| Sergej Cetkovic | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
Piink.Ladyy Administrator
Broj poruka : 6762 Godina : 29 Lokacija : U penziji Datum upisa : 05.04.2008
| Naslov: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:22 pm | |
| Ako Boga znas Osjecam da gubim te pod prstima sve te manje imam i svaki put kad ove oci zatvorim svoju dusu kidam
Ne umijem sebi da kazem dosta je, da je kraj
Nije to sto vise nisam jedini onaj koga trebas bar budi drug da lakse bude reci mi da te nisam vrijedan
Kad odes ti, meni ce ostati sva bol da u drugoj te trazim
Ref. Ako Boga znas idi, nemoj da mi das da te opet molim pusti me, neka dusa zaplace
Ako Boga znas reci da sam bio los neka svijet se srusi reci mi da te ne zasluzujem | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:23 pm | |
| Ako te nije pronasla ljubav
Noc jedina jos zna kad dodjem sam da me doceka osmijeh njen koristi, al' znam da nisi tu a ja umoran od svega sam
Jer bol ista je kod svih kog' tuga ujede tesko preboli cutim s njom, da me ne cuju sjene te sto na tebe sve me sjecaju
Ref. Ako te nije pronasla ljubav potrazi me, bicu k'o prije na istom mjestu svu ljubav skricu od svih da nikada vise nikoga ne zavolim
A ja isti sam k'o svi kog' tuga ujede tesko preboli cutim sam, da me ne cuju sjene te sto na tebe sve me sjecaju
Ref.
Ref. 2x | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:24 pm | |
| Bicu tu
Kazu nisi ista vise opet slute hladne kise da te negdje drugi ceka znam, al' traje kao pola vijeka
Bol u dusi kao zima steze, jer te drugi ima nocas nekom drugom sve si a ja pitam da li znaju gdje si
Da li imas nekog ko te pazi kosu ljubi, njezno mazi bojim se da necu moci jos trazim te u svakoj noci
Ref. Bar javi da znam da dobro je sve kad ti lose krenu stvari ti pozovi, broj je stari
Bar javi da znam ja cekacu sam za svaki slucaj dok se snadjes i pozelis da me nadjes
Bicu tu | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:24 pm | |
| Bila si ruza
Bila si ruza, miris opojni, iz bajke vila, dodir carobni list sto treperi uz vjetar ljubavi, muzike zvuk jos neodsvirani draga tvoje suze i moji poljupci ostaju samo u noci koraci ja poci moram, bez svoje ljubavi, o, ne, ne, ne, ne, draga, oprosti mi
Ref. Da cekas me znam i da ces ceznuti, u oku ce suza za tebe blistati, ja znam da si htjela sa mnom sve, ali moram, moram dalje sad, nemoj plakati
Draga tvoje suze i moji poljupci ostaju samo u noci koraci ja poci moram, bez svoje ljubavi, o, ne, ne, ne, ne, draga, oprosti mi
Ref. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:25 pm | |
| Budi mi voda
Koliko puta na dan bacim pogled na nas stan napijem stara sjecanja vodom s' naseg izvora
Podignem glavu i znam da ostao sam sam sasvim sam, zar nijedan dobar razlog nemas da o meni razmisljas
Budi mi voda u pustinji, zedan sam, k'o mornar bez broda na moru sam sasvim sam ja bicu ti dobar k'o nijednoj nikad prije vjeran do groba, kako samo ludak umije
Koliko puta na dan spustim suzu na moj dlan napijem oba obraza vodom mojih uzdaha...
