bas je glupo biti | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:47 am | |
| Ne daj se mladosti
Osjecam, pod prstima Vatru i led tvog ramena Snjegove u postelji Svileni plish, tvog koljena
Mali stan u predgradju Student mlad i mlada radnicka kci Dva sanjara svoj su gradili svijet Ucili se voljeti
Ne daj se mladosti, tudjim rukama Pijanim usnama, losim ljudima Ne daj se vremenu da te prevari Svi neka ostare, samo nemoj ti | |
| Stanica Podlugovi
Zima je bila sa puno snijega, cek`o sam za Travnik vezu. Stresla je snijeg sa plave kose, cekajuci voz za Brezu.
Zima je bila sa puno snijega, vozovi mnogo novih lica nose, ali nje nema, da kao onda, strese snijeg sa svoje kose.
I ja ne mogu, sve i da hocu, zaboraviti plavu kapu, a vozovi idu, danju, nocu, kroz podlugove, kroz podlugove... | |
| Sacuvaj me Boze njene ljubavi
Od onol'kih zetvi osta saka razi.. Od onakve rapsodije... Samo sum... Od riznice iskrenosti kusur lazi... I nema srce sta da trazi tu...
Prave rijeci, kao zvijezde, padnu same... Po svom nikne jogunasti bijeli krin... Nekad trazis poentu na kraju drame... A poentu krije prvi cin...
Glavna lica: Nalicje i lice... Uspomene i sitnice... Jarko pero rajske ptice...
Sacuvaj me, Boze, Njene ljubavi... Koja zive rane soli... Koja kaznjava i boli... Izbavi me vjecnih sumnji i ljubomore... Koje more dok ne pokore... Sacuvaj me, Boze, Njene ljubavi... Onog ludila i strasti... Sam se nikad necu spasti... Sacuvaj me od ljubavi kojoj kopni sjaj... Al' mi u nju ne diraj...
Kad na jednu kartu stavi sve sto imas... Kad su ti sve misli istoj slici ram... Kad ne brojis da li dajes ili primas... Znaci da ces ostariti sam...
Kad se spusti zavjesa... Aplauz slijedi... Al' u jednom trenu vlada mrkli mrak... U tom casu posumnjas da ista vrijedi... Zivot cio... Pepeo i prah?
Zivot cio samo tudji dio... Kad pogrijesis, pa zavolis vise nego sto bi smio... | |
| Zdravko Čolić - Kao moja mati
Ti nikad nećes biti kao moja mati Sto je bila ocu mom Kraljica, sluskinja Sve, al' nikada po svom.
Ti nikad neces znati ljubav dati Kao sto je ona ocu mom Dala sve što imala je Sve da sacuva dom.
Ne vjerujem ja u kipove Ni takve k'o ti tipove Kad ti jednom srce slome Ne vjerujes nikome. | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:48 am | |
| Zdravko Colic Kad bi moja bila Ponekad biva da pozelim more da bude boje tvojih suza i da se za mene otvori kao za Isusa
Ponekad biva da okusim poljubac boje hibiskusa ti vodu u vino pretvaras kao za Isusa
Evo me kako dusu odvajam od tijela dusu sto si na krst razapela i tijelo koje nikad nisi htijela kad bi moja bila
A puno mi ne treba, zalogaj ljubavi svijet kao nafora boze oprosti mi, ova ljubav je moj hljeb sa sedam kora
Kad bi moja bila | |
| Bembasa
Ljeto bjese tad duze nego sad... Il' su dani duzi kad si mlad? Stari kraj... Prosut caj... I odjednom sjaj... U tvome oku, kao tamni zad... Moj je nesudjeni kum dosipao rum i sve je s uma krenulo niz drum... Dvoje nas... U taj cas... Cutasmo uglas... Rijeka misli slila se u sum... Bembase... Bembase...
Onda bjese hlad gusci nego sad... Il' su sjene gusce kad si mlad? Ispod njih... Kao stih... Jedan prijekor tih... Sto tako rijetko dolazim u grad...
Dobar jaran moj... Jasno... Momak tvoj... Prica stara i mi svi u njoj... Stari drug... Uzdah dug... I na vodi krug... Tone sve u pjeni bisernoj... Bembasa... Bembasa...
Zato i postoje ludila, da bi ih pamet osudila... Sto bas ti? Sto bas ja? Mali grad, sve se zna... Bas mi... Bas ta... Bembasa...
Sto bas ti? Sto bas ja? Digla se prasina... Carsija tako sta ne prasta...
Lazi bjehu tad sladje nego sad... Il' to lakse padne kad si mlad?
On i ti? Ili mi? Proklet broj je tri... Uvijek je treci naposlijetku gad... I da susretnem te samo na minuta par... Jer, cujem kako pricas da sam car... I da znas... Nisam bas... Jos sam tajno nas... I sve bih trampio za onaj car... Bembase... Bembase...
Sto bas ti? Sto bas ja? Mali grad, sve se zna... Bas mi... Bas ta... Bembasa...
Sto bas ti? Sto bas ja? Digla se prasina... Carsija nikada ne prasta... | |
| Samo kad mi kazes ljubav
Sedam dana mi traje noc samo kad mi kazes ljubav, ljubavi najveca, sedam godina proleca samo kad mi kazes ljubav a moja je nesreca, jer znam da lazes k'o prostakusa, ni crkva grijeha se ne naslusa i ne opra rijeka koliko si grijeha ucinila meni ti, prosta ti dusa.
Budi mi sestra, sad sam u krizi za drugo nocas nismo ni ti ni ja, a sutra opet za srce ugrizi budi mi sestra, kad zena mi ne treba.
