Sa filozofskog aspekta, da li mislite da religija prevenstveno sluzi za manipulaciju mase!?
4 posters
Religija kao manipulacija rase...
bbabystorie- Glavni moderator
- Broj poruka : 4755
Datum upisa : 11.04.2008
- Post n°1
Religija kao manipulacija rase...
bbabystorie- Glavni moderator
- Broj poruka : 4755
Datum upisa : 11.04.2008
Po meni,religija je verovanje, koje je zamena za nedostatak inteligencije.I zato po meni prava definicija religije je - manipulacija mase .
Da je religija manipulacija mase, pravi dokaz je postojanje mnostvo crkava ili sekti. Samo je potrebno da se pojavi jedan jako hariznmaticnan lider koji ce da "izmanipulise" svoje buduce podanike i nova religija je rodjena.
Kroz istoriju mnogo ratova je vodjeno u ime religije, sto se u potpunosti kosi sa esencijom bilo koje religije...
Moje je misljenje da sto god je drustvo otvorenije i gdje ljudi imaju prostora da razmisljaju svojom glavom, manja je manipulacija religijom.
Da je religija manipulacija mase, pravi dokaz je postojanje mnostvo crkava ili sekti. Samo je potrebno da se pojavi jedan jako hariznmaticnan lider koji ce da "izmanipulise" svoje buduce podanike i nova religija je rodjena.
Kroz istoriju mnogo ratova je vodjeno u ime religije, sto se u potpunosti kosi sa esencijom bilo koje religije...
Moje je misljenje da sto god je drustvo otvorenije i gdje ljudi imaju prostora da razmisljaju svojom glavom, manja je manipulacija religijom.
Deliverance- Moderator
- Broj poruka : 1815
Datum upisa : 15.07.2008
stojim iza toga da je svaka religija vid sekte jer sve propovedaju nesto drugo.
verujem u boga,mada religija ne manipulise mnome...treba verovati,ali ne treba dozvoliti da to predje u opsednutost.
verujem u boga,mada religija ne manipulise mnome...treba verovati,ali ne treba dozvoliti da to predje u opsednutost.
BlueFairy- Uvek prisutan clan
- Broj poruka : 2376
Godina : 29
Datum upisa : 10.08.2008
Ne ali ima ljudi koji iskoriscavaju religiju u tu svrhu... Narocito u muslimanskim zemljama...
istrazitelj- Napredan clan
- Broj poruka : 62
Godina : 43
Datum upisa : 03.12.2009
religija je jedna ogromna obmana treba verovati ali mnogo vise to zloupotrebljavaju u neke pogresne svrhe