Ovo je previzualizacija teme sa Hitskin.com
Instalirati temu • Vratiti se na listu teme
Da li mozete da zamislite zivot bez proslosti i buducnosti?!
5 posters
FUN :: Nauka :: Psihologija
Strana 1 od 1
Da li mozete da zamislite zivot bez proslosti i buducnosti?!
Zaboravlja da stalno zaboravlja
Otvaram meni omiljeni "National Geographic". Listam i pogled mi zastane na slici mozga i obrazlozenju funkiconisanja istog. Sledi prica o jednom starijem coveku koji je dobio virus Herpes siplex, koji mu je, do slovca, pojeo deo mozga, i sada pati od dve vrste amnezije - anterogradne (sto znaci da ne moze da stvara nova secanja) i retrogradne (sto znaci da se ne moze setiti starih uspomena).
Da li mozete zamisliti situaciju da zivite u datim sekundama, sada u ovom trenutku, da nepostoje ni proslost, ni buducnost!? Jednostavno, nepostoje! Da uvek nesto novo otkrivate, svakog trenutka, jer zaboravljate da uvek zaboravljate i svaka izgubljena misao deluje kao slucajna omaska - manja neprijatnost i nista vise!?!
Otvaram meni omiljeni "National Geographic". Listam i pogled mi zastane na slici mozga i obrazlozenju funkiconisanja istog. Sledi prica o jednom starijem coveku koji je dobio virus Herpes siplex, koji mu je, do slovca, pojeo deo mozga, i sada pati od dve vrste amnezije - anterogradne (sto znaci da ne moze da stvara nova secanja) i retrogradne (sto znaci da se ne moze setiti starih uspomena).
Da li mozete zamisliti situaciju da zivite u datim sekundama, sada u ovom trenutku, da nepostoje ni proslost, ni buducnost!? Jednostavno, nepostoje! Da uvek nesto novo otkrivate, svakog trenutka, jer zaboravljate da uvek zaboravljate i svaka izgubljena misao deluje kao slucajna omaska - manja neprijatnost i nista vise!?!
Re: Da li mozete da zamislite zivot bez proslosti i buducnosti?!
volim da zivimu sadasnjosti,bez proslosti i bez previse razmisljanja o buducnosti
Hm..
pa neznam..nekako me ispunjuje sećanje na uspomene iz prošlosti..
a ubi me radoznalost šta će biti u budućnosti
pa neznam..nekako me ispunjuje sećanje na uspomene iz prošlosti..
a ubi me radoznalost šta će biti u budućnosti
Piink.Ladyy- Administrator
- Broj poruka : 6762
Godina : 29
Datum upisa : 05.04.2008
Bez buducnosti mozda..ali proslosti nikako.
Splav-girl- Aktivan clan
- Broj poruka : 104
Datum upisa : 12.09.2008
Similar topics
» Mozete li zamisliti zivot bez muzike?
» Kreiranje buducnosti i plan za srecu!
» 10 stvari bez kojih ne mozete
» Jel mozete svaku osobu ogledati u oci?
» Shta bi ste radili sa osobom iznad da mozete?
» Kreiranje buducnosti i plan za srecu!
» 10 stvari bez kojih ne mozete
» Jel mozete svaku osobu ogledati u oci?
» Shta bi ste radili sa osobom iznad da mozete?
FUN :: Nauka :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu