od Piink.Ladyy Čet Nov 20, 2008 4:09 pm
Evo nekoliko izjava majki koje su svoju decu izgubile,kako su nastavile zivot, s koliko poteskoca i kako danas posle svega zive
Mirjana:
Jos od prvog dana moje trudnoce znala sam da ce biti rizicno.Isla sam na ''sta bude,neka bude'' jer sam to dete sa muzem zelela vise nego ista.Ne znajuci kakve ce me posledice i muke posle toga pratiti kroz zivot.I danas se pitam,zasto nismo usvojili dete,ne bismo morali ovaj pakao prozivljavati.Nadala sam se iz dana u dan da cu ugledati osmeh mog andjela.Veoma sam pratila sva upustva doktora,ali ni to mi nije pomoglo.Redovno sam odlazila na spavanje,kako se moja beba nebi umarala.Iz dana u dan nestrpljivost u nasim porodicama je rasla.Usli smo u 7,najkriticniji mesec. Nazalost,samo dva dana smo uzivali u tome,treci dan zavrsila sam u bolnici sa jakim krvarenjima.Bebino malo telasce iscurelo je iz mene u bolnici.Nisam zelela da napustim bolnicu,koliki je to bol bio.Svi su bili nemi.
I dan danas se ne usudjujem imati decu,ja i suprug smo usvojili jednu malu Vijetnamku,Zara je dobra devojcica. Ne zelim da jos jednom u zivotu prodjem kroz onakvo iskustvo,iako bih zivot dala da mogu imati potomke,svoje,krv moja i mog supruga.
Vanja:
Posle smrti moje dvogodisnje devojcice Andjele,moj zivot je postao prava agonija!
Andjelin osmeh me vise nije pratio na spavanje,andjelin osmeh me ujutro nije budio.Toliko praznine u dusi i srcu,moj muz je bio psihicki rastrojen.Zbog cega je potrazio pomoc psihijatra.Ja sam se cudila svojoj jacini.Stojecki sam sve to podnela,iako mi se dusa cepala na dva dela. Od njenog rodjenja znali smo da ce biti pravi andjeo,ali to smo zakljucili po njenoj neverovatnoj lepoti,ne znajuci da ce ona ipak,postati mali andjeo.Ime joj je dao njen otac,koji je oduvek zeleo cerkicu.Obadvoje smo se radovali njenom rodjenju,i carski proslavili njen dolazak na svet.Unela nam je svetlost,radost i srecu u kucu,i samim tim sve to odnela svojim preranim odlaskom.Mojoj cerki spasa nije bilo.Bolest je bila jaca od nje,ona je bila tako slabisna.ali veoma vesela i slatka devojcica,bila je omiljena u selu.