Budi mi voda u pustinji, zedan sam, k'o mornar bez broda na moru sam sasvim sam ja bicu ti dobar k'o nijednoj nikad prije vjeran do groba, kako samo ludak umije | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:26 pm | |
| Cuvaj srce
Nije moguce da smo rekli sve rekli sve, a mozda i previse, jer ljubav nije, zar ne, stvorena za ljude sve, ljubav nije za tebe i mene
Nije moguce da smo rekli ne, jer ljubav nekom da, a nekom uzme sve, jer ljubav nije, zar ne, stvorena za ljude sve ljubav nije za tebe i mene
Ref. Cuvaj srce za nekog drugoga i moje odavno za drugom je krenulo, cuvaj srce za bolja vremena, jer sudbina je ta sto ljubav ti poklanja | |
|
| |
| Grad
Zar je tudja dovoljna ruka laz da naslika, da bi sve sto sam ti ja ti u vodu bacila zar je tudja dovoljna rijec da moju savlada, da bi sve sto sam ti ja ti u vatri spalila i nestala
Ref. Nemoj da mi odlazis sad, jer nije vrijedan grad, nemoj da mi govoris 'ne', jer vise nisam mlad | |
|
| |
| Hiljadu razloga
Ti, nisi umjela bolje, to znas za ljubav treba i vise da das ljubav ne zivi samo od sjecanja
A ja, ja nisam onaj sto vice na glas kad lose krene da potrazi spas oci zatvorim budan da odsanjam al' nikud ne idem
Ref. Ja imam hiljadu razloga da odem jos danas a ti nijedan bas dobar da sacuvam nas bolje vrata zakljucaj i reci mi zbogom zauvijek
Ti, nisi umjela bolje, to znas za ljubav treba i sebe da das ljubav ne zivi samo od imena
Jer ja, ja nisam onaj sto vice na glas kad lose krene da potrazi spas oci zatvorim budan da odsanjam al' nikud ne idem
Ref. 4x | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:27 pm | |
| I da znam gdje
Nije da nije mi vazno al' znam da ovo je snazno sto osjecam ne mogu nikom da dam
I opet vraca se tuga i svaka noc mi je duga, bas preduga od kada nemam te ja
Skinucu sve ove okove sa sebe necu im dati da odvedu mi tebe jer ovaj sam put, zivote, nesto naucio
Ref. 2x I da znam gdje, i da znam ko nocas te od mene sakrio ne bi ni tren cekao ja samo da budes tu, k'o nekada
Nije da mogu ovako i nije nimalo lako da sacuvam hladnu glavu, bar na dan
Skinucu sve ove okove sa sebe necu im dati da odvedu mi tebe jer ovaj sam put, zivote, nesto naucio
Ref. 2x
Ref. 2x | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:27 pm | |
| Kad bi htjela ti
Sto bi ja kad bi Bog jedne noci u snove dosao moje oci sebi da pozove i da jutro ne vidim da l' bi ustao, odustao kada bi slijep ostao
Sto bi ja kad bi Bog jednog dana dok sviram usao, stao iza mog klavira i ton po ton uzeo da l' bi ostao, odustao kada bi gluv ostao
Ref. A, samo kad bi htjela ti ja bih te dodirom od svile vidio ako pozelis ja bih srcem cuo pa ti svirao ako dozvolis u tvome pogledu bih zivio i stario to kad bi htjela ti ja ne bih mario
Sto bi ja kad bi Bog poslije svega u snove dosao da mi vrati vid i sluh ali tebe da sa sobom pozove da l' bi ostao, odustao kad bih bez tebe ostao ja ne bih pristao
Ref.
U pogledu tvom, u pogledu tvom
A samo kad bi htjela ti ja bih te dodirom od svile vidio ako dozvolis u tvome pogledu bih zivio i stario to kad bi htjela ti ja ne bih mario za drugo ne bi mario ja ne bi mario | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:28 pm | |
| Kad ti zatreba
Jos pitaju za tebe kao da si tu kako je u gradu, ko da ne znaju kazem guzva, mnogo ljudi mnogo uci, rano se budi ko da znam, al' sve izmisljam
Jos pitaju za tebe, redovno da l' pises ispite jos dajes, jedva od njih dises nemas puno vremena, tezak teret na ramenima ko da znam, al' sve izmisljam
Ref. Nisi mi rekle sve, al' dobro lazem ove ljude pa cu i sebe kako je dobro i da bolje ne moze nisi mi rekla sve, al' dobro citam sto mi nisi pisala i slutim da je neko drugi kao ja pored tebe samo kad ti zatreba | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:28 pm | |
| Kise
Niz koju ulicu misli da pokrenem da napisem pjesmu ljubavnu, na tvome ramenu sve njezne rijeci ostavi, i nestani, nestani u snu
Na koju stranicu knjigu da otvorim i ponudim pjesmu ljubavnu na tvome jastuku sve stihove ostavim i nestanem, nestanem u snu
Ref. Kise su donijele sve sto nedostaje, aha s' tobom je uvijek najbolje, suze mi oprale, osmijeh ti vratile, sad znam, sa tobom sva tuga nestaje
Na koju stranicu knjigu da otvorim i ponudim pjesmu ljubavnu, na tvome jastuku sve stihove ostavim i nestanem, nestanem u snu
Ref. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:29 pm | |
| Kristina
Zelim pjesmom da te uspavam svojom dusom da te umivam zelim nebom da te pokrijem svakom zvijezdom da te ugrijem