Sedam dana mi traje noc samo kad mi kazes ljubav, ljubavi malena, sedam godina proleca samo kad mi kazes ljubav svih ovih godina i da se ne znamo od ranije, i da te sveta voda umije, meni je isto jer na tvome tijelu ne postoji mjesto a da me varalo nije.
Budi mi sestra, sad sam u krizi za drugo nocas nismo ni ti ni ja, a sutra opet za srce ugrizi budi mi sestra, kad zena mi ne treba. | |
| Ti si mi u krvi Pogledom me miluje k'o da me dodiruje i svaki put kao da je prvi Ja stalno mislim prestat ce iz cista mira nestat ce al' pozuda ne prestaje ti si mi u krvi
Toliko dugih godina uzimanja, davanja ostajem posljednji i prvi Zbog tebe sanjam Cigane i smisljam slatke prevare al' djavo se ne predaje ti si mi u krvi
I ako te odvedu Cigani cergari ili te ukradu strasni haremski cuvari Ako te odvedu ja cu da poludim bez tebe ne umijem vise jutrom da se budim
Ako te odvedu sve ce da se srusi Pamti me k'o prijatelja, cuvaj me u dusi i onda kad mislis da je prekasno za snove za sve
Toliko dugih godina...
I ako te odvedu... | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:49 am | |
| Produzi dalje
Sada si sasvim blizu kraj mene, ja nisam vise tamo na sceni, za tebe ja sam samo zvijezda, i nista drugo nema u meni.
Tebi je vazno moje ime, da kazes drustvu "S njim sam bila", a ja sam obican k'o i drugi, i nisam onaj o kom si snila.
Produzi dalje, produzi dalje, idi od mene jer jos si djete. U meni ima razocarenja, malo gorcine i puno sjete.
Jer ja se isto smijem i placem, i imam dobre i lose strane, suvise pusim, pomalo pijem, imam vrline i imam mane.
Sada me ostavi malo samog, okreni glavu na drugu stranu, obuci kaput, otvori vrata, polako kreni ka svome stanu. | |
| Rijeka suza i na njoj ladja
Ne placi, duso, kasno je, Tvoj se rob umorio. Zlatnim sam satom nekada Sve nase dane mijerio.
Ne placi, ja nemam nade, Ti nemas stida. Nekada i toga bilo je Medju ova cetri zida.
Zato ne placi, Tvoje suze ce padati Na zemlju koja samo Sumnju radja.
Zato ne placi, Bice tesko Kada pocne rasti Rijeka suza i na njoj ladja. | |
| Sinoc nisi bila tu
Sinoc nisi bila tu, da mi malo snage das, da mi pruzis ruke te, da na njima umrem ja..
O ne, danas je kasno, ti idi svojim putem, a ja cu ostat sam.
Hladne ruke, hladan san, hladne usne svaki dan, samo to si dala ti, ti zbog koje zivjeh ja.
O, ne, ne mogu vise, ne mogu da te volim, odlazi sad!
Nosi, nosi, nosi sve sto si mi dala, ono malo toplih dana, one uvele ruze | |
| Noc Mi Te Duguje
Dolazi noc, gasi se dan, a nocu sve se cuje i svaka pjesma truje, noc mi te duguje.
Nocni sam covjek, nocas i dovjek... zbog tebe.
A sad za sve, cigana dva jedan da zivot psuje, drugi da povjeruje, noc mi te duguje.
Takav sam covjek, nocas i dovjek... zbog tebe.
Zbog tebe kucacu, lupacu ljudima na vrata, budicu ulicu, pjevacu svima iz inata. Recice: "Opet je popio, Vidi ga kako se ubio, opet je vrata poljubio."
A ja pijan, a nisam popio ni kapi neka se cuje, ni kapi ko da mi vjeruje? A jesam ja rusvaj pravio, pravio, evo ga, tu je, jesam, jer noc mi te duguje. | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:50 am | |
| AKO PRIDJES BLIZE
Ne trebas mi nista reci, svoju proslost, svoje ime, Ako ce ti biti lakse zagrli me, zagrli me. Uzecu te u narucje, da te cuvam usred zime, Grijat' ce te moje tijelo, zagrli me, zagrli me.
Zagrli me oko vrata, oluja se dize, Ne moze ti vjetar nista ako pridjes blize, Ako pridjes blize, ako pridjes blize.
Ukrao bih srecu za nas, kupio bih, nemam cime, Jedino si moje blago, zagrli me, zagrli me. Ne trebaju tebi draga ove pjesme, ove rime, Najvise je sto se moze zagrli me, zagrli me.
Zagrli me oko vrata, oluja se dize, Ne moze ti vjetar nista ako pridjes blize, Ako pridjes blize, ako pridjes blize... | |
| Naslov: Re: Zdravko Colic Pet Avg 22, 2008 3:50 am | |
| Nevjera
Mala, to mi je hvala sto si uz mene upoznala svijet mada gledam te sada nisi ti bila spremna za let
Ma da, kako da ne ma ja sam krivac za sve mala, igraj dok mozes svako zasija samo na tren
Mala, i sunce zadje ljepota prodje i zanos njen ma da, kako da ne ma ja sam krivac za sve
Kome si se dala slatka moja mala sto me nisi cekala cak ni dva-tri dana nisi mogla sama pazi, mala, kome dajes srce da mi lome
Vera, Vera, Vera, to za tebe bila je afera Vera, o Vera bila si mi nevjera
Mala, to mi je hvala sto si uz mene upoznala svijet mada gledam te sada nisi ti bila ni spremna za let
Ma da, kako da ne ma ja sam krivac za sve
Ti si meni bio vise nego mio ti si bila cijeli moj svijet io sono io, zbogom i adio ma sva si na mene, tu nema dileme ja sam te naucio sve | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zdravko Colic | |
| |
| | | | Zdravko Colic | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|