FUN

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

:)

+6
Ikac&Njanja
smile_girl
Deliverance
bbabystorie
butterfly-girl
Piink.Ladyy
10 posters

Gubitak deteta

Piink.Ladyy
    Piink.Ladyy
    Administrator
    Administrator

Broj poruka : 6762
    Godina : 29
    Datum upisa : 05.04.2008

Gubitak deteta Empty Gubitak deteta

Počalji od Piink.Ladyy Čet Avg 28, 2008 9:41 pm

Jedna veoma škakljiva i žalosna tema.
    Šta mislite,kakve misli mogu da prolaze kroz glavu jednoj majci koja je izgubila dete?
    Da li može posle toga normalno da živi,digne glavu i nastavi dalje?
    butterfly-girl
    butterfly-girl
    Veran forumu
    Veran forumu

Broj poruka : 559
    Datum upisa : 06.04.2008

Gubitak deteta Empty Re: Gubitak deteta

Počalji od butterfly-girl Čet Avg 28, 2008 10:21 pm

mojoj drugarici se to desilo prosle godine Sad bila je trudna i posle mesec ipo trudnoce izgubi bebu Sad mislim da je to najgore sto se majci moze desiti...i mislim da ne mozes da prebolis skroz ali posle nekog vremena naucis da zivis s tim!
    Piink.Ladyy
    Piink.Ladyy
    Administrator
    Administrator

Počalji od Piink.Ladyy Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Butterfly-girl,ali u pitanju je nerođena beba.
    Koju nikada nije ugledala,uspavala,dojila,ljuljala..
    A šta kada majka rođeno dete izgubi? Na koje se već navikla..Čiji osmeh joj ulepša dan?
    butterfly-girl
    butterfly-girl
    Veran forumu
    Veran forumu

Broj poruka : 559

Počalji od butterfly-girl Čet Avg 28, 2008 10:33 pm

ice pa da...isto je to...mislim isto boli i kad ti umre dete sto se nije ni rodilo i dete sto je nekoliko godina staro...ma ne znam...to je bar moje misljene Wink
    Piink.Ladyy
    Piink.Ladyy
    Administrator
    Administrator

Počalji od Piink.Ladyy Čet Avg 28, 2008 10:39 pm

Evo rećiću i ja moje mišljenje.
    Po meni,nije isto kada žena izgubi bebu koju nikada nije ugledala,i bebu na koju se već navikla,uz čiji plač je ustajala i legala..
    Mislim to ne da je samo psihički teško za ženu,već i za oca deteta..za obadvoje je to jedan veoma jak udarac..i najbolje je biti zajedno i čvrsti u tom trenutku,isterati dalje..Digniti glavu u vis,i nadati se drugom detetu,koje će pokušati zameniti ovo..
    bbabystorie
    bbabystorie
    Glavni moderator
    Glavni moderator

Broj poruka : 4755
    Datum upisa : 11.04.2008

Počalji od bbabystorie Čet Avg 28, 2008 11:28 pm

Gubitk deteta,bebe,nerodjenog deteta....bol je ista,neznas kako je gore,kad ga izgubis pre nego se rodi,pre nego ugleda svetlo dana,pre nego oseti zivot i sve carolije koje on nosi ili kasnije,kada poraste....bol za djetetom je ista,teska i nikad ne prolazi Sad
    Deliverance
    Deliverance
    Moderator
    Moderator

Broj poruka : 1815
    Datum upisa : 15.07.2008

Počalji od Deliverance Pet Avg 29, 2008 1:29 am

Iceland_girl ::
    Šta mislite,kakve misli mogu da prolaze kroz glavu jednoj majci koja je izgubila dete?

Pitanje je da li je u tom trenutku sposobna da razmislja kako treba...Gubitak necega koga si nosio odredjeni period,koga si stvorio,o kome si brinuo zadaje bol koju je nemoguce zamisliti...Bilo da je dete bilo rodjeno ili ne,bol je ista...I ostace prisutna dok si ziva...
    smile_girl
    smile_girl
    VIP clan
    VIP clan

Broj poruka : 5052
    Godina : 31
    Datum upisa : 13.07.2008

Počalji od smile_girl Pet Avg 29, 2008 1:02 pm

Nepostoji nista gore za jednu majku nego da izgubi svoje rodjeno dete.Slazem se sa Deliverance da je pitanje da li je u tom trenutku majka sposobna da razmislja kako treba.To je neopisiv bol......
    Ikac&Njanja
    Ikac&Njanja
    Moderator chata
    Moderator chata

Broj poruka : 2221
    Godina : 37

Počalji od Ikac&Njanja Pet Avg 29, 2008 2:00 pm

taj bol ne moze da se opise.. i potrebno je sigurno vremena da ona ponovo stane na noge i nastavi dalje.... Izgubiti dete je nesto najgore sto moze da se desi.. bilo kog od svojih rodjenih i najblizih a kamo li majka dete
    Darrko-
    Darrko-
    Aktivan clan
    Aktivan clan