U tebi sve moje mirno spava sa tobom je sve i san i java ja borim se da tako ostane, Kristina
Zivot svoj ja dao sam tebi zauvijek, a ko i ne bi za oci te sto znace mi sve
Zelim jutrom da te probudim cijelim tijelom da te osjetim u oblak sivi da se pretvorim svakom kapljom da te poljubim
Njezno ljubim te rukama govorim sve sve sto vidis u mojim ocima nije laz sve je istina | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:29 pm | |
| Prokleta bila
Necu te otresti kao pepeo i da znam da to jesi zivot je kratak da se takva ljubav dvaput desi
Cutis, a ja vec cujem kako smijes se na glas kidaj sve sto znas samo nemoj nas
Ref. Prokleta bila, ti si moj zid gdje udarim glavom i izgubim vid bol pozdravim da od tebe ne ozdravim prokleta bila, znala si sve da zivim i umirem od tebe protiv sebe borim se ja los sam covjek zbog tebe
Necu te odati kao tajnu i da znam da to jesi zivot je jedan da se takva ljubav dvaput desi | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:30 pm | |
| Pola moga svijeta
Znam da nije lako zivjeti sa tim znam, al' ipak svaki novi dan na nas me podsjeti da je moglo biti sve bolje i drugacije, al' te nema da je moglo biti sve kao nekad, kao prije kad su te ruke grlile
Znaj da nije lako da te prebolim sad trazim razlog da te sto puta vise povrijedim da na dusi osjetis ovaj nemir, ovu bol sto se sprema kad na kozi ostane jedan trag i sjecanje da nas vise nema
Ref. On tebi daje sve sto ja nisam znao sada znam da previse ljubavi ti smeta on meni krade te, a ja te ne bih dao sa tobom mi odnosi pola moga svijeta | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:30 pm | |
| Prsten na sto
Veceras si tu, a kao da nisi hladna i nijema kao slika bez rama reci bar jednu rijec prije no svijeca izgori reci mi sto se zbilo sa nama
Veceras si tu, sakrivas pogled prstima ja vidim da nema nas vise da gubim te, moja jedina reci bar jednu rijec prije no srce izgori reci da mrzis me, jer necu izdrzati
Ref. Udalji lagano tijelo od tijela nek' usne zadrhte, ucini bar to i kao da neces i nisi htjela da odlozis hladno prsten na sto
Ugasi svijecu, ne zelim da sija hocu u mraku da opipam smijeh slazi me barem da tako ti prija zaplaces li ucinicu grijeh
Veceras si tu, sakrivas pogled prstima ja vidim da nema nas vise da gubim te, moja jedina reci bar jednu rijec prije no srce izgori reci da mrzis me, jer necu izdrzati
Ref.
Ref. 2x | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:31 pm | |
| Srecna si znam
Hladno je, prozore opet muti dah sa usana tvojih je krenulo milion rijeci koje nista ne znace
Ponos je nekada mnogo jaci i od zelje da budem sa tobom ja i predjem most sto nas razdvaja
Srecna si znam, jer nije moj dan i da mi se odlaskom svetis, dajem ti cvijet i citav svijet da me se ponekad sjetis | |
|
| |
| Veceras sam na dnu
Sklapam oci, ne mirisem san i evo prodje mi jos jedan hladan dan grlim prazno puno tvojih mirisa u nadi da ces svakog trena sici sa neba
Na jastuku jos miris je tvoj U glavi samo jedan je broj i nikog ne zovem i briga me za sve jer moje srce budi se jutrom bez tebe
Ref. Veceras sam na dnu veceras zelim da si tu da se isplacem k'o malo dijete da ti kazem volim te
Veceras sam na dnu i sve sam blizi starom snu koji sanjao sam samo onda kad si bila tu | |
|
| |
| Vodi me sa sobom
Zasto si morala da me zavolis u ovoj noci skupljoj od vijeka jednim pogledom iz mrtvih me dignes, pa onda kazes da nema mi lijeka
Zasto si morala da me zavolis da me pronadjes na kraju puta ti divlji talas, ja stara ladja navikla sama morem da luta
Ref. Vodi me sa sobom moje pusto more jer cu da poludim od ljubavi ove neko cudo mora s nama da se desi ja otici moram, ti ostani gdje si
Zasto si morala da me zavolis da me pronadjes na kraju puta ti divlji talas, ja stara ladja navikla sama morem da luta
Ref. 2x | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:32 pm | |
| Suze iskrene
Nocas mi andjeli sapucu tvoje ime i dok sjedim sam satima u krvi osjecaj plime
Ti si jedina umjela da razbijes tugu i bas svaki put ja vidim te kad nebo pokloni dugu
Nocas mi andjeli pomazu da preplivam mora al' srce kameno, tvrdo je kao od stotinu kora
Ti si jedina zeljela da promijenim sebe i sada hocu ja, to ne mogu jer nemam vise tebe
Ref. Nisam te vrijedan ja ovakav nikom ne trebam sto slomi sve pa onda nestane
Za jedno molim se da nekad oprostis mi sve jer jos bole me tvoje suze iskrene | |
|
| |
| Probudi me
Ako su samo rijeci nanijele ti bol, i, ako sam, znam, kriv za sve, onda zelim da me nema, onda zelim da me ne bude, onda zelim da me nema...
