Svako stvara vizuelnu sliku svega sto zamisli......sigurno ste zamisljali Boga....ma koliko to nerealno ili bilo kako zvucalo......Kako njega zamisljate?
Zamisljam ga da je jak kao stena,da je lep kao ja,da ima noge ruke i ushi.. salim se naravno.. jesam se zapitala nekoliko puta...pomisljala sam da je on kao i mi,istog 'oblika'..ali onda vidim neke iluzije,price slike po internetu..dva oka u oblacima.sta li je..i opet mi zbuni totalno mastu..
Pa kad sam bila mala imala sam raznorazne slike o Bogu.. cak sam ga i crtala..ruke noge nos .. ali sada vec nemam predstavu kako on izgleda..bitno mi je da postoji,izgled je najmanje vazan.
jeste gledali dragon ball? ja ga zamishljam kao boga iz dragon ball-a, zelenog, vanzemaljskog, sa turbanom, visokog takodje smatram da tu spadaju i grcki bogovi zevs, posejdon, had, hera, afrodita, aros...
Ne poricem da sam uvek imala neku mastu.. on je ovakav,onakav..znala sam i da ga crtam.. uvek se nasmejem kada pronadjem te radove,prasnjave i pune paucine na tavanu.. a sada,kada vec mnogo toga..ili ustvari bar malo vise znam o tome,skroz sam zbunjena..neznam kako da ga zamislim..a kamoli nacrtam.
Kao mala zamisljala sam ga kao starijeg Isusa Hrista iz crtaca onih oko Bozica A sad ga zamisljam kao neku neobjasnjivu veliku i aptraktnu silu koja nema oblik...tako nekako...
Cista apstrakcija...Ne verujem u njega kao u nesto opipljivo,vec kao neku visu silu u koju verujemo i kojoj se volimo kad se nadjemo u beznadeznoj situaciji,kad nam je najteze,kad smo nemocni da ista ucinimo kako bi nam bilo bolje... Dakle,ne zamisljam ga kao nekog bradatog tipa koji sedi na nekom oblaku i ceka nase papirice sa zeljama...