"Prijatelj je neko ko je uz vas i kada bi želeo da bude negde drugde." -- Len Vajn
"Prijateljstvo nije velika stvar, nego milion malih stvari."
"Prijatelji su ljudi koji vas pitaju kako ste i sačekaju odgovor."
"Prijatelj je osoba koja zna sve o vama, a i dalje vas voli." -- Elbert Habert
"Zagrljaj vredi bezbroj reči. Prijatelj vredi više."
"Zar ne uništavam svoje neprijatelje kada od njih napravim prijatelje?" -- Abraham Linkoln
"Za dobru sreću potrošite novi novčić na starog prijatelja, podelite staro zadovoljstvo sa starim prijateljem i uzdignite srce istinskog prijatelja upisujući ga na krila zmaja." -- kineska poslovica
"Prijatelj je neko ko vam daje potpunu slobodu da budete svoji, a naročito slobodu da osećate. Ili da ne osećate. Sve što osećate u bilo kom trenutku za njega je u redu. Na to se svodi istinska ljubav: dopuštanje ličnosti da bude ono što zaista jeste." -- Džim Morison
"Spoznao sam da mi je dovoljno da budem sa onima koje volim". -- Volt Vitmen
"Svako može da saoseća sa patnjama svojih prijatelja, ali je potrebna zaista posebna priroda da bi se saosećalo i sa njihovim uspehom." -- Oskar Vajld
"Pravog prijatelja drži obema rukama." -- Fridrih Niče
"Kada dajete savete, nastojte da pomognete, a ne da zadovoljite prijatelje." -- Solon
"Prijateljstvo nije velika stvar, nego milion malih stvari."
"Prijatelji su ljudi koji vas pitaju kako ste i sačekaju odgovor."
"Prijatelj je osoba koja zna sve o vama, a i dalje vas voli." -- Elbert Habert
"Zagrljaj vredi bezbroj reči. Prijatelj vredi više."
"Zar ne uništavam svoje neprijatelje kada od njih napravim prijatelje?" -- Abraham Linkoln
"Za dobru sreću potrošite novi novčić na starog prijatelja, podelite staro zadovoljstvo sa starim prijateljem i uzdignite srce istinskog prijatelja upisujući ga na krila zmaja." -- kineska poslovica
"Prijatelj je neko ko vam daje potpunu slobodu da budete svoji, a naročito slobodu da osećate. Ili da ne osećate. Sve što osećate u bilo kom trenutku za njega je u redu. Na to se svodi istinska ljubav: dopuštanje ličnosti da bude ono što zaista jeste." -- Džim Morison
"Spoznao sam da mi je dovoljno da budem sa onima koje volim". -- Volt Vitmen
"Svako može da saoseća sa patnjama svojih prijatelja, ali je potrebna zaista posebna priroda da bi se saosećalo i sa njihovim uspehom." -- Oskar Vajld
"Pravog prijatelja drži obema rukama." -- Fridrih Niče
"Kada dajete savete, nastojte da pomognete, a ne da zadovoljite prijatelje." -- Solon