Probudi me, iz ovog ruznog sna, pruzam ti ruke te, zeljne dodira, odvedi me gdje tuga prestaje, i ne reci mi da srusio sam sve
Ako su te rijeci krive znam (krive znam), sada zelim da ih precrtam, da sve moje nestane, sada zelim da me ne bude, sada zelim da me nema...
Probudi me, iz ovog ruznog sna, pruzam ti ruke te, zeljne dodira, odvedi me gdje tuga prestaje, i ne reci mi da srusio sam sve, | |
|
| |
| Vrijeme
Trebao sam znati prije prije nego dodjes ti sa sobom slatki nemir u moj zivot da ces mi donijeti
Trebao sam znati prije prije nego odes ti sa sobom da ces dio mene sebicno ti odnijeti
Ostaju samo tragovi proslosti nadu sto tinja sjecanje sto si mi znacila ti
Ref. 2x Vrijeme lijeci rane sto si ostavila ti sada znam da ljubav pise stihove s tobom ili bez tebe
Trebao sam znati prije prije nego izgubim sve da moje srce smjelo nije toliko voljeti je
Ostaju samo tragovi ljubavi ono sto boli to srce sto si ga slomila ti
Ref. 3x | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:33 pm | |
| Sati, dani, godine
Kao sunce u novi dan zurim da te ugledam jer srce je hladno, bez tebe sam sasvim sam znam da nije trebalo da kazem sto sam rekao da okrenem ledja i odem bez pozdrava
Ref. Jer, prolaze mi sati, dani, godine ja opet trazim put da sebi vratim te i sve bih podnio jer sam te volio i sada znam sta sam ucinio sada znam da za tebe malo sam se borio i sve bih podnio jer sam te volio i sada znam sta sam izgubio sada znam da nisam te prebolio
Znam da nije trebalo da kazem sto sam rekao da okrenem ledja i odem bez pozdrava A sada stojim kao kip jer vise nisam takav tip sada se kajem, kajem sto sam ziv
Ref. 2x | |
|
| |
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Ned Apr 06, 2008 12:33 pm | |
| Za mene bolja ne postoji
Ako mozes ti da vratis vrijeme unazad da skinemo breme pretesko za nas oboje jer nije kriv ovaj stari sat sto okrece svoje kazaljke bijele preteske za nas oboje
Ref. Za mene bolja ne postoji nijedna nije kao ti al' ja ne znam sto se dogodi mene razum zna da ostavi
U meni zivis samo ti nikada necu tako voljeti jer ja nisam isti k'o i svi mene dijete zna da prevari
Kao da nisam sa ovog svijeta boli me sad cijela planeta kao da lud sam bez tvog tijela boli me sad godina cijela jer rekli smo bas mnogo rijeci koje ce i same teci nebitne za nas oboje
Ref.
Ako mozes ti da vratis vrijeme unazad da skinemo breme pretesko za nas oboje | |
|
| |
smile_girl VIP clan
Broj poruka : 5052 Godina : 31 Lokacija : Gde snovi prelaze granicu... Datum upisa : 13.07.2008
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic Sre Avg 20, 2008 3:26 pm | |
| Gledaš me kao da se znamo Stranca dva eto to smo samo
Pričaj mi gdje si ti bila dok lile su kiše nek' ova noć na tebe miriše zauvijek
Gledam te, hodamo lagano osjećam kao da već dugo mi se znamo Deja vu Sve već podsjeća na prošle dane Ruke u hodu dodir blag Ti i ja
Refren:
A kada odu svi Mi ostaćemo sami Samo ja i ti i pogledi u tami Reci mi da znam da jutro nije blizu da ima vremena za poljupce u nizu
Gledam te kroz ovu noć što pada Stranca dva, pod svjetlima smo dušo ovog grada
Pričaj mi gdje si ti bila dok lile su kiše Nek' ovaj grad na tebe miriše Zauvijek
Refren:
A kada odu svi... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sergej Cetkovic | |
| |
|
| |
| Sergej Cetkovic | |
|