Angel Urednik zanimljivosti
Broj poruka : 4464 Datum upisa : 04.04.2008
| Naslov: Godisnjica Smrti Toseta Proeskog Čet Okt 16, 2008 8:26 pm | |
| U četvrtak se navršava godinu dana od smrti Tošeta Proeskog.
U Kruševu, rodnom gradu Tošeta Proeskog, dan počinje pomenom u crkvi Uspenje Presvete Bogorodice, u čijoj izgradnji je učestvovao i sam pevač. Nakon toga, organizovana je i poseta večnoj kući mužičke zvezde. Osim crkvenih obreda, po želji roditelja, nisu zakazane nikakve druge aktivnosti.
Makedonsko Tužilaštvo najavilo je da će pokrenuti postupak protiv vozača automobila u kome je pre godinu dana stradao poznati makedonski pevač.
Tužilaštvo u Skoplju sprema tužbu protiv Đorđa Đorđievskog, koji je 16. oktobra prošle godine upravljao Folksfagenom Tuareg i izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu kod Nove Gradiške u Hrvatskoj. Istragom je utvrđeno da je Đorđijevski vozio brzinom većom od propisane, kao i da je kasno počeo preticanje kamiona ispred njega.
Jedina razlika u makedonskom veštačenju i onom koje su uradile hrvatske institucije, jeste u tome da je, prema makedonskim podacima, Đorđievski vozio brzinom od 140 kilometara na sat, a prema hrvatskim 171 kilometar.
Tokom noći, na trgu "Makedonija" građani Skoplja palili su sveće u čast popularnog pevača, a okupljanje na trgu pratile su sve televizije u Makedoniji. U većini osnovnih i srednjih škola prekinuta je nastava, jer su učenici zajednički oplakivali preminulog pevača.
Ttragično preminuli pevač proglašen je zaslužnim građaninom Makedonije. Ministarstvo kulture Makedonije i Fondacija "Toše Proeski" organizovali su 5. oktobra veliki humanitarni koncert na Gradskom stadionu u Skoplju u čast Proeskog.
Tada je Tošetove pesme izvelo 25 najvećih balkanskih muzičkih zvezda, među kojima i gosti iz Srbije i inostranstva. | |
|
Angelsmiledoll Moderator
Broj poruka : 1691 Godina : 33 Lokacija : Where are the angels... Datum upisa : 07.04.2008
| Naslov: Re: Godisnjica Smrti Toseta Proeskog Čet Okt 16, 2008 8:34 pm | |
| Ja bih ga proglasila za andjela | |
|
bbabystorie Glavni moderator
Broj poruka : 4755 Lokacija : tamo daleko Datum upisa : 11.04.2008
| Naslov: Re: Godisnjica Smrti Toseta Proeskog Čet Okt 16, 2008 10:49 pm | |
| | |
|
Piink.Ladyy Administrator
Broj poruka : 6762 Godina : 29 Lokacija : U penziji Datum upisa : 05.04.2008
| Naslov: Re: Godisnjica Smrti Toseta Proeskog Čet Okt 16, 2008 11:38 pm | |
| Jaoj .. | |
|
Ikac&Njanja Moderator chata
Broj poruka : 2221 Godina : 37 Lokacija : iza zute zgrade kod obdanista, malo levo Datum upisa : 06.04.2008
| Naslov: Re: Godisnjica Smrti Toseta Proeskog Sub Okt 18, 2008 1:14 pm | |
| - Angelsmiledoll ::
- Ja bih ga proglasila za andjela
Jecika on to i jeste brate kako je vreme brzo proletelo.. ali meni je i dalje tesko da poverujem da on vise nije medju nama... pogotovo sto skoro svaki dan slusam barem neku njegovu pesmu | |
|
Maria93 Banovan član
Broj poruka : 154 Godina : 31 Datum upisa : 30.09.2008
| Naslov: Re: Godisnjica Smrti Toseta Proeskog Ned Okt 19, 2008 10:53 pm | |
| I Bog hoce dobre pored sebe,samo to mogu da kazem. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Godisnjica Smrti Toseta Proeskog | |
| |
|