Broj poruka : 159
    Datum upisa : 31.08.2008

Počalji od Darrko- Ned Sep 07, 2008 12:44 pm

Za mene bi to bio strashan shok!
    Beba je dar od Boga..a na monstruozan nachin oteti nam dete je zaista morbidno!
    Neznam kako bih to podneo..werowatno bi i meni i voljenoj osobi trebalo dosta wremena da se saberemo.
    Prskavac
    Prskavac
    Super aktivan clan
    Super aktivan clan

Broj poruka : 285
    Datum upisa : 12.09.2008

Počalji od Prskavac Pet Sep 12, 2008 10:29 pm

To bi bio veliki bol za obadva roditelja !
    I tesko je to pregurati !
    Ninaa
    Ninaa
    VIP clan
    VIP clan

Broj poruka : 2595
    Godina : 32
    Datum upisa : 14.07.2008

Počalji od Ninaa Sre Nov 19, 2008 4:07 pm

Taj bol nemoze da se opise. Previse je tesko za majku da izgubi nerodjeno dete, a sta onda reci o onome koga je odranila i to sve, to je ne opisljiv bol!
    Mislim da se nikad ne preboli ali roditleji nauce da zive s tim!
    ^_HipHopGirl_^
    ^_HipHopGirl_^
    Uvek prisutan clan
    Uvek prisutan clan

Broj poruka : 1152
    Godina : 30
    Datum upisa : 15.10.2008

Počalji od ^_HipHopGirl_^ Čet Nov 20, 2008 1:35 am

Ninaa_ ::Taj bol nemoze da se opise. Previse je tesko za majku da izgubi nerodjeno dete, a sta onda reci o onome koga je odranila i to sve, to je ne opisljiv bol!
    Mislim da se nikad ne preboli ali roditleji nauce da zive s tim!

i da dodam, ne nauce zato sto zele vec zato sto moraju da se suoce sa tom cinjenicom da ih nema i da je sve gotovo.....
    Piink.Ladyy
    Piink.Ladyy
    Administrator
    Administrator

Počalji od Piink.Ladyy Čet Nov 20, 2008 4:09 pm

Evo nekoliko izjava majki koje su svoju decu izgubile,kako su nastavile zivot, s koliko poteskoca i kako danas posle svega zive Wink

Mirjana:
    Jos od prvog dana moje trudnoce znala sam da ce biti rizicno.Isla sam na ''sta bude,neka bude'' jer sam to dete sa muzem zelela vise nego ista.Ne znajuci kakve ce me posledice i muke posle toga pratiti kroz zivot.I danas se pitam,zasto nismo usvojili dete,ne bismo morali ovaj pakao prozivljavati.Nadala sam se iz dana u dan da cu ugledati osmeh mog andjela.Veoma sam pratila sva upustva doktora,ali ni to mi nije pomoglo.Redovno sam odlazila na spavanje,kako se moja beba nebi umarala.Iz dana u dan nestrpljivost u nasim porodicama je rasla.Usli smo u 7,najkriticniji mesec. Nazalost,samo dva dana smo uzivali u tome,treci dan zavrsila sam u bolnici sa jakim krvarenjima.Bebino malo telasce iscurelo je iz mene u bolnici.Nisam zelela da napustim bolnicu,koliki je to bol bio.Svi su bili nemi.
    I dan danas se ne usudjujem imati decu,ja i suprug smo usvojili jednu malu Vijetnamku,Zara je dobra devojcica. Ne zelim da jos jednom u zivotu prodjem kroz onakvo iskustvo,iako bih zivot dala da mogu imati potomke,svoje,krv moja i mog supruga.

Vanja:
    Posle smrti moje dvogodisnje devojcice Andjele,moj zivot je postao prava agonija!
    Andjelin osmeh me vise nije pratio na spavanje,andjelin osmeh me ujutro nije budio.Toliko praznine u dusi i srcu,moj muz je bio psihicki rastrojen.Zbog cega je potrazio pomoc psihijatra.Ja sam se cudila svojoj jacini.Stojecki sam sve to podnela,iako mi se dusa cepala na dva dela. Od njenog rodjenja znali smo da ce biti pravi andjeo,ali to smo zakljucili po njenoj neverovatnoj lepoti,ne znajuci da ce ona ipak,postati mali andjeo.Ime joj je dao njen otac,koji je oduvek zeleo cerkicu.Obadvoje smo se radovali njenom rodjenju,i carski proslavili njen dolazak na svet.Unela nam je svetlost,radost i srecu u kucu,i samim tim sve to odnela svojim preranim odlaskom.Mojoj cerki spasa nije bilo.Bolest je bila jaca od nje,ona je bila tako slabisna.ali veoma vesela i slatka devojcica,bila je omiljena u selu.

Sponsored content

Počalji od Sponsored content

Sada je Pet Nov 15, 2024 3:42 pm