Ovo je previzualizacija teme sa Hitskin.com
Instalirati temu • Vratiti se na listu teme
Gromovi ubili vise od 100 krava
3 posters
FUN :: Zabava :: Zanimljivosti
Strana 1 od 1
Gromovi ubili vise od 100 krava
Grom na farmi u Urugvaju usmrtio 52 krave, dok su u Ugandi prošlog meseca na sličan način nastradale 53 krave.
Usmrćene krave na farmi u Urugvaju pasle su u blizini žičane ograde u koju je udario grom.
Slična sudbina zadesila je prošlog meseca i u Ugandi 53 krave koje su se od kiše sklonile ispod drveća.
Grom udara u zemlju u proseku 100 puta u sekundi ili 8,6 miliona puta dnevno.
Bljesak munje može da dosegne dužinu od 8.000 metara, a temperatura vazduha u okolini munje može porasti i na 20.000 stepeni Celzijusa.
Verovatnoća da čoveka pogodi grom je od 1 prema 576.000, a da usmrti od 1 prema 2.320.000.
Stručnjaci napominju da tokom oluja treba izbegavati šetnje po poljima, pecanje i plivanje, igranje golfa, tuširanje, razgovaranje fiksnim telefonom i korišćenje električnih aparata.
Usmrćene krave na farmi u Urugvaju pasle su u blizini žičane ograde u koju je udario grom.
Slična sudbina zadesila je prošlog meseca i u Ugandi 53 krave koje su se od kiše sklonile ispod drveća.
Grom udara u zemlju u proseku 100 puta u sekundi ili 8,6 miliona puta dnevno.
Bljesak munje može da dosegne dužinu od 8.000 metara, a temperatura vazduha u okolini munje može porasti i na 20.000 stepeni Celzijusa.
Verovatnoća da čoveka pogodi grom je od 1 prema 576.000, a da usmrti od 1 prema 2.320.000.
Stručnjaci napominju da tokom oluja treba izbegavati šetnje po poljima, pecanje i plivanje, igranje golfa, tuširanje, razgovaranje fiksnim telefonom i korišćenje električnih aparata.
Re: Gromovi ubili vise od 100 krava
dovLa_ ::al bi ja voleo da me pukne grom...
volela bih i ja ! .. ;S
Ninaa- VIP clan
- Broj poruka : 2595
Godina : 32
Datum upisa : 14.07.2008
Similar topics
» Sto me vise mrze-vise vrijedim :-)
» Uhapsena krava
» Bugarska Krava skocila na staricu, magarac pao od smijeha
» Vise nikada necu
» Na zenskim dlanovima ima vise bakterija
» Uhapsena krava