Detelina sa cetiri lista Hitskin_logo Hitskin.com

Ovo je previzualizacija teme sa Hitskin.com
Instalirati temuVratiti se na listu teme

FUN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FUN

:)

PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  PristupiPristupi  Registruj seRegistruj se  

Detelina sa cetiri lista

Ići dole 
+6
BlueFairy
Gossip girl
bbabystorie
smile_girl
Piink.Ladyy
Angel
10 posters
AutorPoruka
Angel
Urednik zanimljivosti
Urednik zanimljivosti
Angel

Broj poruka : 4464
Datum upisa : 04.04.2008

Detelina sa cetiri lista Empty
PočaljiNaslov: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyČet Maj 29, 2008 6:04 pm

Sta mislite, da li donosi srecu?! Da li ste je ikad pronasli? ..

inace poznato je da detelina sa cetri lista predstavlja univerzalni znak za srecu...jos od davnina su je ljudi smatrali posebnom i donosiocem srece....

a znate li cemu sluzi svaki listic.....??

jedan je za ljubav
jedan je za nadu
jedan za veru
jedan za srecu

Postoji nekoliko legendi koje prate ovu biljku.

Jedna od njih je da je Eva ponela sa sobom detelinu sa četiri lista kad je napuštala raj. Ipak, mnogo pre nego što se pojavila priča o Adamu i Evi, Druidi (starokeltski sveštenici) u Engleskoj su verovali da detelina sa četiri lista ima magijska svojstva. Jedno od tih verovanja bilo je da svako ko pronađe detelinu sa četiri lista, dobija sposobnost da vidi zla bića kao što su veštice i đavoli, pa da tako može da ih izbegne.

Prema drugom tumačenju, za detelinu sa četiri lista verovalo se da donosi sreću zato što ona predstavlja krst, ali ne kao religijski simbol (jer se on u hrišćanstvu pojavio tek u trećem veku posle Hrista) nego kao Solarni ili Sunčev krst. Naime, ljudi su nekada koristili Sunčev krst za orijentaciju: jedna prava linija krsta pokazivala je na mesto na kome Sunce izlazi ili zalazi (kao istok ili zapad), a druge dve pokazivale su sever i jug. Presek ovih linija činio je Solarni krst.

U stvarnosti, detelina sa četiri lista je zapravo kao i obična detelina, samo sa degenerisanim genom koji određuje broj listova. Potražnja za ovim simbolom sreće danas je tako velika da su neke uzgajivačnice uspele da odgaje sorte deteline u kojima se ovaj degenerisani gen veoma često javlja, pa tako danas možete da kupite seme od njih i da tako imate celu baštu punu "sreće"!
Nazad na vrh Ići dole
https://ilovefun.serbianforum.info
Piink.Ladyy
Administrator
Administrator
Piink.Ladyy

Broj poruka : 6762
Godina : 29
Datum upisa : 05.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyČet Maj 29, 2008 8:29 pm

Jesam pronašla sam juhu
mada mogu se pohvaliti da mi je više odmogao nego pomogao i doneo sreću.
Doneo mi je nesreću!
a ja sam mu se tooliko obradovala,mislila sam dok sam našla detelinu sa 4 lista da će se moj život konačno promeniti na bolje...kako sam to izgovorila odmah sam izbaksuzirala i dogodilo se što se dogodilo.
Nazad na vrh Ići dole
smile_girl
VIP clan
VIP clan
smile_girl

Broj poruka : 5052
Godina : 31
Datum upisa : 13.07.2008

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyČet Jul 17, 2008 6:42 pm

nisam do sada pronasla ,ali werujem da donosi srecu.
Nazad na vrh Ići dole
bbabystorie
Glavni moderator
Glavni moderator
bbabystorie

Broj poruka : 4755
Datum upisa : 11.04.2008

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyČet Jul 17, 2008 9:46 pm

nikad je nisam pronasla Sad
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ilovefun.tk
Gossip girl
Administrator
Administrator
Gossip girl

Broj poruka : 1139
Godina : 30
Datum upisa : 06.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyPon Avg 11, 2008 4:59 pm

werujem da donosi srecu,ali je nikada nisam pronasla!
Nazad na vrh Ići dole
BlueFairy
Uvek prisutan clan
Uvek prisutan clan
BlueFairy

Broj poruka : 2376
Godina : 29
Datum upisa : 10.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptySre Avg 13, 2008 7:40 pm

Ne verujem ja mnogo u to ali mislim da sam je jednom pronasla...
Nazad na vrh Ići dole
http://pinkiegirlsmp3.blogspot.com/
Mara
Moderator
Moderator
Mara

Broj poruka : 1032
Godina : 31
Datum upisa : 11.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyUto Jan 13, 2009 4:12 am

Ja sam pronasla par puta,mada nikad nisam trazila,desavalo se da sedim da pogledam u zemlju i da vidim....
Nazad na vrh Ići dole
Ninaa
VIP clan
VIP clan
Ninaa

Broj poruka : 2595
Godina : 32
Datum upisa : 14.07.2008

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyUto Jan 13, 2009 9:11 pm

Nisam nikada nasla detelinu sa cetri lista.. tako da ne mogu mnogo da kazem!
Nazad na vrh Ići dole
SEPULTURA
Muzicki urednik
Muzicki urednik

Broj poruka : 1866
Godina : 32
Datum upisa : 10.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyČet Jan 22, 2009 9:06 pm

Sagnem se samo dole na travnjak i nadjem 5 detelina sa cetri lista,ima ih bas puno,al ne verujem ja u te gluposti:Potkovica,zekina sapa,zvezda padalica i to,price za malu decu Rolling Eyes

Sreca u nesreci je kad te pregazi kamion pun deteline sa cetri lista.
Nazad na vrh Ići dole
Poison
Novi član
Novi član

Broj poruka : 23
Godina : 28
Datum upisa : 22.01.2010

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista EmptyNed Jan 24, 2010 1:50 am

Ja sam pronašao više puta, ali ništa mi se nije desilo, nisam viđao veštice, đavole, demone.... Detelina sa cetiri lista Icon_sad
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Detelina sa cetiri lista   Detelina sa cetiri lista Empty

Nazad na vrh Ići dole

Detelina sa cetiri lista
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» MP3 Play lista..:))

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu