FUN

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

:)

3 posters

Izgubljeno u prevodu

Angel
    Angel
    Urednik zanimljivosti
    Urednik zanimljivosti

Broj poruka : 4464
    Datum upisa : 04.04.2008

Izgubljeno u prevodu Empty Izgubljeno u prevodu

Počalji od Angel Sre Nov 05, 2008 9:28 pm

Gradske vlasti u Velsu postavile znak na kojem piše "Nisam trenutno u kancelariji, pošaljite mi prevod".

Zvaničnici veća grada Svonsi, u kojem svi znaci moraju biti napisani na engleskom i velškom jeziku, osmislili su novi znak. Na njemu je, na engleskom, pisalo "Zabranjen prolaz teretnim vozilima. Isljučivo stambena četvrt".

Poslali su tekst prevodiocu, koji se u tom trenutku verovatno nalazio na odmoru. Stigao im je automatski "out of office" odgovor, u kojem je pisalo "Nisam trenutno u kancelariji, prevode pošaljite na e-mail".

Pošto je odgovor, naravno, bio na velškom, koji zvaničnici niti govore, niti čitaju, "misterioznu" rečenicu shvatili su kao prevod kratkog teksta koji su poslali.

Znak je napravljen i postavljen blizu lokalnog supermarketa, a greška je otkrivena tek kada su građani koji govore velški skrenuli vlastima pažnju.

"Rečeno nam je da na znaku, postavljenom na raskrsnici Klejs rouda i Panti blauda, postoji greška. Čim budemo dobili pravi prevod, ponovo ćemo podići znak." - rekao je portparol gradskog veća.
    Ninaa
    Ninaa
    VIP clan
    VIP clan

Broj poruka : 2595
    Godina : 32
    Datum upisa : 14.07.2008

Izgubljeno u prevodu Empty Re: Izgubljeno u prevodu

Počalji od Ninaa Sub Dec 13, 2008 5:12 pm

hahahahha :''''D !!!
    BlueFairy
    BlueFairy